Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?

18. září 2017 od Pavla Maříková

18. září 2017 5 minut čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Líbejte se, pijte, jezte a přitom buďte stále krásná. Alespoň to vše tvrdí a slibují výrobci neslíbatelných rtěnek. Nakolik jsou tato tvrzení pravdivá, nebo zda jde jen o marketingový tah, jsme v redakci vyzkoušely v rámci testování.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Lipfinity Lip Colour, Max Factor

Šéfredaktorka: Pavla Maříková
Rtěnka slibuje téměř permanentní barvu, která na rtech vydrží bez újmy po celý den. Balení obsahuje dva výrobky – samotnou tekutou rtěnku s aplikátorem a krycí vrstvu, tzv. top coat, která rty zvlhčuje a zjemňuje.

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?


Můj názor:

Musím říct, že po zkušenostech s jinými podobnými rtěnkami mne Lipfinity opravdu příjemně překvapila. Ale ne hned. Napoprvé jsem jí totiž nanesla příliš silnou vrstvu a nenechala ji dobře zaschnout. V tomto případě se velmi brzy začala drolit, měla jsem pocit suchých rtů a nevypadalo to zkrátka dobře. Řekla jsem si ale, že jí dám ještě jednu šanci a tentokrát jsem jí nanesla výrazně méně a opravdu přesně postupovala podle doporučení výrobce. Barvu jsem tedy nechala nejdříve dobře zaschnout (s pootevřenými rty) a pak nanesla top coat. Ten jsem použila v průběhu dne ještě několikrát – vždy, když jsem měla pocit sušších rtů. Tentokrát rtěnka držela velmi dobře, a unesla i zkoušku v podobě několika jídel a nápojů. Přežila dokonce i celodenní pobyt u moře a koupání - testovala jsem ji totiž na dovolené. Vzhledem k tomu, že jsem si vybrala méně výrazný odstín (142), tak i když barva v průběhu dne postupně ustupovala – hlavně z vnitřní strany rtů, nebylo to příliš viditelné. Rtěnku určitě doporučuji  – barvu stačí nanést ráno nebo zkrátka před odchodem z domova, ale top coat je dobré mít stále při ruce. 


Hodnocení: 4/5


16H LIP COLOUR, Dermacol

Redaktorka: Eva Suchomelová
Tuhle voděodolnou dvoufázovou barvu na rty doporučuje Asociace vizážistů a stylistů ČR, takže jsem na ni byla skutečně zvědavá. Výrobce garantuje výdrž 16 hodin a v současnosti na trh uvedl nové odstíny.

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?
 

Můj názor: 

Na tuhle rtěnku potřebujete odvahu. Plní, co slibuje, takže odstín, byť se i skrz průhledný obal tváří nenápadně a přirozeně, je na rtech skutečně intenzivní a výrazný. Voděodolné kosmetice jsem se vždycky vyhýbala z obavy, že by moji od přírody suchou pleť ještě více vysušila. I proto jsem nyní při aplikaci postupovala důsledně podle návodu a doporučení výrobce. Nejprve jsem nanesla barevnou bázi, která je velmi krycí, takže zakryla i konturu tužkou na rty. Pak je potřeba počkat jednu minutu, aby důkladně zaschla. Stačí jedna vrstva, aby barva působila skutečně výrazně. Během zasychání jsem cítila na vnějších okrajích rtů slabý tah, ale ten brzy odezněl. Po zaschnutí vypadá rtěnka matně, proto je potřeba nanést druhou vrstvu, bezbarvou, která zajistí intenzivní lesk a postará se o výživu rtů. Skutečně mohu potvrdit, že rty nebyly s touto rtěnkou nikdy vysušené a barva držela jak natisknutá (nejdéle jsem ji tedy zatím měla 9 hodin, než jsem ji odlíčila). Přežila 3hodinové mluvení při mém kurzu, pití jakýchkoli nápojů a konzumaci jídla, včetně mastných bramboráků, a dokonce odolala i líbací smršti ustýskaného dítěte po návratu z tábora. Ač jsem byla skeptická, tato rtěnka mě velmi mile překvapila a zůstává v mé paletě rtěnek.
 

Hodnocení: 5/5


Rtěnka Astor Perfect Stay Fabulous, Astor

Produkční: Anna Poledňáková
Dlouhotrvající rtěnka s hydratačním účinkem a zabudovanou podkladovou bází. Její složení zajišťuje dlouhodobou plnou barvu a okamžitou hydrataci rtů pro celodenní komfort.

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?


Můj názor:

Vyzkoušela jsem odstín 604 Fruity, který opravdu nádherně voní po ovoci. Barva je sytá, hodně krémová, takže vám vykouzlí hedvábně měkké rty, ale bohužel se i snadno rozmaže. Výhodou rtěnky je, že rty nevysušuje, ale hydratuje. Co se týče výdrže, barva příliš dlouho nevydrží, na druhou stranu není zase problém rtěnku odlíčit. Obecně jsem tedy se rtěnkou byla spokojená, ale dámám, které hledají něco opravdu dlouhotrvajícího, bych ji nedoporučila.


Hodnocení: 3/5 bodů


PROVOCALIPS 16HR Lip Colour, Rimmel London

Šéfeditorka: Jana Kantorová
Rtěnka dodá rtům intenzivní barvu s jemným leskem. Součástí balení je báze, která rty vyhladí a dodá jim potřebnou hydrataci a lesk. Intenzivní, jiskřivá barva vydrží až 16 hodin – je neslíbatelná, odolná vůči jídlu i pití.

Neslíbatelné rtěnky. Vydrží to, co slibují?

Můj názor:

S rtěnkami mám obecně docela problém – s mými poměrně úzkými a malými rty musí být líčení precizní, aby vypadalo dobře, navíc mám také „svěšené koutky“, které každá rtěnka ještě více zvýrazní. Proto si rty líčím jen při výjimečných událostech. Při takových ale čekám, že rtěnka vydrží, co nejdéle, abych ji nemusela stále znovu a znovu natírat. Po několika nevydařených pokusech jsem se dostala právě k této rtěnce a vybrala si lesklý růžový odstín. Chtěla jsem výraznější barvu, ale po zkušenostech s jinými rtěnkami a rudou barvou jsem se rozhodla, že musím trochu ubrat. Rtěnka se snadno nanáší, barva je sytá a trochu déle zasychá. Báze, která rty vyhladí, krásně voní. Měla by dodávat lesk a hydrataci, ale to je jen na krátkou chvíli. Jakmile rtěnka i s bází zaschne, stává se matnější. Což ale nic nemění na tom, že opravdu vydrží slibovaných 16 hodin – a to navzdory jídlu, pití, a dokonce i líbání. Jediné negativum je pocit sušších rtů. Výhodou je také, že se neodlupuje a celý večer zůstává stejná jako na začátku (vyjma lesku). Problém nastává až při odlíčení. Na základě mých zkušeností je potřeba použít odličovač na olejové bázi a trochu přitlačit. Je to sice nevýhoda, ale asi díky tomu právě rtěnka na rtech vydrží požadovaných 16 hodin.


Hodnocení: 4/5

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 18.října 2017
Dobrý den Marie, bohužel paní Petra má pravdu. Tento odstín přestal Dermacol vyrábět. Vyzkoušejte i jiné značky, určitě si nějaký odstín oblíbíte. Hezký den.
Petra Jindřichová 16.října 2017
To Marie Hudečková:
Dobrý večer, paní Marie, odstín č. 7 mě také oslovil, ale bohužel jej Dermacol dle informací na svých webových stránkách přestal vyrábět :o( .
Marie Hudečková 15.října 2017
Dobrý den, mám velmi dobré zkušenosti s neslíbatelnou rtěnkou od Dermacolu, jen v poslední době nemůžu nikde koupit odstín č.7. Z jakého důvodu zmizel tento odstín a bude ještě někdy k dostání?

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít