Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Ženské tabu: Zpocený obličej. Co na něj funguje?

Ženské tabu: Zpocený obličej. Co na něj funguje?

Ženské tabu: Zpocený obličej. Co na něj funguje?

3. srpna 2021 od Vanda Vízková

3. srpna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Potní žlázy se nachází po celém těle. Zatímco pocení v podpaží můžete snadno zabránit použitím antiperspirantu, k pocení v obličeji je nutné přistupovat trochu jinak. Co pomůže, abyste nemusela čelit nepříjemným a někdy až ponižujícím krůpějím potu na tváři?

1. Hlava v suchu, nohy volné

V létě ráda nosíte klobouky nebo kšiltovky, ale pokud trpíte nadměrným pocením v obličeji i na hlavě, uzavíráte si pokrývkou hlavy jednu z odvětrávacích cest. Pokud potřebujete clonit sluníčku, vsaďte na kšilt, pokud chcete spíše módní doplněk, ovažte si kolem hlavy šátek nebo dejte látkovou čelenku. Kromě stínící nebo módní funkce budou plnit i důležitou funkci odsávání potu z čela. K ochlazení hlavy vám pomůže i to, když budete chodit naboso nebo v otevřených botách. Kromě toho vám pocit svěžesti a „chladné hlavy“ zajistí i mytí vlasů Head&Shoulders Šamponem proti lupům Menthol Fresh 2v1 (koupit v e-shopu) s chladivým mentolem.

2. Odlehčená péče

Váš oblíbený krém může vyhovovat potřebám vaší pleti, ale nepřemýšlela jste, jestli není příliš zatěžující? Hutná textura pleťového krému může skvěle vyživovat a zvláčňovat obzvláště stárnoucí pleť, ale také přispívat k vyšší míře pocení. Zkuste alespoň na teplé měsíce zvolit lehčí verzi krému anebo najít jiný s lehčí gelovou či fluidní texturou, například NIVEA Osvěžující denní hydratační gel Hydra Skin Effect (koupit v e-shopu).

3. Lehký make-up

Podkladová báze, make-up a pudr – vypadá tak vaše klasické líčení? Místo obvykle skvělého vzhledu se vám teď ale líčení sráží ve vráskách a spolu s potem vytváří nevzhlednou kaši. Na léto s make-upem uberte a ulevte své pleti. I když jsou dnes všechny přípravky prodyšné a neucpávají póry, když se navrství, pleť může hůře dýchat a více se potit. Zkuste používat např. NIVEA Pečující tónovací krém v houbičce Hyaluron Cellular Filler Cushion (koupit v e-shopu). Kromě toho, že o vaši pleť bude pečovat, sjednotí a rozjasní také její tón jako lehký hydratační make-up. Obličej také přes den nepřepudrovávejte, raději v případě potřeby použijte matující papírky, které odsají pot i mastnotu.

4. Méně soli a kávy

Nemůžete být bez několika káv denně a večer si u seriálu či knihy ráda zobnete ze sáčku chipsů nebo slaných oříšků? Kofein a sůl nemají sice v organizmu totožné účinky, ale obojí ve zvýšené míře odvádí tekutiny z těla a podporuje pocení. Zkuste nahradit alespoň některé kávy osvěžujícím Panda Natur Bylinným čajem Máta (koupit v e-shopu) nebo alespoň kávou bez kofeinu. A při večerním slaném hřešení nahraďte klasické chipsy třeba Nový Věk Kukuřičnými lupínky rajče a bazalka (koupit v e-shopu).

5. Osvěžení ze spreje

Zpocený obličej nevypadá esteticky a pot vás může v obličeji také nepříjemně dráždit. Pokaždé, když ucítíte, že se potíte, osvěžte obličej buď minerální, nebo pleťovou vodou ve spreji, například Floré Květovou pleťovou vodou růže (koupit v e-shopu). Pak nechte obličej volně uschnout anebo poklepem vysušte papírovými kapesníčky, třeba Kleenex Papírovými kapesníky Natural Fresh (koupit v e-shopu) s chladivým mentolem.  

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít