Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tipy na zdravé obědy, když musíte být doma

Tipy na zdravé obědy, když musíte být doma

Tipy na zdravé obědy, když musíte být doma

11. dubna 2020 od Eva Suchomelová

11. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jste už delší dobu doma, a k tomu třeba s dalšími strávníky, a už vám dochází inspirace, co pořád vařit k obědu? A ještě zdravě a chutně? Máme pro vás pár zdravých receptů, kterými můžete běžnou kuchařskou rutinu doplnit a oživit.

Polévka je základ

Dobře uvařená polévka zasytí, doplní potřebné živiny, vitaminy a minerální látky důležité pro tělo i jeho obranyschopnost. Dýně jsou sice potravinou typickou pro podzim, ale v supermarketech je stále ještě najdete v nabídce. Udělejte si z ní skvělou polévku podle jednoho z nej receptů.
Dýňová polévka

Dýňová polévka

500 g dýně
500 ml Allnature Premium Bio kokosového mléka (koupit v e-shopu)
40 g kulatozrnné rýže
50 g mandlí
Allnature Himalájská sůl (koupit v e-shopu)
2 lžíce Purity Vision Bio růžové vody (koupit v e-shopu)
1 lžíce Topvet Dýňového oleje
skořice
Allnature Bio kokosový cukr (koupit v e-shopu)
Mandle nastrouhejte nebo najemno namelte. Dýni oloupejte, odstraňte semena a dužinu nakrájejte na malé kostky. Dejte do hrnce a přilijte 250 ml vody. Vařte půl hodiny doměkka a pak rozmixujte na pyré. Mléko zahřejte, přidejte rýži a nechte při nízké teplotě nabobtnat. Pak vmíchejte mandle. Polévku dochuťte solí, růžovou vodou a dýňovým olejem. Podávejte se skořicí a kokosovým cukrem.

TIP: Další zdravé potraviny nakoupíte z klidu a bezpečí domova také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop)

Hlavní chod: Spojení exotiky s domácími surovinami

Top recept inspirovaný indickou kuchyní je plný barev i voňavého koření, přitom splňuje nároky zdravé výživy. Obsahuje hned tři pročišťující potraviny, které probudí vaše tělo: červenou řepu, česnek a kurkumu. A že neobsahuje maso? Nevadí, není přece potřeba jíst maso každý den.
Květákové kari s červenou řepou

Květákové kari s červenou řepou

1 lžička celého pepře
1 lžička fenyklových semínek
2 lžíce Purity Vision Bio kokosového oleje (koupit v e-shopu)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky Allnature Kurkumy prášek
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
600 g květáku (1 menší hlávka)
300 g červené řepy (2 středně velké kusy)
400 ml vody

 

400 ml Allnature Premium Bio kokosového mléka (koupit v e-shopu)
2 lžičky Allnature Himalájské soli (koupit v e-shopu)
600 ml vody
300 g jasmínové rýže

Na ozdobu:
2 lžíce Allnature Ghí
1,5 lžičky hnědých hořčičných semínek
1 šalotka
Květák operte a rozeberte na růžičky. Pepř s fenyklovými semínky rozdrťte v hmoždíři. Cibuli nakrájejte na osminky, česnek na plátky a nechte je zesklovatět na kokosovém oleji. Přisypte koření a krátce vše opečte. Přidejte růžičky květáku a na menší kousky nakrájenou řepu. Vše zalijte vodou, kokosovým mlékem, osolte a nechte dusit pod pokličkou cca 25 minut.

Zatím si uvařte rýži: 600 ml vody přiveďte k varu, osolte a vmíchejte rýži. Na mírném ohni vařte 12 minut.
V malém kastrůlku rozpusťte máslo ghí a do něj vsypte hořčičná semínka. Jakmile začnou prskat a poskakovat, přidejte šalotku, nakrájenou na osminy. Opečte ji lehce dozlatova a odstavte.

Na talíře rozdělte rýži, přidejte kari a polijte máslem s cibulkou a hořčičnými semínky.

Salát jako lehčí oběd

Pokud jste zvyklí spíš bohatěji snídat, oběd pojměte v lehčím stylu, např. v podobě salátu s plátkem žitného knackebrötu, jako je Wasa Original (koupit v e-shopu). Zkuste ten náš plný vitaminů a živin z ovoce, zeleniny, luštěnin a semínek.
Salát jako lehčí oběd

Salát z jablek a výhonků

50 g Allnature Dýňových semínek
125 g směsi výhonků (např. Allnature červené čočky půlené, fazolí mungo, azuki a cizrny)
80 g klíčků fazolí mungo
150 g polníčku
3 jablka
2-3 lžíce jablečného octa
trocha Allnature Himalájské soli (koupit v e-shopu)
mletý pepř podle chuti
3 lžíce Topvet Dýňového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje
Na pánvi nasucho orestujte dýňová semínka a přesypte z pánve, aby zchladla. Všechny výhonky zalijte vroucí vodou, krátce povařte a zchlaďte proudem studené vody. Dejte je okapat stejně jako klíčky fazolí mungo. Polníček operte, zbavte nečistot a také dejte okapat. Umytá jablka rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Do salátové mísy naskládejte polníček, na něj jablka, výhonky a klíčky a vše zasypte opraženými dýňovými semínky. V misce či hrnečku smíchejte ocet, sůl a pepř, vmíchejte olej a salát ochuťte touto zálivkou.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít