Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pleť ve městě: Je nutné ji chránit?

Pleť ve městě: Je nutné ji chránit?

Pleť ve městě: Je nutné ji chránit?

29. června 2019 od Karolína Hornová

29. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Život ve městě ohrožuje zdraví a životní styl, ať se snažíte sebevíc. Ačkoli se vám to nezdá, pleť dostává zabrat. Musí se vyrovnávat se zvýšenou hladinou nečistot, zplodin, stresu i se slunečními paprsky. Ochranný štít vám může nabídnout i „městská kosmetika“. Jak funguje?
Společnost L’Oréal vypracovala studii, založenou na výzkumu pleti lidí, žijících ve velkoměstech. Závěrem této studie bylo, že pleť obyvatel znečištěných velkoměst je mnohem náchylnější k dehydrataci a také zvýšené tvorbě kožního mazu a může stárnout rychleji. Typická městská pleť je také barevně nesjednocená, může být začervenalá a častěji trpět kožními problémy, jako je třeba periorální dermatitida. Možná je vaším problémem ale „jen“ nezdravá barva nebo pupínky. Co s tím?
obličej a město

Čistá pleť: Základ úspěchu

Tato dvě slovíčka jsou základem zdravé pleti, která se umí ubránit městským vlivům. Prach, zplodiny a neviditelné částečky nečistot ulpívají na pleti a dostávají se do pórů. Když pleť nebudete správně čistitpóry se budou ucpávat a „bránit se“ tvorbou pupínků. Terčem tohoto problému nemusí být jen mladá, aknózní pleť, ale i pleť normální.

Pravidelným čištěním zbavíte pleť mechanického znečištění. Po vyčištění by pak měla následovat hydratace, která pomůže pleti udržet přirozenou obranyschopnost. Vsaďte na nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která pronikne hluboko do spodních vrstev pleti. Obsahuje ji třeba krém Ellie Hyaluron Boost Omlazující denní krém.

Dejte si vitaminy navíc

Když pravidelně pracujete na kvalitním základu správným čištěním a hydratací, zvládli jste přípravu. Pro městskou pleť to ale nemusí stačit. Únava, stres, ztráta zdravé barvy… Co to chce? Vitaminy! Vitaminové krémy a séra zavedly před pár lety „velké“ značky jako např. Clinique a nutno říci, že s úspěchem. Produkty, které dodají pleti „injekci“ potřebných energizujících látek dnes už seženete i v drogerii.

Vitaminová séra jsou koncentrované pečující produkty s obsahem antioxidantů a vitaminů, které podporují obranyschopnost pleti a oddalují její stárnutí. Ellie Vitamin Boost Energizující ovocné sérum obsahuje vitaminy A, C a E, které vaši pleť doslova probudí a „nakopnou“ energií.

Kromě vitaminů prospějí městské pleti i minerály, a to třeba ve formě minerální vody ve spreji. Vyrábí ji třeba „lékárenská“ značka Vichy a použít ji můžete kdykoli, když potřebujete osvěžit pleť. Hodí se také pro zklidnění pleti po omytí chlorovanou vodou z kohoutku, která pro pleť nemusí být ideální – právě ona může být jednou z příčin začervenání.
detox

Nedejte městu šanci

Některé značky šly ještě dál a uvedly na trh kosmetiku, určenou přímo pro pleť, namáhanou životem ve městě. Tato kosmetika v sobě skrývá všechny potřebné látky, které mohou pleť ochránit právě před městským prostředím.


Co mají navíc?

  • Detoxikují. Mezi složky, které umějí pleť zbavit nečistot a toxinů, patří třeba zelený čaj, aktivní uhlí nebo některé druhy peptidů, které působí i jako antioxidanty.
  • Uvolňují napětí. Celodenní stres, shon, ale třeba i „jen“ vzduch z klimatizace způsobují napjatou, vysušenou pleť. Spraví to hydratace (osvědčenou ingrediencí je kyselina hyaluronová).
  • Regenerují. To jde ruku v ruce s hydratací a s dodáním látek, o které pleť přes den přišla. Regenerovat pomáhá vitamin E, provitamin Bneboli panthenol.
  • Dodávají energii. To jsou již zmíněné vitaminy či složky, které je obsahují. Může to být zelený čaj, ale také především vitamin C, E a A.
  • Chrání proti UV záření. Městský krém by měl mít i sluneční faktor alespoň 10.
Tip redakce:
Kompletní produktovou řadu pro městskou pleť nabízí třeba česká značka Astrid.
Astrid Citylife Detox zahrnuje denní krém s OF 10, noční krém a masku s aktivním uhlím a detoxikačními peptidy. Řada NIVEA Essentials Urban Skin nabízí noční detoxikační masku a noční antioxidační krém, ale také denní ochranný krém se zeleným čajem a OF 20, slupovací masku a čisticí jílový krém, který odstraní nečistoty, „nasbírané“ během dne.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít