Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 8 triků od kosmetických expertů, na které nedáme dopustit!

8 triků od kosmetických expertů, na které nedáme dopustit!

8 triků od kosmetických expertů, na které nedáme dopustit!

27. ledna 2018 od Pavla Maříková

27. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Vybraly jsme pro vás ty nejzajímavější tipy a inspiraci z našich článků a prozradíme vám, jak jsme tyto rady zařadily do naší kosmetické rutiny přímo my v redakci!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Být kosmetickou redaktorkou je snem mnoha mladých slečen a žen. A ano, nebudeme zapírat - má to mnohé výhody a plusy. Předně - víme vždy jako první, jaké novinky se objevily na trhu kosmetiky, na co nového se můžeme těšit na pultech prodejen i to, co je právě trendy a in.

Já osobně však jako největší benefit vidím něco úplně jiného. Díky tomu, že pro vás po celý rok připravujeme články s mnoha odborníky a experty z oblasti krásy, dozvíme se spoustu triků a tipů, o kterých jsme do té doby neměly ani ponětí.

Zeptala jsem se proto svých kolegyň z redakce, co pro ně bylo v uplynulém roce tím nejzajímavějším, co se od vizážistek, vlasových stylistů a dalších odborníků dozvěděly a zařadily to do své každodenní péče o pleť či zkrášlování. Inspirujte se i vy!


Markéta Karvaiová, kosmetická redaktorka

„Do svého kosmetického repertoáru jsem v minulém roce zařadila i transparentní pudr. Je to skvělý pomocník pro fixaci make-upu, který pak vydrží mnohem déle. Navíc vytváří sametově hebký vzhled pokožky. Skvělý je i jako podklad pro líčení očí pudrovými produkty. Oční stíny se po zapudrování víčka transparentním pudrem lépe nanášejí a nevytváří pak žádné nevzhledné fleky. Je to ideální příprava na komplikovanější stínování očí,“ doporučuje Markéta. K tomu přidává ještě jeden tip, který se týká právě líčení očí. „Dříve jsem si řasy líčila tak, že jsem ze shora i zespoda nanášela řasenku rovným pohybem směrem od kořínků řas k jejich konečkům. Skvělým tipem je změna pohybu ruky, která při nanášení kmitá ze strany na stranu a pohyb nedotahuje úplně, ale zastaví se těsně před konečky. Řasy jsou pak oddělenější a výsledný efekt je mnohem přirozenější, než jsem byla zvyklá.“

nanášení řasenky


Karolína Hornová, kosmetická redaktorka

„Po problémech s periorální dermatitidou jsem ze své kosmetické taštičky úplně vyřadila make-up. Pleť se mi zlepšila téměř k dokonalosti, ale protože ji mám hodně jemnou, mívám problém se začervenánímEliminovat rozšířené žilky a začervenání mi pomohl lékárenský krém s obsahem zinku a hořčíku, který mi poradila kosmetička Julie Bauer Šnoblová, a také fakt, že jsem se naučila na pleť vůbec nesahat a nijak ji nedráždit.“
 
Proto, aby její pleť nebyla bez make-upu příliš bledá a jednotvárná, používá bronzer a tvářenku. „Vizážistka Lenka Peške mi poradila, že pro přirozenější vzhled stačí světlou pleť místo bronzeru konturovat tmavším pudrem, a prozradila i trik, jak nanesením kontury na oblast spánků opticky zúžím a zmenším svoje široké čelo,“ dodává Karolína.


Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

Eva ještě počátkem loňského roku řešila, že její pleť začíná vyžadovat intenzivnější péči. A i vlivem rad a tipů našich odborníků objevila pleťová séra! „Nejprve jsem díky odbornici na proměny vizáže Báře Doležalové zjistila, že jde o výživnou bombu pro pleť a pak jsem si na radu kosmetičky Lucie Bončové vybrala správné sérum podle věku. Takže za mne šlo spíše o správnou motivaci v dobrý čas k tomu, abych je do své péče o pleť zařadila.“ Nakonec si je oblíbila natolik, že začala při každém líčení používat trik i vizážistky Kateřiny Krobové, kterým je míchat make-up se sérem. „Pleť je skutečně jakoby rozzářenější a působí vitálněji než jen se samotným make-upem.“

pleťové sérum


Martina Hühneová, kosmetická redaktorka

„Mým objevem roku se loni stala termální voda ve spreji. Díky benefitům, o kterých mne přesvědčila vizážistka Soňa Šajdáková, se natrvalo zabydlela v mé kabelce i koupelně. Za tip, jak s ní zafixovat make-up nebo rozředit hutný krém a k tomu ještě dopřát pleti spoustu minerálů, dávám palec nahoru,“ říká nadšeně Martina.

A na závěr přidávám tip i já. Musím se přiznat, že jsem se díky jednomu našemu článku stala lehce závislou. Naštěstí je to závislost vcelku neškodná. Mám výraznější oči, takže i při líčení jsem vždy zdůrazňovala tuto část obličeje a rty příliš neřešila. Rtěnek byste v mé kosmetické taštičce příliš mnoho nenašli. Vše se ale změnilo s článkem, kdy jsme psali o tekutých rtěnkách a následně i v redakci testovali neslíbatelné rtěnky. Konečně už vím, jak si vybrat tu správnou barvu i konzistenci právě pro mne i co dělat, aby mi rtěnka na rtech vydržela co nejdéle. Od té doby snad neuplyne týden, abych si nepořídila novou, a v mé kabelce jich najdete hned několik najednou.

tekuté rtěnky

Které tipy a rady z našich článků byly pro vás v uplynulém roce ty nejzajímavější?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Lenka Plíčková 6.února 2018
Dobrý den, zajímal by mě ten "lékárenský krém s obsahem zinku a hořčíku", který zmiňujete v článku. Můžete mi prosím napsat, co je to za konkrétní produkt (značka, název)? Děkuji. Lenka

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít