Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up, který vydrží za každého počasí

Make-up, který vydrží za každého počasí

Make-up, který vydrží za každého počasí

4. května 2018 od Eva Suchomelová

4. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Máj je lásky čas a také ještě nestálého a deštivého počasí. Jak se nalíčit, abyste vypadala za každého počasí půvabně a svěže? Podívejte se na naše tipy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Sice se říká „aprílové počasí“, ale co do neuvěřitelně široké škály teplot a počasí si květen s dubnem nezadá. Takže se snadno stane, že je venku skoro ke 30 stupňům, nebo naopak sychravo a mží, případně se přižene prudký liják se silným větrem. Nenechte se zaskočit žádnými výkyvy povětrnostních podmínek a připravte si na květen pořádný arzenál dekorativní kosmetiky.

Jarní rande: Make-up, který vydrží za každého počasí

Políbená láskou, ne sluncem

Květnové sluníčko už dokáže dost připalovat. Rozhodně tedy ve slunných dnech použijte make-up s UV filtry. Zkuste např. tekutý make-up Rimmel Match Perfection s SPF 20, který se postará i o hydrataci a sametově matný vzhled pleti. Pokud upřednostňujete tónovací krémy, sáhněte po tzv. DD krému (= Dermo-Defence Cream). Výborný je třeba Mixa Ochranný tónovací krém DD Cream s OF 15, který se hodí především pro problematickou pleť, anebo Dermacol Hydratační tónovací krém BB Magic Beauty Cream 8 in 1 také s ochranným faktorem 15. Ochranu před sluncem můžete pleti poskytnout i podkladovou bází pod make-up s vyšším UV faktorem, např. Max Factor Face Finity All Day Primer SPF 20.
Jarní rande: Make-up, který vydrží za každého počasí

Tajte láskou, nikoli vedrem

Jakmile teplota vyšplhá nad 25 stupňů Celsia a vás čeká rande někde venku, je tu riziko zvýšeného pocení. Předejděte trapné situaci a roztékajícímu se nalíčení. Sáhněte pro tuto příležitost po voděodolné kosmetice, přinejmenším v případě řasenky či očních stínů. Z řasenek můžete vyzkoušet např. voděodolnou řasenku pro objem řas Gabriella Salvete xXpress Aqua Waterproof. Používáte-li oční linku, pak doporučujeme voděodolnou tekutou oční linku L´Oréal Paris Super Liner Ultra Precision Eyeliner. Z očních stínů odolají roztékání třeba voděodolné gelové oční stíny Maybelline Color Tattoo.
Jarní rande: Make-up, který vydrží za každého počasí

Buďte rozzářená, i když je zamračeno

Ve dnech, kdy mraky zatáhnou oblohu a slunce není vidět, působí svět šedě. Pokud zrovna máte schůzku se svým milým, postarejte se o to, abyste působila rozzářeně i přes nedostatek světla. Můžete toho dosáhnout buď dlouhodobou příkladnou péčí o svou pleť, nebo rozjasňujícími kosmetickými přípravky, jako jsou make-upy nebo primery. Skvělým pomocníkem v tom je například rozjasňující báze pod make-up s výtažky z perel Dermacol Pearl Energy Make-Up Base. Pleť krásně rozzáří a na ni můžete (a nemusíte) použít tónovací krém nebo make-up podle toho, zda potřebujete ještě zakrýt nějaký ten nedostatek pleti. Nebo je rozjasňující báze miss sporty Insta Glow Primer Perfect & Radiant. Pokud spíš dáváte přednost rozjasnění jen některých partií, pak se vám může hodit kompaktní rozjasňovač. Na to je ale dobré umět s třpytivým líčením správně zacházet. Zkuste třeba kompaktní rozjasňovač miss sporty Insta Glow Highlighter.
Jarní rande: Make-up, který vydrží za každého počasí

Liják ani vítr rande nepřekazí

Když se počasí pokazí a začne být mokro a sychravo, nezůstávejte doma. I tehdy můžete vyrazit na schůzku. Jen je potřeba se na to připravit. Potřebujete kvalitní make-up, který vydrží rozmary počasí. Co třeba dotekuodolný dlouhotrvající Dermacol 24h Control Make-up? S ostatním líčením to moc nepřehánějte, hlavně se protentokrát zřekněte několika vrstev. Na rty i líčka použijte multilíčidlo a pečlivě pročešte a zafixujte obočí. Anebo použijte voděodolnou i otěruvzdornou dvoufázovou rtěnku Dermacol 16H Lip Colour, kterou jsme spolu s dalšími neslíbatelnými rtěnkami otestovali v redakci.
Jarní rande: Make-up, který vydrží za každého počasí

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít