Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 věcí, které škodí vašim bílým zubům

5 věcí, které škodí vašim bílým zubům

5 věcí, které škodí vašim bílým zubům

22. června 2023 od Lenka Knápková

22. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Bílý úsměv je dnes samozřejmostí a máte-li zářivý úsměv a zdravé zuby, jste považováni považovaní za úspěšné. Co dělat, aby vaše zuby zůstaly stále bílé a bez nevzhledných skvrn a pigmentů? Víme, co bílým zubům škodí, poradíme, čemu se vyhnout a na co se zaměřit při péči o ně.

5 věcí, které škodí bílým zubům:

1. Džusy a ovocné šťávy si dejte, ale jen občas

Ovocné šťávy jsou sice plné vitaminů a minerálů a bezpochyby jsou skvělým zdrojem antioxidantů pro naše tělo, ale není dobré pít je denně. Podle výzkumů pravidelná konzumace džusů a čerstvých ovocných šťáv narušuje sklovinu. Kyseliny a cukry obsažené v těchto nápojích jsou totiž tou nejhorší kombinací a způsobují také pigmentové skvrny na zubech. Mezi nejhorší patří pomerančový a jablečný džus. A za zmínku stojí i džus grepový, který navíc může ovlivňovat vstřebávání některých léků.

2. Pozor na borůvky

Chcete-li si zachovat bílý a zářivý úsměv, pak se vyhýbejte zvýšené konzumaci borůvek, ostružin, malin či třešní. Toto ovoce zanechává na zubech skvrny. Proto si nezapomínejte po jejich konzumaci zuby vypláchnout čistou vodou.

3. Káva a čaj omezeně

Káva i čaj obsahují takzvané třísloviny, které vedou ke vzniku skvrn a zabarvení zubů. Káva také může způsobovat vedlejší efekt tzv. kávový dech – což je nepříjemný zápach z úst, který nemá s kávou nic společného. Pro běloskvoucí úsměv to s pitím kávy nepřehánějte a čaje volte raději zelené, bílé nebo bylinkové, které zuby tolik nezabarví.

Tip redakce:
Relaxujte třeba u šálku bylinkového čaje
Leros Čajová náruč Meduňka bylinný čaj (koupit v e-shopu)  který navozuje klid, zmírňuje bolesti hlavy a bude se vám po něm dobře spát.

4. Červené víno raději vynechte

Barvením zubů je známé hlavně víno červené. Tmavě modrý povlak na zubech budete mít hned po vypití jedné skleničky. Ten však po vyčištění zubů, které by mělo následovat nejdříve půl hodiny po dopití, hned zmizí. Avšak z dlouhodobého hlediska časté pití vína způsobuje šedé skvrny, které se odstraňují ještě hůře než ty žluté. Takže pokud toužíte po zářivě bílých zubech, červené víno vynechte.

5. Cigarety jsou out

Cigarety ničí zdraví, to je všeobecně známo. Nikotin a další vdechované látky z cigarety však narušují a zabarvují zuby, tvoří na nich nevzhledné tmavé skvrny a způsobují také špatný dech. Kouření stojí za celou řadou onemocnění zubů a ústní dutiny – onemocnění dásní, krvácení dásní vedoucí až ke ztrátě zubu apod. Pokud se nechcete cigaret i tak vzdát, čistěte si zuby speciálními zubními pastami pro kuřáky, které mají silnější účinky.

Jak pečovat o zuby, aby byly stále zářivě bílé, krok za krokem:

Základem každého „amerického úsměvu“ jsou zdravé zuby a kvalitní péče. Nezanedbávejte tedy péči o chrup, čistěte si zuby 2x denně a vždy tak dlouho, aby byly čisté – stačí zkontrolovat povrch zubů jazykem.

1. Krok: Správný kartáček je základ

Správný kartáček by měl mít dostatečně měkké štětiny, díky kterým se dostane i do hůře dostupných míst jako má DentaMax Medical Zubní kartáček extra měkký (koupit v e-shopu). Nezapomeňte na úzké prostory mezi zuby a dočistěte je pomocí TePe Angle Mixed Pack Mezizubních kartáčků (koupit v e-shopu).

Tip redakce:
Pořiďte si
TrueLife SonicBrush Compact Elektrický zubní kartáček (koupit v e-shopu), který čistí zuby efektivněji, šetrně a má několik režimů včetně toho pro bělejší chrup.

2. Krok: Zubní pasta s přidanou hodnotou

Chcete-li vylepšit a vybělit své zuby, pak se zaměřte také na pasty. Pravidelným používáním docílíte bělejšího chrupu. Zkuste Marvis Whitening Mint Bělící zubní pasta s xylitolem (koupit v e-shopu) nebo Blend-a-med 3D White Luxe Glamourous White Bělicí zubní pasta (koupit v e-shopu), jejíž složky aktivně chrání až po 24 hodin před vznikem skvrn na zubech.

Tip redakce:
Velmi účinné na bělejší úsměv je také
aktivní uhlí, které je přidáváno do zubních past. Účinně bělí třeba Ecodenta Černá zubní pasta (koupit v e-shopu), která zároveň odstraňuje zubní plak a zanechává svěží dech.

3. Krok: Dělejte pro své zuby něco navíc

Abyste si udrželi zářivý úsměv, jednou začas zkuste na své zuby aplikovat bělicí neinvazivní technologie. Zkuste White Pearl Bělicí pero na zuby (koupit e-shopu), jehož účinky jsou srovnatelné s peroxidovým bělením od zubního lékaře. Nebo můžete vyzkoušet bělicí pásky White Pearl Bělicí proužky na zuby s aktivním uhlíkem (koupit v e-shopu), které jsou vhodné i pro citlivé zuby.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít