Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Objevte ty nejvhodnější oční stíny pro svoji barvu očí

Objevte ty nejvhodnější oční stíny pro svoji barvu očí

Objevte ty nejvhodnější oční stíny pro svoji barvu očí

1. března 2021 od Karolína Valová

1. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Líčíte si oči pečlivě očními stíny, ale stále ne a ne dosáhnout dokonalého efektu a zářivého pohledu plného života? Možná jen špatně volíte barevné kombinace! Každé barvě očí lichotí něco jiného. Objevte pro sebe ty pravé odstíny.
Temně fialový oční stín

Zelené oči

Tato barva je sama o sobě krásně jasná a zářivá, není proto třeba používat příliš intenzivní odstíny očních stínů. Pro denní líčení se dokonale hodí lehce třpytivé hnědé L´Oréal Paris Color Queen oční stíny 03 (koupit v e-shopu) v tenké vrstvě.
 
Pro večerní líčení zvolte temně fialovou, která dodá vašim očím hloubku. Odpovídá jí nejtmavší odstín Dermacol Quattro očních stínů 03 (koupit v e-shopu). Světlý stín ze zmiňované mini paletky můžete použít do vnitřního koutku. Zbývající dvě barvy se perfektně hodí na léto.
Dívka s modrýma očima

Modré oči

Mnoho žen s modrýma očima sahá po šedých stínech a pouští se do kouřového líčení. Jiskru modrých duhovek však během dne mnohem lépe zvýrazní růžová, něžná korálová barva a světlá část hnědé barevné škály – od zlatavé až po světle kávovou. Svěží pohled vám pomůže zajistit i barva šampaňMaybelline New York Color Tattoo Eye shadow v odstínu 150 Socialite (koupit na e-shopu).
 
Na večírek se nebojte tvrdšího líčení a navrstvení většího množství pigmentu, raději však i v tomto případě zůstaňte u hnědé barvy.
Tip redakce:
Nejste na podobně barevné
líčení očí zvyklá? Vyhraďte si jeden den, kdy zkusíte experimentovat, a vyzkoušejte zkrášlení podle našich rad. Všechny doporučené odstíny najdete v Gabriella Salvete Paletě 10 očních stínů nude (koupit v e-shopu). Máte-li raději kompaktnější produkty, Miss Sporty Studio Colour Quattro Eye shadow ve variantě 408 smoky rose (koupit v e-shopu) obsahuje sice jen čtyři barevné stíny, všechny se však k modrým očím hodí přímo dokonale.

TIP: Pracuje se vám lépe s tužkami na oči než se stíny? Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) si můžete vybrat z mnoha odstínů tužek, které při rozetření štětečkem do ztracena velmi dobře suplují funkci krémových stínů.

Kouřové líčení očí

Hnědé oči

Jantarové, oříškové i čokoládové duhovky můžete zvýraznit velmi snadno. Stačí si vzít na pomoc jakékoliv vysoce pigmentované stíny fialové, stříbrné nebo sytě hnědé barvy. Pro zvýraznění celkového efektu navíc naneste například černou tužku Miss Sporty Studio Lash Designer Gel eye liner (koupit v e-shopu) na vnitřní (vodovou) horní linku.
Hnědooká žena

Šedé oči

Toto zbarvení očí je vzácné a nádherné – speciálně v kombinaci se stříbřitě modrou či kouřovým líčením doplněným o metalickou světle šedou. Obecně lze říci, že s žádnou barvou s ocelovým efektem neuděláte chybu. Vezměte si na pomoc Dermacol Quattro oční stíny 04 (koupit v e-shopu) nebo rozmanitější Gabriella Salvete Paletu 10 očních stínů ve verzi 03 grey (koupit v e-shopu) a vytvořte ze svých pohádkových očí nepřehlédnutelný šperk.

Mix barev

Modrá barva se často vyskytuje v kombinaci se zelenou i šedou, ale výjimkou nejsou ani modrozelené či zelenošedé oči. Při výběru očních stínů se vždy řiďte barvou, která vás na duhovce upoutá jako první. V případě opravdu velmi neobvyklých odstínů, jako je například tyrkysová, nikdy neuděláte chybu zvolením nude očních stínů pouze o trochu sytějších, než je tón vaší pokožky. V takovém případě si však dejte opravdu záležet na precizním zvýraznění řas, které váš pohled dokonale podtrhne.
Tip redakce:
Nepřekonatelné délky řas i jejich výjimečného objemu dosáhnete, pokud použijete řasenku s úzkým flexibilním kartáčkem, například
Maybelline New York Sky High Mascara (koupit v e-shopu), která se pro maximální možný efekt nanáší pomocí cikcak pohybu, a to i na dolních řasách!

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít