Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Desatero pro kosmetické začátečnice

Desatero pro kosmetické začátečnice

Desatero pro kosmetické začátečnice

14. listopadu 2019 od Lucie Ulmanová

14. listopadu 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Začínáte s kosmetickou péčí, nebo si chcete důležitá pravidla, která mohou vaši pleť ochránit, raději zopakovat? Pak se vám může hodit užitečné kosmetické desatero. Dozvíte se například, že špatným odličováním pleť rychleji stárne a jaké produkty nepůjčovat ani své nejlepší kamarádce.

1. Vlastní kosmetika

Do kosmetické taštičky si pořiďte malovátka jako řasenku, oční stíny, pudr, tužku na obočí a lesk na rty, které vám ve všem vyhovují. Pamatujte si, že řasenku byste neměla půjčovat ani vlastní sestře. Chcete-li se vyhnout nepříjemné infekci, naučte se říkat ne. Vlhká sliznice oka je jako otevřené dveře, které pustí dovnitř jakékoliv cizí bakterie. Zkuste například černou Maybelline Řasenku Lash Sensational Black (koupit v e-shopu).
péče o pleť

2. Zběsilé vymačkávání

I když vás to svádí, pupínky nikdy nevymačkávejte. Tlakem, který na pokožku vyvinete, zatlačíte nečistoty a bakterie hlouběji dovnitř póru, a zanícení tak ještě posílíte. Mačkání navíc způsobuje zarudnutí pupínku, takže bude mnohem složitější ho zamaskovat. Obcházíte kolem zrcadla a nedokážete se tomu ubránit? Aspoň se prsty nedotýkejte pokožky. Vezměte si čistý kapesníček a netlačte příliš silně. Pak problematické místo vydezinfikujte.

3. Obočí

Pokud chcete mít trendy obočí, při vytrhávání chloupků buďte opatrná, abyste to nepřehnala. Mohlo by se vám stát, že už by vám obočí nikdy nenarostlo tak přirozeně krásné.

4. Hydratace

Spojení hydratace pokožky vyjadřuje poměr obsažené vody v pokožce, který by měl v ideálním případě činit 70 %. Pokud je pleť hydratovaná nedostatečně, může ztratit elasticitu, mohou se tvořit suchá místa, vrásky a také může docházet k předčasnému stárnutí. Důležité je hydratovat pleť zvnějšku, ale i zevnitř.

5. Čištění pleti

Základem úspěšné hydratace je kvalitní vyčištění pleti a její dočištění pomocí tonika. Pak teprve může pokožka správně dýchat a je schopna se i kvalitně hydratovat. Pleťová voda navíc pokožku zklidní a příjemně zvláční. Nezanedbávejte dobré odlíčení před spaním a správné čištění pleti. Vytvořte si základní hygienický návyk, jako je vyčistit, dočistit a nakrémovat pleť. Důležitá je pravidelnost a opravdu ráno a večer! Odměnou jsou viditelné výsledky a zářivá pleť.
mladá dívka se odličuje

6. Co nepoužívat

S alkoholem to nepřehánějte, vyhněte se zakouřenému prostředí a překyselujícím nápojům. A také kosmetickému mišmaši, to znamená pořizovat si od každé značky něco jen proto, že to bylo ve slevě. Raději si v obchodě vyzkoušejte testovací vzorek, zda vám produkt sedí a nezpůsobuje vám například alergii.

7. Příjemná vůně po celý den

Jelikož změny v organismu probíhají i během noci, může se stát, že se zapotíte ve spánku. Rychlá sprcha vás poránu probere a příjemně osvěží. Než vyrazíte ven za zábavou nebo do školy, aplikujte si do podpaží deodorant, který vám zajistí svěžest během celého dne. Příjemně vás osvěží Nivea Deodorant Fresh Comfort Sprej (koupit v e-shopu).
dívka s deodorantem

8. Krémy s SPF

Ochraňujte pleť krémem, který má faktor proti slunečnímu záření, minimálně 15 nebo 20 SPF. Aplikujte na obličej a krk. Celkově se vyvarujte nadměrného pobytu na sluníčku. Opálená pleť je sice sexy, ale sluníčko způsobuje rychlejší stárnutí pleti, tvorbu vrásek a pigmentových skvrn.

9. Jednou týdně něco navíc

Pokožku musíte opatrovat každý den, pokud jí však jednou týdně dopřejete ještě důkladnější péči, bude vám odměnou zdravý vzhled. K důkladnému čistění pórů a odstranění odumřelé tkáně použijte pleťový peeling, například Ellie Hydratační pleťový peeling Face Peeling (koupit v e-shopu), pro výživu pokožky aplikujte pleťovou masku.

10. Doba spotřeby

Nezapomeňte u dekorativní a tělové kosmetiky sledovat datum spotřeby. Dobu trvanlivosti není dobré překračovat. Hrozí vám totiž nebezpečí bakteriální infekce. Doba po otevření řasenky by neměla přesáhout 4-6 měsíců, rtěnky a lesky na rty mají trvanlivost 12-24 měsíců a oční stíny a tvářenky 24 měsíců. Každý kosmetický výrobek jako rtěnka nebo pleťové mléko má na svém obalu uvedenou expirační dobu.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít