Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nahé líčení: Pobuďte v sobě přirozenou krásu!

Nahé líčení: Pobuďte v sobě přirozenou krásu!

Nahé líčení: Pobuďte v sobě přirozenou krásu!

30. srpna 2018 od Karolína Hornová

30. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Nude líčení může být svěží a sexy a je ideálním letním doplňkem pro mladou pleť. Jak na to, aby si okolí říkalo „možná se tak narodila…“, nám prozradila vizážistka hvězd Lucia Hrušková Gibodová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je lehké, minimalistické, co se týče použitého množství „šminek“, a je tak ideální pro horké letní dny, na dovolenou nebo třeba na sport. Jeho základem je perfektně sjednocená pleť v přirozeném, „vašem“ odstínu a lehké doladění detailů, kterého docílíte dodáním zdravé barvy do tváří, jemným zvýrazněním očí a decentním vystínováním určitých partií.


Krok za krokem k přirozené kráse

Nahé líčení neznamená odfláknuté líčení nebo ušetřenou práci. „Věnovat bychom mu měly stejnou pozornost jako večernímu líčení,“ říká Lucia. Trošku času ale přece jen ušetříte – už jen díky tomu, že vám postačí méně produktů.


1. Sjednoťte pleť

Make-up v tomto případě nemusíte nanášet po celé ploše obličeje, ale jen na problémové nebo začervenalé partie,“ vysvětluje vizážistka a upozorňuje, že i zde je třeba dbát na správný odstín make-upu, který by měl odpovídat barvě kůže na hrudníku.


2. Projasněte oční okolí

Dosáhnete toho jemným vklepáním korektoru na spodní i horní víčka a do ztracena v oblasti nadočnicového oblouku a pod ním. Přepudrujte pomocí štětce a jemného transparentního pudru.
 
 
odstíny pro nude líčení

3. Upravte obočí

Postačí tužka v barvě obočí nebo o tón tmavší, případně gel na obočí, kterým doladíte tvar. Obočí nezvýrazňujte příliš, ale spíše dolaďte jeho přirozený tvar a zakryjte případné asymetrie.


4. Dopřejte si krásné tváře

Na „jablíčka“ tváří lehce naneste tvářenku v přirozeném odstínu podle podtónu pleti. Lucia doporučuje broskvovou, která bude slušet většině.


5. Meruňkové rty

„Na rty naneste rtěnku meruňkové barvy – tak je zvýrazníte, ale zároveň budou působit jako nenalíčené,“ upřesňuje odbornice.


6. Lehce stínujte

Zapomeňte tentokrát na výrazný contouring nebo příliš zářivý strobing. Použijte pouze perleťový stín, který lehce vklepete do vnitřního koutku oka. Stejný stín můžete použít i těsně nad „V“ na horním rtu – opticky tak rty zvětšíte,“ dodává Lucia.
 
upravené obočí - nude stíny - řasenka

7. Oči zvýrazněte řasenkou

Nemusíte sahat po té příliš zhušťující, která by s nenápadným líčením mohla vytvořit nepřirozený dojem. Lepší bude nenápadná, která řasy ztmaví, pročeše, dokonale oddělí a lehce natočí. Podobnou službu udělá i permanentní barva na řasy a kleštičky nebo transparentní řasenka, díky které vydrží natočené.


8. Podmanivý pohled

Svůj pohled zvýrazníte i jemnou vnitřní linkou, kterou nanesete pomocí tužky na oči těsně pod horní řasy. Dávejte ale pozor, aby se vám linka neobtiskla i dolů, a oko tak nebylo příliš výrazně orámované – mohlo by pak vypadat menší.


S málem uděláte velké divy

Pokud jste počítaly s námi, zjistily jste, že vám postačí něco kolem sedmi, osmi produktů. Se všemi se dobře pracuje i v případě, že pospícháte. Nahé líčení je tak ideální na dovolenou nebo na horký letní den, kdy chcete vypadat svěže a upraveně, ale nemáte náladu na výrazné barvy. Je navíc velmi variabilní – na večer stačí pouze dodat výraznější stín nebo perleťový rozjasňovač na lícní kosti a můžete vyrazit na party. Chcete vědět ještě více? Přečtěte si další tipy, jak na přirozené líčení.
vhodné odstíny rtěnek

Jak zvolit barvy?

 Pořádně si prohlédněte svou pleť i kůži na vnitřní straně zápěstí na denním světle. Jaký je podtón vaší pleti? Podle něj vybírejte i tón líčidel:
  • Studený: „baby“ růžová, starorůžová, případně jemně růžovofialová (na stíny)
  • Neutrální: starorůžová, broskvová
  • Teplý: broskvová, mírně zlatavá či bronzová (třeba ve formě pudru se třpytkami)
Tip redakce:
Zkuste se vyhnout výrazným, těžkým líčidlům a sytým barvám. Nude líčení je založeno na přirozenosti, vyhněte se proto červené rtěnce, výrazným tekutým linkám či barevné tužce na oči a také to nepřehánějte s bronzerem nebo contouringem. „Chyby, kterých se dopouštíme při nude líčení, vznikají tehdy, když zapomeneme, že chceme vypadat opravdu nenalíčeně, a přeženeme to,“ uzavírá Lucia Hrušková.

 

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít