Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Máte suchou pleť? Připravte ji na léto!

Máte suchou pleť? Připravte ji na léto!

Máte suchou pleť? Připravte ji na léto!

14. května 2020 od Vanda Vízková

14. května 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Kdo je připraven, není překvapen. A platí to i v případě pleti. Pokud svou suchou pokožku připravíte na horké měsíce dopředu, můžete se vyhnout alarmující dehydrataci. Zjistěte, jak a čím podpořit její hydrataci a výživu, aby i v létě byla v top kondici.

Možná to zažíváte každý rok. Vaše suchá pleť dostává v létě pořádně zabrat. Podepisuje se na ní nejen horko, ale i další jevy, které jsou s letními měsíci spojené – pobyt v klimatizovaných budovách, zvýšený výskyt prachu v ulicích, konzumace alkoholu na různých příjemných letních akcích. Všechny tyto faktory způsobují dehydrataci a výrazné zatížení vaší pleti. Snažíte se jí dodat chybějící vláhu zvýšeným pitným režimem a hydratačním krémem. Jenže to, co může stačit ostatním typům pleti, bývá pro tu suchou často nedostatečné. Pouhý krém vás nezachrání. Hydratovat a vyživovat byste ji měli v každém kroku své pečující rutiny.
Žena si maže suchou pleť

Odlíčení i ochrana

Během odličování neodstraňujete z pleti pouze zbytky make-upu a nečistoty nachytané během dne, ale i její ochrannou vrstvu. Zvláště, pokud rádi používáte micelární vodu – ta účinně zbavuje pleť nejen nečistot, ale i přirozeného kožního mazu. Ten ale vaše pleť potřebuje. Chrání ji totiž mimo jiné před únikem vody z pokožky, což u suché pleti může způsobit velký problém. S micelární vodou proto zvláště v letním období zacházejte opatrně. Pro odličování raději zvolte přípravek, u kterého vám toto nehrozí – třeba pleťový olej. Ten pleť nevysušuje, a naopak pomáhá udržet její ochranný film. Vyzkoušejte např. Astrid Čisticí pleťový olej Beauty Elixir (koupit v e-shopu).

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Aby se vám z pleti neodpařovalo více vody, než do ní dodáte, vám pomůže zajistit vhodná pleťová péče. Zázrak v hydrataci pleti představuje kyselina hyaluronová. Má kouzelnou vlastnost na sebe vázat velké množství vody – ale zase ne až přespříliš velké, což pokožce také příliš neprospívá. Kyselina hyaluronová působí zkrátka „tak akorát“. Kromě vyvážené vlhkosti pomáhá zabránit ztrátě pevnosti, pružnosti, hebkosti a rozvoji vrásek. Dostatečnou zásobu tohoto hydratačního svatého grálu najdete např. v NIVEA Zpevňujícím denním a nočním krému Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu).
pleťový olej

Oleje jsou must-have

Stejně vynikající jako kyselina hyaluronová jsou v péči o suchou pleť také oleje – např. olivový, hroznový, slunečnicový. Jak už sama jejich podstata napovídá, pomáhají udržovat lipidickou bariéru pokožky, a zabraňují tak odpařování vody z ní. Kromě toho pleť udržují pružnou, zářivou a vyživenou. Hroznový a slunečnicový olej v bio kvalitě najdete v N.A.E Hydratačním denním krému Energia (koupit v e-shopu). A pokud se nechcete omezovat pouze na péči o pleť, ale i na tělo a zvláště partie, které suchostí trpí nejvíce jako ruce, lokty a chodidla, máme pro vás tip na skvělý multifunkční přípravek. Jmenuje se N.A.E. Univerzální olej Segreto di Belleza (koupit v e-shopu). Můžete s ním ošetřit jak pleť, tak pokožku těla včetně zmíněných rizikových partií, a dokonce také roztřepené konečky vlasů. Obsahuje organický olivový olej. Ten je bohatý na vitaminy, minerály a mastné kyseliny, díky kterým má skvělé léčivé, hydratační a vyživující vlastnosti.
Žena s látkovou maskou

Expresní zdroj vody

Když vám (respektive vaší pleti) bude nejhůř a budete potřebovat okamžitě doplnit ztracenou vláhu a ulevit si od pnutí a pálení, sáhněte po pleťové masce. Můžete vybírat jak z klasických krémových v tubách, tak i z textilních, jejichž použití je velmi jednoduché a příjemné. Velkou dávku hydratace během 15 minut vaší pleti dodá Garnier Skin Naturals Superhydratační vyplňující textilní maska Moisture + Aqua Bomb (koupit v e-shopu). Pokud ji navíc budete skladovat v ledničce, užijete si i příjemný chladivý pocit. Během dne pak můžete jako rychlou pomoc a úlevu využít pleťovou vodu ve spreji, např. Purity Vision Bio růžovou vodu (koupit v e-shopu). Vejde se vám pohodlně do kabelky a v průběhu dne vám zajistí osvěžení, hydrataci a regeneraci pleti, kdykoli to budete potřebovat.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít