Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Přirozené líčení krok za krokem

Přirozené líčení krok za krokem

Přirozené líčení krok za krokem

26. března 2017 od Lucie Horáčková

26. března 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Horáčková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Jste spíše zastáncem přirozenosti, a proto se vůbec nelíčíte? Nebo se make-upu vyhýbáte v domnění, že byste na to potřebovala spoustu času, a ten prostě nemáte? Jemné líčení zvládnete během chvilky a nebudete k němu potřebovat ani celý arzenál pomůcek. Nalíčit se do práce nebo s dětmi na hřiště s naším návodem dokážete levou zadní a za 10 minut.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud jste se skutečně nikdy moc nelíčily a máte pocit, že to prostě nezvládnete, uděláte nejlépe, když si ve svém okolí najdete zkušenou a rozumnou vizážistku nebo kosmetičku a zajdete k ní na kurz líčení. Nechte si někoho doporučit od kamarádek, které se třeba nechávaly líčit a česat na svatbu nebo prostě mají s někým dobrou zkušenost. „Odbornice na krásu vám ukáže a poradí, co vám sluší a jak s málem udělat velký dojem. Proto se vyplatí pro začátek do sebe a odborných rad trochu investovat," doporučuje vizážistka Naďa Krucká. Z kurzu líčení s vizážistkou byste měla odejít vybavená dostatkem informací a nabitá chutí k experimentům!


Vyrazte na nákupy

Pokud se vám na žádný kurz nechce nebo nemáte v okolí dobrou vizážistku, můžete se do toho zkusit pustit samy. Co budete potřebovat? Make-up, krém, korektor na oči s rozjasňovačem, pudr, tvářenku, stíny na obočí a řasenku.

Všechny tyto produkty můžete nakoupit v běžné drogerii. Zeptejte se prodavaček, zda by vám mohly nějakou kosmetiku přímo doporučit. Asi nejzásadnější je volba správného odstínu make-upu a korektoru na oči s rozjasňovačem. Obojí musíte vyzkoušet na vlastní kůži - nejlépe na hraně čelisti a na denním světle, a to ideálně 2-3 odstíny vedle sebe. Potom vyjděte z obchodu na denní světlo a prohlédněte se. Kupte si ty produkty, které budou odstínem nejbližší vaší pleti – a k barvě make-upu rovnou přikupte i stejný nebo nepatrně světlejší odstín pudru. Tvářenku volte raději pudrovou a v decentním broskvovém odstínu. Všechny úlovky si z obchodu doneste domů, připravte si zrcadlo, odličovací ubrousky a pusťte se do toho.

Sjednocená pleť je základ

Zkuste si představit svoje kamarádky a kolegyně, které za všech okolností vypadají skvěle a upraveně. Moc dobře vědí, že nejzásadnější je upravená a sjednocená pleť. Žádné pihy, pigmentové skvrny, žilky nebo akné. „Pokud správně provedete první krok, máte polovinu práce s líčením hotovou,“ slibuje Naďa Krucká. „Napřed pleť vyčistěte, naneste hydratační krém a potom aplikujte make-up. Je jedno, jestli použijete prsty, nebo houbičku, ale nevynechte ani kousek obličeje, rozmažte ho pěkně až k vlasům a pod bradu. Nezapomeňte ani na oční víčka!“

Ve chvíli, kdy jste se popraly s make-upem, naneste pod oči korektor na oči s rozjasňovačem, ideálně v tužce se štětečkem, a jemně rozmažte doztracena. Hned budete vypadat, jako že máte o pár hodin více naspáno! Pudr a tvářenka vaši pleť uhladí a rozjasní. Nezapomeňte, že tvářenka se nanáší na jablíčka lícních kostí tahy štětcem směrem ven z obličeje. Může vám pomoci obličej zúžit a vytvarovat, a pokud zvolíte jemný odstín, docílíte zdravého vzhledu.


Obočí a řasy vám dodají výraz

„Ženy si často zapomínají upravovat obočí, přitom právě obočí dodává obličeji výraz,“ vysvětluje vizážistka Naďa Krucká. Není do začátku potřeba úpravy přehánět, navíc se v současné době nosí přirozený vzhled. Obočí pinzetou jen lehce vytvarujte a každý den podtrhněte jeho tvar pomocí lehkých stínů na obočí v přirozeném odstínu.


TIP REDAKCE!
Chcete, aby váš nos působil užší? Dokreslete si obočí více k nosu. Pokud naopak chcete nos rozšířit, vytrhejte si obočí více od sebe.
Pak už zbývá jen řasenka a máte hotovo! Pokud se vůbec nelíčíte, možná se vám může zdát, že i tento postup je příliš složitý a zabere vám spoustu času. To ale není pravda – jakmile dostanete líčení „do ruky“, půjde vám to samo a budete mít hotovo za chvilku. A už nikdy si mezi kamarádkami nebudete připadat jako ošklivé kačátko.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Horáčková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít