Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetika pro malé slečny - čím začít

Kosmetika pro malé slečny - čím začít

Kosmetika pro malé slečny - čím začít

11. listopadu 2022 od Karolína Hornová

11. listopadu 2022 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

To, že se dívky líčí už od dvanácti třinácti let, není žádná novinka ani nic neobvyklého. Odhalte tajemství výběru správného make-upu i možnosti přirozeného líčení společně se svou dcerou. V článku vám poradíme, jaké přípravky zvolit i jak s nimi zacházet.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Dnes už je naprosto běžné, že si náctileté dívky rozumí s kosmetikou stejně dobře jako jejich matky (nebo možná i lépe): sledují trendy v časopisech, hltají kosmetické blogy a především videa s jasnými a precizními návody, jak se nalíčit na tu kterou příležitost. I když ne všechny, velká spousta kanálů na YouTube radí dobře a učí dívky, jak vybrat kvalitní produkty, a především, jak je používat tak, aby zakryly nedostatky dospívající pleti, ale zároveň vypadaly přirozeně.

1. Make-up: základ přirozeného vzhledu

U náctiletých slečen znamená kosmetika nejen zábavu a jistou společenskou nutnost, ale i řešení potíží s dospívající pletí. Červené skvrnky, akné, černé tečky, mastná pleť – to vše mohou mít za následek hormonální výkyvy v pubertě. „Při výběru make-upu pro slečny v pubertě může být správnou volbou poradit se s odborníkem. V případě větších kožních problémů se obraťte na dermatologa, v opačném případě budou na místě rady vizážisty,“ říká Kateřina Krobová. Odborník vysvětlí, jak se o takovou pleť starat, abychom si hned na začátku nezafixovaly zbytečné chyby, a poradí přípravky „na míru“.

 

Jaký typ make-upu vybrat?

  • V dnešní době je na trhu obrovské množství tónovaných krémů, lehkých fluidních make-upů, BB krémů či minerálních make-up pudrů. Mají jemné krytí a pleť nezatěžují, tudíž jsou pro mladé slečny ideální volbou,“ říká vizážistka.
  • Záleží na typu problému – na silně aknózní pleť BB krém nebude stačit, protože tolik nekryje.
  • Nehodí se ani make-up s příliš mastným složením, ale spíš ty se sušší texturou či pudrové make-upy.
  • Na zanícené pupínky je vhodný korektor, který lze nosit neustále s sebou a vzhled jím kdykoli poupravit.
  • Zásadní věcí je výběr odstínu make-upu, který by se měl co nejvíc podobat odstínu pleti. Udělejte si s dcerou klidné odpoledne spojené s nákupy v drogerii – vyzkoušejte různé možnosti, naberte si vzorečky a případně si opět nechte poradit od vizážistky.
  • Pokud se budete řídit správným postupem pro výběr vhodného make-upu, stejně jako když vybíráte líčidla sobě, nemůžete udělat chybu. Alespoň si vaše dcera osvojí tento postup od raného věku,“ říká Kateřina Krobová.

 

2. Řasenka, tvářenka, tónované rty: základ přirozeného líčení

  • Prvním krokem je přirozeně vypadající pleť.
  • Tím druhým pak přirozené líčení pro každý den.
  • V současné době je v módě všechno možné - stálicí je ale „nude“ líčení, které působí, jako byste vlastně ani žádný make-up neměla. Je to ideální volba pro mladší teenagerky.
  • Na denní líčení pro mladou slečnu postačí nějaký vhodně zvolený lehký make-up či makeupový pudr, řasenka, tvářenka nebo multilíčidlo a na rty tónovaný balzám nebo lesk,“ radí vizážistka.


Tipy redakce:
Make-up:
Nivea Hyaluron Cellular Filler Cushion Pečující tónovací krém v houbičce 3 v 1 (koupit v e-shopu), který dodá pleti hydrataci, rozjasní ji a dodá ji svěží vzhled. 
Řasenka:
 Dermacol Obsesión řasenka pro objem a délku řas (koupit v e-shopu)
Multifunkční líčidlo: Rimmel London tvářenka power paletka (koupit v e-shopu)
Tónovaný balzám na rty: Labello Pearly Shine Pečující balzám na rty (koupit v e-shopu), vybírejte vždy s jemnější intenzitou, aby nepůsobil vulgárně. 

Rozhodně nic nezkazíte tím, když se s dcerou budete líčit společně nebo třeba uspořádáte kosmetické odpoledne i pro její kamarádky – navzájem se podělíte o své zkušenosti s kosmetikou, popovídáte si o novinkách, a kdo ví, možná se něco nového dozvíte i vy sama.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít