Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trend stříbrných vlasů: Je vhodný i pro vás?

Trend stříbrných vlasů: Je vhodný i pro vás?

Trend stříbrných vlasů: Je vhodný i pro vás?

25. října 2022 od Anna Šťastná

25. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Zatímco někteří se přirozených šedin snaží pracně zbavit, ti, kteří ještě žádné nemají, vlasy barví tak, aby měly ten správný stříbrno šedobílý odstín. Přesně to se totiž opět stává módním trendem.

Jak ten ideální stříbrnošedý odstín vlasů vypadá? Někteří kadeřníci ho označují za ústřicově šedou. Vypadá totiž přesně jako perleťově lesklá vnitřní strana schránky ústřice. Je to něco mezi šedou a platinově blond a zásadní je, že se musí vždycky krásně lesknout. To je hlavní podmínka nejen pro to, aby tahle barva vypadala dobře, ale také proč se definitivně rozhodnout, že ji vyzkoušíte.

Co byste měli vědět, než vyzkoušíte trend šedivých vlasů?

1.  Jen pro zdravé vlasy

Pokud nemáte přirozeně zdravé a lesklé vlasy, nedělejte to. Tak výrazným zesvětlením byste si je ještě více poničili a výsledkem by nebyl cool šedivý účes, ale hmota podobná cukrové vatě, které by se jen velmi obtížně vracela kondice zdravých, pevných a odolných vlasů.

2. Šedé vlasy vyžadují větší péči

 Ovšem i pro zdravé vlasy to může být hodně náročný zásah, proto počítejte s tím, že aby barva vypadala dobře opravdu dlouho, je potřeba se o ně pak starat výrazně víc než obvykle. Masky a balzámy by se měly stát pravidelnou součástí vaší péče o vlasy.

Po každém umytí zkuste neoplachovací L’Oréal Paris Elseve Total Repair 5 double elixír (koupit v e-shopu), který pomáhá regeneraci vlasů. Extra porci hydratace pak vlasům dodejte jednou týdně pomocí Aussie SOS Masky na vlasy Supercharged Repair (koupit v e-shopu). Přímo na blond vlasy je pak určená Schwarzkopf Gliss Blonde Perfector fialová maska 2v1 (koupit v e-shopu).

3. Zásadní je lesk

Aby si šedé vlasy udržely zdravý vzhled, ale také stále působily mladistvě, musejí být nejen hezky pružné a plné života, ale měly by se také lesknout. Pomoci si můžete třeba sérem Aussie Shine On Serum (koupit v e-shopu). Poskytne vašim vlasům závěrečnou ochranu a lesk, lze ho nanášet na mokré i suché vlasy, neoplachuje se. Zkrátka ideální pomocník na každý den.

Při úpravě vlasů pak nezapomeňte na Nivea Diamond Gloss Care Pěnové tužidlo (koupit v e-shopu), které dodává vlasům diamantový lesk, a navíc je ještě chrání před teplem fénu, kulmy či žehličky.

Tip redakce:

Největší výhoda?
Díky tomuto trendu
a správnému přístupu k němu, kdy se nositelka nenechá jen odbarvit, ale důsledně o vlasy pečuje, aby pořád vypadaly skvěle, se i přirozeně šedé vlasy stávají legitimními. Tenhle módní trend může způsobit, že ženy, které se doteď snažily šediny schovávat, se přestanou stresovat neustálým barvením a naučí se mít i své bílé vlasy rády.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít