Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Hydratační séra: Velký zázrak v malé lahvičce

Hydratační séra: Velký zázrak v malé lahvičce

Hydratační séra: Velký zázrak v malé lahvičce

15. června 2018 od Helena Hladíková

15. června 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Správná hydratace pleti, to je důležité téma po celý rok. Potřebuje vaše pleť doplnit vláhu, nebo jen chcete podpořit stávající péči? V obou případech sáhněte po hydratačních sérech. Vyplatí se to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Sérum obecně je vysoce koncentrovaná směs plná aktivních látek, rostlinných olejů a antioxidantů chránících před škodlivým působením volných radikálů. Je to vlastně taková „pleťová bomba“ nabitá živinami a účinnými složkami, za něž bude vaše pleť, a to nejen ta dehydratovaná, ale třeba i ta s pigmentovými skvrnami nebo hlubokými vráskami, více než vděčná.


Mám krém, tak proč ještě sérum?

Tolik důležitá přirozená hydratace pleti se snižuje stárnutím, ale třeba i nevhodným, příliš agresivním čištěním. K dehydrataci pak dochází při narušení vrstvy lipidů v pokožce, které přirozeně zvlhčují a zároveň zabraňují ztrátě vody. Produkty podporující hydrataci, jako jsou právě vysoce účinná hydratační séra, se proto snaží obnovit lipidovou vrstvu, „opravit“ poškozené mechanismy bránící úniku vlhkosti a doplnit přirozeně zvlhčující látky. Možná teď namítnete, proč si pořizovat sérum, když už máte doma hydratační krém? Ten je rovněž užitečný, ale sérum, které podpoří jeho účinnost, oplývá navíc dalšími benefity:
  • lehčí konzistenci a nevytváří mastný film jako některé krémy,
  • lépe se vstřebává,
  • je koncentrovanější (obsahuje asi 3x více účinných látek než krémy),
  • působí opravdu do hloubky.
pleťové sérumKdyž se podíváte blíže na složení séra, připomíná skutečný „koktejl pro krásu“, pochopíte, proč to tak je. Kyselina hyaluronová, koncentrované vitaminy, již zmiňované antioxidanty, oleje s obsahem omega-3 mastných kyselin, glycerin… Všechny tyto složky, které v hydratačních sérech běžně najdete, patří mezi nejúčinnější bojovníky proti dehydrataci pleti. Navíc k aplikaci séra stačí jen pár kapek, takže ho rozhodně nespotřebujete za týden. A nejdůležitější důvod – vaše pleť si přece zaslouží tu nejlepší péči, nemyslíte?


Jak na vhodnou aplikaci

Správné použití hydratačního séra spočívá v jeho zařazení do klasické péče o pleť, tedy jakési „svaté trojice“ v podobě 1. čištění, 2. tonizace a 3. hydratace. A kam začlenit právě aplikaci séra? Mezi tonizaci a hydrataci nebo klidně jako samostatný krok č. 3. Přitom se nemusíte vzdávat ani svých oblíbených krémů, ba naopak. Klidně použijte oba přípravky, vždy však pamatujte na to, že aplikace séra předchází nanesení krému. Hutnější konzistence hydratačního krému by totiž bránila vstřebávání séra, které obsahuje malé molekuly pronikající hluboko do pokožky. Sérum se navíc nevmasírovává jako běžný krém, ale kapičky se do pleti jen jemně vklepají.

Co se týče četnosti použití, určitě nestačí jen občasné nanesení. Aby sérum fungovalo tak, jak má, je potřeba ho aplikovat minimálně jednou denně po dobu nejméně 3 měsíců. Vyzkoušejte například sérum Ellie Hyaluron Boost, které dodá pleti jednu z nejcennějších zvlhčujících složek – kyselinu hyaluronovou. Vysokou koncentraci kyseliny hyaluronové najdete také v NIVEA Intenzivní kúře Cellular Anti-Age anebo můžete vsadit na účinky osmi esenciálních pleťových olejů, jejichž směs najdete v přípravku L’Oréal Paris Nutri-Gold.

žena se sérem v koupelně

Pár rad závěrem

  • Potřebnou dávku hydratace potřebuje nejen suchá a zralá pleť, ale také mladá mastná či problematická, na což se velmi často zapomíná. Zejména pokud podstupujete léčbu akné, jež vysušuje, je nutné pokožku zároveň co nejvíce hydratovat.

  • Hydratační sérum prospěje pleti klidně již po 25. roce. Na rozdíl třeba od protivráskových přípravků se jeho dřívějšího použití rozhodně nebojte.

  • Konkrétní výrobky vybírejte podle typu své pleti nebo sáhněte po super hydratačních sérech, která jsou určena pro všechny typy pleti.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

3 komentářů k článku
Teta drogerie 9.července 2018
Dobrý den, děkujeme za Vaší pochvalu, velice nás potěšila. Spokojenost naších zákazníků je pro nás velmi důležitá.
Gabriela Seberová 2.července 2018
Dobrý Den.Já musim pochválit Vaši drogerii TETU.Velmi ráda k Vám chodím.A vždy velmi vyhodně nakoupím.Vždy se těším na nový magazín.A hrozně pochvaluji mejlíky,co od Vás dostávám.Díky vám se dozvím plno zajímavých věcí o ruzných výrobcích. S Pozdravem Vaše zákaznice.
Gabriela Bumbálková 26.června 2018
Začala jsem používat hydratační séra asi před rokem a neskutečně se mi zlepšila pleť. Mám mastnější pokožku s projevy akné a dřív jsem hlavně hodně vysušovala bez nasledne hydratace.Moje nejoblíbenější přípravky z této péče jsou Hyaluronové sérum od Renovality a Minerál 89 Hyaluron-Booster Vichy. Bomba! Podrobné recenze jsou u mě na blogu beautygabu.blogspot.cz

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít