Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 důvody, proč lockdown zhoršuje stav naší pleti

4 důvody, proč lockdown zhoršuje stav naší pleti

4 důvody, proč lockdown zhoršuje stav naší pleti

3. února 2021 od Tereza Špačková

3. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Taky jste si všimli, že se vám během lockdownu zhoršuje pleť? Že je mdlá, šedavá a objevuje se na ní vyrážka nebo akné. Čím to je a co s tím, aby byla zase svěží a zářivá.
V průběhu pandemie jsme bohužel byli už několikrát nuceni zůstat ve svých domovech a omezit pohyb venku. To, že se lockdown podepisuje na psychice každého, nikoho z nás nepřekvapí, ale že ho doslova „vyčteme“ i z naší tváře, jsme nečekali. Na vině jsou jednak změny v denní kosmetické rutině, jednak nošení roušek, ale i zvýšený stres. Co přesně škodí pleti a jak zmírnit dopady lockdownu na náš vzhled? Zde jsou čtyři největší viníci a návod na to, jak je porazit.

1. Chybějící čerstvý vzduch a vitamín D

Pobyt na čerstvém vzduchu je pro naše tělo blahodárný a potřebný. Pokud jsme zavření doma, máme nedostatek vitamínu D, který hraje zásadní roli při hojení, ale i prevenci akné a různých projevů podráždění pokožky nebo ekzému. Kromě toho také snižuje stres a podporuje imunitní systém. Proto se snažte každý den vyrazit na procházku alespoň na 30 minut – přesný čas záleží na síle slunečních paprsků v daném období.

Při procházce nezapomínejte na požadované odstupy od ostatních. Máte-li možnost, posaďte se na balkoně s knihou v ruce a odpočívejte na čerstvém vzduchu, protáhněte se nebo vyzkoušejte jógu na zahradě.
Jestliže je slunečních paprsků poskrovnu, můžete sáhnout po doplňku stravy s vitamínem D, například GS Vitamin D3+K2 (koupit v e-shopu), který udržuje normální funkci imunitního systému a chrání před negativními vlivy zvenčí. Dobré je přidat do jídelníčku potraviny, ve kterých se vitamín D nachází: sardinky, losos, tuňák nebo kravské či sójové mléko.
Tip redakce:
Ani v zimě nezapomínejte na ochranu pleti zvenčí. Při výběru pleťového krému dejte přednost tomu, který má dostatečnou výšku
ochranného faktoru. Proti vráskám i negativním vlivům slunečního záření vás bezpečně ochrání NIVEA Zpevňující krém proti vráskám s OF 30 Q10 Power (koupit v e-shopu).

2. Ztráta rutiny v péči o pleť

Jestli patříte k těm, co pracují z domova, možná pečujete o svou pleť s menší důsledností. Dáváte si oddych od make-upu? I tak rozhodně nevynechávejte ranní a večerní čištění pleti. Ve večerních hodinách navíc sáhněte po čisticím kartáčku. Dopřejete si tak důkladné vyčištění a zároveň příjemnou masáž. Ráno si pleť vyčistěte účinným, ale šetrným Neutrogena Curcuma Clear Micelárním odličovacím gelem 3 v 1 s kurkumou (koupit v e-shopu). Pokud vás trápí maskné, zkuste jednou týdně aplikovat Floré Bylinnou pleťovou masku tea tree olej (koupit v e-shopu) pro pleť se sklonem k akné.

3. Narušení stravovacích návyků

Doba, kdy jsme uzavřeni v našich domácnostech, nahrává také změnám v našem stravování. Zaleží jen na vůli a sebekázni každého z nás, zda se jedná o změnu k lepšímu či nikoliv. Sklouznutí k přejídání je jednodušší, když máte plnou lednici lákadel ve vedlejší místnosti. Obklopujte se proto zdravými potravinami. Snažte se mít v lednici připraveno vždy něco uvařeného do zásoby, abyste v momentě, kdy se vám nahromadí povinnosti, nesklouzli k pojídání brambůrků místo teplého oběda. Dbejte na pestrou vyváženou stravu plnou vitamínů a zdravých tuků. Budete-li jíst zdravě, pozitivně se to odrazí na vaší náladě i na kvalitě pleti.

TIP: Zdravé potraviny nakoupíte v Teta drogerii, prozkoumejte nabídku a obohaťte svůj jídelníček (přejít do e-shopu).

4. Alkohol zanechá stopu

Pozor na zvýšený přísun alkoholu. Jeho konzumací zpomalíte metabolismus a zvýšíte chutě, takže si lehce přivodíte nárůst na váze. Alkoholem měníte i kvalitu pleti, negativně totiž působí na přijaté živiny a vitamíny ve stravě a celkově odvodňuje organismus. Dochází k předčasnému stárnutí pleti, prohlubují se tmavé kruhy pod očima a objevuje se začervenání, které vzniká kvůli poškozeným cévkám. U aknózní pleti se rozšiřují póry a stimuluje tvorba mazu, takže pupínky na sebe nenechají dlouho čekat. Pokud však nastane událost, kdy byste skleničce vína nebo něčemu ostřejšímu odolávali těžko, zvyšte příjem čisté vody, abyste zmírnili negativní působení alkoholu na svoji pleť.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít