Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Lifting řas nebo řasenka? Vyzkoušeli jsme a porovnali!

Lifting řas nebo řasenka? Vyzkoušeli jsme a porovnali!

Lifting řas nebo řasenka? Vyzkoušeli jsme a porovnali!

7. června 2022 od Pavla Maříková

7. června 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Přejete si mít krásné, husté a především zatočené řasy a kleštičky vás už nebaví? Možností máte hned několik – vynecháme tentokrát umělé řasy a zkusíme porovnat efekt řasenky a liftingu s následným botoxem řas.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Mnoho žen si plete lifting řas a tzv. trvalou na řasy, která se provádí již mnoho let. Lifting řas je oproti ní relativní novinkou, která si ale získává stále více příznivců. Oblíbily si ji především ženy (včetně mne), které mají na lepidlo na umělé řasy alergii nebo prostě umělé řasy mít nechtějí a hledají způsob, jak mít krásné řasy bez složité údržby.


Co je to vlastně lifting řas?

Lifting a botox řas se provádí většinou současně. Liftingová procedura má podobné výsledky jako trvalá na řasy, ale je mnohem šetrnější a také trvalejší. Řasy zvedne, navlní, vyživí a opticky je prodlouží. Výraznější objem a kompletní výživu pak řasám dodá tzv. botox. Ten kromě dodání výživných látek, jako je bambucké másloarganový olej, vitamin E a jiné, posiluje přírodní řasy a významně ovlivňuje jejich růst. Většinou se zároveň s liftingem provádí i barvení řas, takže po celé proceduře máte řasy natočené, zahuštěné a zároveň nabarvené. Celkový efekt by měl vydržet až 3 měsíce.

Tip redakce:
Lifting na řasách neodrůstá, řasy se silou gravitace zase vrátí do původního stavu, takže nehrozí žádné poškození.

lifting řas

Jak se lifting řas provádí?

  1. Lifting řas trvá asi hodinu a zahrnuje natočení řas, následně již zmíněnou výživu à la „botox“ a většinou také barvení.
  2. Každou z výše uvedených procedur však můžete absolvovat i samostatně a podle „řasařky“, u níž jsem byla na liftingu řas já, chodí mnoho žen časem již jen na výživu řas, protože jim řasy tak povyrostou a zahustí se, že již ani lifting nepotřebují. „
  3. Botox“ řas se také doporučuje jako záchrana vlastních řas po odstranění těch prodloužených.
  4. Procedura jako taková je samozřejmě úplně bezbolestná, i když na mne poněkud zdlouhavá. Trvá cca hodinu, což je ale v porovnání s první aplikací umělých řas úplná chvilička.
  5. V první fázi se nalepí planžetky (mini natáčky), na které se řasy zafixují a zatočí směrem nahoru.
  6. Na ně se následně nanese liftingové sérum, jež zatočení zafixuje.
  7. Po tom, co se planžetky odstraní, následuje barvení řas, pokud si ho přejete.
  8. Poslední fází je aplikace „botoxu“ neboli výživové bomby na řasy.
  9. Jak jsem již zmínila, vše trvá zhruba hodinku a odcházíte s krásně natočenými řasami. Úplně narovinu, v první chvíli jsem velký rozdíl a efekt neviděla, ale po nanesení běžné řasenky už byl rozdíl velmi znatelný.
  10. Lifting řas tedy určitě nevytvoří takový „wow“ efekt jako například semipermanentní řasy, ale pokud je vaším cílem přirozený vzhled, který vydrží vcelku dlouho, určitě doporučuji vyzkoušet.

Kdy se liftingu a botoxu řas vyhnout?

Přestože je lifting a botox řas bezpečný a řasy nijak nepoškozuje, existuje několik případů a situací, kdy je vhodné se této metodě vyhnout nebo s ní alespoň počkat.

Jde o:

·     Těhotenství
·     Onemocnění oka
·     Opar v okolí oka
·     Výrazně povadlá oční víčka

Po samotné proceduře je nutné se alespoň na dvě hodiny vyvarovat kontaktu s vodou a nechodit dva dny do sauny nebo bazénu. Příliš se také nedoporučuje používání voděodolné řasenky a kleštiček na řasy.

řasenka

Na vlatní kůži: Je lepší řasenka nebo lifting? 

A nyní již v úvodu slibované porovnání efektu a praktičnosti popsaného liftingu řas a běžné řasenky s efektem natočených řas. Testovala jsem řasenky dvě – nejprve  L’Oréal Paris Lash Paradise Řasenka černá  (koupit v e-shopu) a následně řasenku Maybelline New York řasenka Falsies Lash Lift (koupit v e-shopu). Obě řasy krásně obarvily, lehce i prodloužily a natočily. Natočení vydrželo pár hodin. Z pohledu dlouhotrvajícího efektu tedy určitě vyhrává lifting. Jiné je to zase u nabarvení a optického prodloužení řas, kde zas stoprocentně bodují obě zmíněné řasenky. Za sebe tedy doporučuji kombinaci liftingu (pro natočení) a dobré řasenky (pro zvýraznění a barvu). Bez té se totiž opravdu neobejdete, i když budete mít lifting řas sebelepší. Jen s dobrou řasenkou totiž bude celkový efekt liftingu opravdu znatelný a krásně viditelný.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít