Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Záchrana vlasů a řas, když se zbavíte těch prodloužených

Záchrana vlasů a řas, když se zbavíte těch prodloužených

Záchrana vlasů a řas, když se zbavíte těch prodloužených

15. května 2017 od Vendula Nováková

15. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Nechala jste si prodloužit řasy nebo vlasy? Možná vás začaly po čase nudit, nebo dokonce obtěžovat a teď jste se rozhodla nechat si je odstranit? Co se stane? Nebudete mít řasy vypadané a vlasy zničené? Zeptali jsme se odbornice a poradíme vám, jak dodat svým pravým řasám a přírodním vlasům opět lesk a sílu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Problém prodlužování řas je celkem zásadní – až s ním skončíte, může se stát, že vaše původní řasy nabudou podoby krátkých štětinek, které sotva dokážete nalíčit. A co si budeme povídat, málokterá z žen s tím bude mít trpělivost. Obličej bez hezkých řas vypadá poněkud naze. Jak ale upozorňuje vizážistka Miroslava Breznoščáková, jestliže jsou umělé řasy správně naneseny, neměly by těm přírodním uškodit. „Pokud se aplikují správně, neměly by vlastním řasám narušovat růst. Nelepí se totiž na kůži, ale přímo řasa na řasu. Pokud se ale umělá řasa nalepí třeba na dvě původní, mohou se polámat a co hůř, nebudou růst,“ říká vizážistka.

Důležité je pak se dobře starat i o umělé řasy tak, abyste těm svým neublížily. Pročesávat je několikrát denně kartáčkem a správně se odličovat. „Myslím si, že odličovače na bázi vody žádnou mastnotu z líčidel neodstraní a ta olejová báze zkracuje životnost umělých řas,“ upřesňuje vizážistka a dodává, že třeba odličovače se silikonem jsou pro takové řasy ideální, protože navíc hydratují i oční okolí.


Podpořte růst!

Co ale tedy dělat, když musíte řasy sundat a ty vaše jsou poškozené? Je třeba se o ně pořádně postarat. Přibližně za jeden až dva měsíce by pak řasy měly dorůst. K dostání jsou různé regenerační přípravky, které jejich růst podporují. Dobře zafunguje třeba ricinový olej. Tím můžete potřít řasy na noc – pozor ale na oči. Olej totiž může podráždit jak oční okolí, tak i rohovku. K dostání je třeba ten od značky Saloos. Po dvou týdnech byste měly vidět první výsledky – pevnější řasy, ale i vyrůstající nové řasy.


Zachraňte se

Naličte se tak, abyste současně řasy i vyživovaly

Důležité je ale umět řasy také vyživovat. A to dokonce umí i řasenky. Můžete zkusit i klasické černé, které v sobě mají některé vitaminy. Kdo chce být nalíčený, ale současně potřebuje stimulovat růst, může zkusit třeba dvoufázové řasenky. Třeba ta od Maybelline Intense XXL obsahuje panthenol, který řasy ochrání a povzbudí. Podobně je na tom podobný produkt společnosti L´Oréal řasenka Double Extension má v sobě zas jinou látku podporující obnovu – Ceramid. Ale i většina obyčejných řasenek dnes obsahují alespoň nějaké látky, které vyživují – na obalech tak hledejte obsah vitaminu C nebo D, arganový olej a podobně. Právě arganový olej obsahuje řasenka Rimmel Wonder'Full, která řasy nejenom prodlouží, ale díky arganovému oleji i vyživí.

Další možností, jak svým řasám pomoct, jsou gelové bezbarvé řasenky. Ty v sobě většinou obsahují složky, které řasy zregenerují. Dobré je, že i přesto, že nemají žádnou barvu, řasy zvýrazní. Navíc se mohou používat i přes noc, a tak se o své oči staráte 24 hodin denně. Existuje jich hned několik. Třeba od Miss Sporty řasenka Just clear. Podobně funguje i Astor Transparence and Clear – ta obsahuje už zmiňovaný keratin, jenž řasy zpevňuje.


Hříva i po sundání umělých vlasů?

Krásné husté, dlouhé vlasy, ale tak trochu nebyly vaše? Možnost si uměle prodloužit vlasy láká mnoho žen. Co ale přijde potom, až vás to omrzí a rozhodnete se prameny navíc sundat? V některých případech pak ženy musí zahájit nálet na obnovující, regenerační přípravky. A nebude jich málo. „Vlasy jsou pak hodně zničené. Volila bych šampony a výživové masky s keratinem. Pokud už jsou zničené opravdu hodně, pak zaberou spíše speciální výživové kúry v kadeřnictví,“ doplňuje kadeřnice Veronika Vítová.

Zachraňte se

Důležité tak je pořídit si celou řadu – šampon, kondicionér, olej i masku. Někdy i tyto přípravky můžete doplnit o další péči – třeba tu ve spreji. A dobře zvážit, jak moc chcete vlasy zatěžovat žehlením, fénováním a podobně.

Na poškozené vlasy dobře zafunguje třeba řada Ultimate Repair značky Gliss Kur. Právě ta má v sobě znásobenou složku tzv. komplexu tekutého keratinu. Kromě klasických přípravků pak existuje i kúra ve spreji. Na bázi keratinu funguje pak i šampon Syoss Hair Pefection Keratin. Ten ztracený keratin doplní, a znovu tím vrátí vlasům pružnost. Kdo pak neodolá různému kulmování a žehlení, měl by vždy použít přípravek, který vlas před horkem alespoň trochu ochrání.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít