Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jaký je rozdíl mezi CC a BB krémy? A kdy je používat?

Jaký je rozdíl mezi CC a BB krémy? A kdy je používat?

Jaký je rozdíl mezi CC a BB krémy? A kdy je používat?

14. února 2021 od Lucie Nagyová

14. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Kvůli nošení roušek často omezujeme klasický make-up, aby pleť mohla lépe dýchat. Ideální jsou teď jemné textury a báze v podobě BB nebo CC krémů. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl a pro jakou pleť jsou vhodné?
Potřebujete zamaskovat nedostatky pleti? Nebo vás trápí nepříjemné pupínky a akné, takzvané maskné, které vzniká z důvodu nošení roušky? V těchto případech je vhodnější na pleť nanést lehký tónovací BB krém nebo více krycí CC krém. Oba jsou k pokožce šetrné a dovolují jí dýchat. Každý z nich je ale vhodný pro někoho jiného.

Co je BB krém?

Ptáte se, co je na něm tak výjimečného? Jde o spojení hydratačního krému a make-upu. Je to lehký tónovací krém, díky němuž má pleť vypadat přirozeně svěže. Hodí se pro mladé dívky a ženy, které mají rády přirozený vzhled.

Výhody BB krému

BB krémy slibují dokonalou péči, sjednocení pleti a rozjasňující účinky. BB krém má lehčí konzistenci, proto ani nebudete vědět, že jste si ho nanesla. Pleť nezatěžuje a je skvělý v tom, že zamaskuje její drobné nedostatky. Většinou si můžete vybírat hned z několika odstínů podle typu své pleti. Mezi přednosti BB krémů dále patří to, že:
  • sjednotí tón pleti,
  • zamaskují zarudnutí,
  • zjemní viditelné póry,
  • zamaskují pupínky a akné,
  • rozzáří pleť.

Jak ho nanášet

Lehký tónovací krém naneste místo hydratačního krému prsty, houbičkou nebo štětcem a poté jej zafixujte pudrem. Pleť rozjasní a před sluníčkem ochrání NIVEA Zkrášlující denní BB krém 5 v 1 pro světlejší odstín pleti OF 15 (koupit v e-shopu). Aplikujte ale vždy pouze jednu vrstvu BB krému, pokud by jich bylo víc, výsledkem by byl dojem masky. Dokonalou pleť zajistí například velmi přirozený Dermacol BB Hydratační tónovací krém 8v1 fair (koupit v e-shopu). Lehké krytí zvládne i L'Oréal Paris BB krém Bonjour Nudista Light (koupit v e-shopu). Pokud potřebujete větší krytí, naneste pod BB krém podkladovou bázi. Na případné zamaskování kruhů pod očima použijte oční korektor a až poté naneste BB krém.

 

Co je CC krém?

Jde vlastně o spojení hydratačního krému, make-upu a korektoru, ale jeho výhodou je lehčí textura. Přitom má velmi dobré krycí schopnosti, které účinně maskují nedokonalosti pleti. Hodí se spíš pro zralou pleť, ale je-li vám 25 a víc a trápí vás akné, mastná nebo zašedlá pleť, oceníte ho i vy.

Výhody CC krému

CC krémy dokáží plně nahradit make-up a zároveň ušetřit čas, protože suplují hydratační krém, protivráskové sérum, make-up i korektor. Ale umí toho ještě mnohem víc:
  • Hravě si poradí s pigmentovými skvrnami,
  • projasní unavenou pleť,
  • vyřeší barevné nesrovnalosti pleti,
  • zamaskují kruhy pod očima
  • a neusazují se přitom ve vráskách.

Jak ho nanášet

CC krém můžete nanášet samostatně nebo na sérum. Aplikujte nejlépe prsty malé množství krému na nos, čelo, tváře a bradu a jemně rozetřete konečky prstů po celém obličeji. Lépe je nanášet raději vždy menší množství, krém můžete kdykoliv přidat. Pro sametový vzhled zafixujte tónovací krém pudrem nebo jen lehce zmatněte partie obličeje. Zarudnutí pleti zmírní MIXA CC krém zklidňující péče proti začervenání s OF 15 Anti-Redness (koupit v e-shopu) a nedokonalosti pleti i známky únavy skryje Bourjois 123 Perfect CC krém, který se díky své lehké a nemastné textuře velmi snadno nanáší a roztírá. Vybírat můžete z odstínů Ivory, Beige Clair nebo Beige Rose podle tónu své pleti.

TIP: Velký sortiment pro péči o pleť včetně tónovacích krémů, podkladových bází a make-upů najdete v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít