Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 10 tipů, jak se starat o blond vlasy v létě

10 tipů, jak se starat o blond vlasy v létě

10 tipů, jak se starat o blond vlasy v létě

3. června 2022 od Lenka Knápková

3. června 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Blond vlasy, a zejména ty odbarvované a melírované, jsou velmi citlivé na negativní vlivy, jako jsou střídání teplot, UVA/UVB sluneční záření, slaná nebo chlórovaná voda či vítr. Blond vlasy jsou tak náchylnější k poškození, vysušování či krepatění. Jak své blond vlasy v létě ochránit před poškozením?

Co dělat, aby vám  vaše blond hříva v létě vydržela: 

1. Používejte vlasové produkty přímo určené na blond a zesvětlované vlasy, pracujete na tom, abyste si vlasy nezničila.

2. Sluneční paprsky mění velmi rychle studené blond odstíny do nehezkých žlutých. Částečně se tomu můžete bránit pomocí šamponů a produktů obsahujících fialovou a modrou barvou, které jsou právě určeny na tento problém. Šampon Syoss Blond & Silver pro zesvětlené vlasy (koupit e-shopu) neutralizuje vznik nežádoucích žlutých odstínů ihned po umytí.
3. Používejte produkty s UV faktorem a sluneční kosmetiku zaměřenou na odbarvené a melírované vlasy. Nejen pleť, ale také vlasy musíme chránit před UVB a UVA zářením. Gliss Ultimate Color balzám pro barvené nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu) s UV filtrem a extraktem z brazilských ořechů posiluje strukturu vlasů a ochraňuje barvu.
4. Vlasy po koupání v bazénu nebo v moři opláchněte vždy vodou, např. ve sprše. Slaná i chlorovaná voda narušují vlasovou strukturu a vlasy jsou poté náchylnější k poškození. Chlor navíc odbarveným blonďatým vlasům dodává zelený nádech.

5. Po pobytu ve vodě nechte vlasy volně uschnout a nesvazujte je mokré do gumičky, mohly by se potrhat.

6. Po každém umytí vlasů šamponem použijte masku jako třeba Syoss Intenzivní vlasovou masku Repair Boost (koupit v e-shopu), která hloubkově vyživuje a posiluje vlasy. Zároveň chrání vlasy před poškozením.
7. Po pobytu ve vodě naneste do vlasů trochu kondicionéru nebo oleje. Vlasový olej s arganem Pantene Pro-V Vlasový olej s arganem (koupit v e-shopu) bojuje proti krepatění a přesušování konečků.

8. Omezte sušení vlasů fénem. Vzdejte se raději i žehlení a kulmování vlasů, aby se vlas zbytečně nepřesušoval.

9. Před létem své vlasy pořádně vyživte. Do svého jídelníčku zařaďte například ovesné vločky – zkuste Emco Ovesné vločky jemné s vlákninou (koupit v e-shopu), ořechy a semínka, třeba Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu), a pijte hodně vody.
10. Používejte pokrývku hlavy. Ochráníte nejen svou barvu, ale také vlasovou pokožku před spálením. Pokud náhodou zapomenete, pak zkuste sprej na vlasy s SPF.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít