Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů pro hollywoodský úsměv

5 tipů pro hollywoodský úsměv

5 tipů pro hollywoodský úsměv

21. září 2019 od Eva Suchomelová

21. září 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Mít rty jako hrdinky z filmových pláten? Široký úsměv či bílé zuby, ze kterých nikdo nespustí oči? Můžete je mít! Stačí, když se inspirujete našimi tipy.

Úsměv – magnet na muže

Ano, je to tak. První, co muže na ženě zaujme (a je to prokázáno jak zkušeností, tak i vědeckými studiemi), je její úsměv. A to nejen tehdy, hledají-li partnerku, ale vždycky, když se dostanou do jakéhokoli kontaktu se ženou. Krásný úsměv signalizuje pohodovou, vyrovnanou osobu v dobré náladě, která je přátelsky nakloněna. Pro muže je pak daleko snazší takovou ženu oslovit nebo s ní zahájit třeba pracovní jednání. A funguje to nejen na muže! Pokud potřebujete, aby lidé věnovali pozornost tomu, co říkáte, zvolte výraznou rtěnku a usmívejte se. Své o tom ví mnohé vrcholové manažerky. A co pro takový krásný úsměv můžete udělat?

1. Zuby jako perly

Čisté, bílé, rovné a zdravé – to je ideální základ krásného úsměvu. A nemyslíme to nadneseně. Pravidelná a správná zubní péče doma i pod dohledem odborníka se vám bohatě vrátí. Pokud se vám zdají zuby zažloutlé, neustávejte v každodenní péči o ně ráno a večer, 1x do týdne přidejte bělicí zubní pastu. Zkuste např. Signal Bělící zubní pastu White Now Gold nebo Colgate Zubní pastu Max White Optic se zjasňujícími částečkami pro dočasný efekt. Ohledně přirozené barvy svých zubů se poraďte se svým zubařem nebo dentální hygienistkou – pokud opravdu důkladně čistíte a zuby stále nejsou bílé, zkuste odstranit to, co vám zuby zabarvuje: kávu, čaj, červené víno či cigarety. Jednorázové profesionální bělení je vhodnější tehdy, čeká-li vás nějaká oficiální událost nebo třeba focení či vystoupení na veřejnosti. Na odborníka se obraťte i ve tehdy, pokud se vám nezdají zuby dost rovné – i dospělým mohou pomoci kvalitně udělaná rovnátka. Ani s nimi však nezapomínejte na správnou zubní hygienu.
péče o okolí rtů

2. Rty bez vrásek

Hodně se mluví o jemné pleti kolem očí, ale často se zapomíná, že i rty mají velmi tenkou vrstvu kůže, o kterou je potřeba se starat s úplně stejnou péčí a intenzitou. Jinak se tu totiž velmi rády a dost brzy dělají tenké linky, z nichž se bez pravidelné péče a při špatném životním stylu brzy stanou výrazné vrásky. A co si budeme povídat: vrásčité rty parádu nenadělají ani s tou sebedražší a sebedokonalejší rtěnkou. Co s tím můžete dělat:
  • ochranné balzámy na rty: pravidelně je používejte podle příležitosti - hydratační, vyživující s oleji či bambuckým máslem, ochranné s UV filtry. Pro běžné denní nošení zkuste například Ellie Balzám na rty Coconut s kokosovým olejem a včelím voskem.
  • dostatečně pijte: na rtech se dehydratace projevuje nejviditelněji, proto nečekejte, až vám rty okorají, a doplňujte tekutiny, především čistou vodu.
  • maska na rty: hodí se především, pokud máte suchou pleť – i rty pak rychleji působí suchým dojmem. Aplikujte na ně 1x-2x týdně Pil'aten Kolagenovou masku na rty.
  • peeling na rty: olupující se šupinky kůže odstraníte snadno jemným peelingem na rty. Vyzkoušejte třeba Gabriella Salvete Peeling na rty v praktické tyčince.
maska na rty

3. Péče o okolí rtů

Další záludnost se skrývá v pleti kolem úst. Je namáhaná častou mimikou a ošetřovaná stejnými krémy jako zbytek obličeje. Brzy tam začnou vznikat první jemné vrásky. Pokud kouříte, připravte se na to, že se tyto vrásky objeví ještě dřív. Jak se těmto předčasným vráskám bránit?
  • krémy na okolí rtů: sáhněte buď po pleťovém krému s vyhlazujícím či zpevňujícím účinkem, nebo po krému, který slouží k péči o oční okolí i kontury tváře (případně přímo o okolí rtů). Omlazující účinky má např. Ellie Hyaluron Boost Omlazující krém pro oční okolí a kontury tváře s kyselinou hyaluronovou, koenzymem Q10, bambuckým máslem a speciálním komplexem Reforcyl pro zpevnění a elasticitu pleti a k ochraně před vnějšími vlivy.
  • přestat kouřit: když kouříte, zatěžujete pleť hned dvakrát oproti nekuřačkám – mnohem víc namáháte mimické svaly a zanášíte pleť spalinami z cigaret. Druhotný dopad kouření na rychlejší stárnutí buněk je už jen další důsledek.
  • obličejová jóga: pro zvýšení pružnosti a k vypnutí pleti v okolí úst slouží vhodné cviky obličejové jógy.

4. Správné líčení

Nevhodné líčení dokáže rázem přidat i deset let. O to určitě nestojíte. Pak je dobré se poradit s vizážistkou nebo postupovat podle našich tipů, aby líčení bylo dokonalé a vypadala jste přitom na tolik let, na kolik chcete vypadat:
  • správná barva: rtěnka či lesk na rty by měla barevně jednak odpovídat vašemu barevnému typu, jednak byste se měla vyhnout barvám, které opticky „barví“ zuby nažluto – nejčastěji toto způsobují oranžové odstíny.
  • chytře kombinujte: dokonalosti tvaru svých rtů dosáhnete, pokud umíte pracovat s matnou a lesklou texturou. Tenké rty vymalujte matnou rtěnkou a doprostřed rtů jemně vklepejte bezbarvý lesk na rty (nebo v tom samém odstínu, jako je rtěnka, tím se efekt ještě zvýší). Rty tak získají plnost. Další možností je využít ombré rtěnky a kombinovat dva odstíny.
  • hydratační je vždy lepší: pokud nemusíte, vyhněte se dlouhodržícím, tzv. neslíbatelným rtěnkám. Většina z nich (čest výjimkám) rty vysušuje, některé z nich dokonce viditelně. Raději se poohlédněte po rtěnce nebo lesku na rty s hydratačním a vyživujícím účinkem, jako je např. Maybelline New York Rtěnka Hydra Extreme. A to i za cenu toho, že si během dne rty občas poupravíte. Nebo před nalíčením rtů použijte ještě podkladovou bázi pod rtěnku.
  • konturovací tužka: proti rozpíjení rtěnky pomáhá použít konturovací tužku, vždy však ve stejném odstínu, jaký má rtěnka. Může být o chloupek světlejší, ale nikdy nepoužívejte tmavší konturku než rtěnku!
balzám

5. Ochrana před UV zářením

V létě pokaždé a během roku vždy ve slunečných dnech (ano, i v zimě) používejte balzám nebo rtěnku s ochranným faktorem proti UV záření. Melanom neboli rakovinný nádor se může objevit klidně i na rtu. Zároveň tím také zamezujete předčasnému stárnutí pleti na rtech v podobě vrásek a povolené pleti. Vyzkoušejte např. Labello Sun Protect Balzám na rty OF 30.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít