Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Práce na zahradě? Udržte své ruce krásné

Práce na zahradě? Udržte své ruce krásné

Práce na zahradě? Udržte své ruce krásné

19. března 2021 od Tereza Špačková

19. března 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Práce na zahradě je radost a balzám na duši, zvlášť v této době. Nezapomínejte však chránit své ruce před zbytečným poškozením. Jak o ně správně pečovat, aby zůstaly i v zahradnické sezóně krásné a hebké? Máme pro vás 6 účinných rad.

1. Chraňte se před sluncem

Znáte to, začnete pracovat na zahrádce, zaberete se do práce a přestanete vnímat čas. A když pak přijdete domů, zjistíte, že jste se na prvním sluníčku spálili. Myslete na to letos dopředu a chraňte se před sluncem, než vyrazíte do zahrady. Natřete se produktem s přiměřeným ochranným faktorem, a to včetně svých rukou. Vyhnete se tak nechtěnému spálení kůže, a navíc budete tímto krokem předcházet i dalším škodám způsobovaným slunečním zářením – předčasnému stárnutí kůže a tvorbě pigmentových skvrn. Použijte třeba Helios Herb Mléko na opalování OF 50 (koupit v e-shopu) s vysokou ochranou proti UVA i UVB záření.

2. Vždy noste rukavice

Nošením rukavic si zabezpečíte nejlepší ochranu svých rukou. Obvykle je vhodné volit silnější textilní rukavice, které ruce chrání při náročných úkonech, a pak mít v záloze slabší gumové pro momenty, kdy potřebujete větší obratnost, například Tip Line Gumové rukavice (koupit v e-shopu). Celkově se nošením rukavic vyhnete mozolům, škrábancům či pořezání. Ochráníte tak své ruce před znečištěním a možným poškozením nehtů.

3. Zvyšte odolnost nehtů

Zakládáte-li si na manikúře, neopomínejte dodat nehtům speciální výživu pomocí Flormar Výživy na nehty Active Total Repair (koupit v e-shopu), která posilní přírodní nehet, vy se tak při zatěžkávacích zkouškách, jakými může být právě práce na zahradě, vyhnete nechtěnému třepení či lámaní nehtů.

4. Olejová kúra

Nejen nehty, ale i jejich okolí si zaslouží péči. Zamezte vzniku nepříjemných a bolestivých záděr a pravidelně aplikujte Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional Regenerační elixír na kůžičku a nehty (koupit v e-shopu), který udrží okolí nehtu hydratované a vyživené. Pokud nemáte po ruce speciální produkt, použít můžete třeba i kokosový olej.

5. Čistěte důkladně, ale šetrně

Kdo někdy pracoval na zahradě, má zkušenost, že hlína a nečistoty se za nehty nakonec stejně dostanou i přes rukavice (i když v menším množství). V takovém případě sáhněte po jemném kartáči, který si se špínou za nehty hravě poradí. Napusťte si teplou vodní lázeň, nechte ruce chvilku odmočit, a až poté očistěte kartáčkem. S odolnou špínou vám pomůže spolehlivá a účinná Solvina Original mycí pasta (koupit v e-shopu), která dokáže odstranit z pokožky i oleje, tuky, maziva, pryskyřici, saze...

6. Obrušujte a vyživujte

Peeling udrží vaše ruce jemné, obzvláště když jej budete používat pravidelně. Odstraní hravě nejen nečistoty, ale také odumřelé kožní buňky. V momentě, kdy vaše ruce dostávají pravidelně náročnou práci, zařaďte produkty s abrazivní funkcí do svých kosmetických rituálů. Po peelingu ošetřete ruce hydratačním nebo opravdu výživným krémem. Skvělá je tradiční Indulona Ochranná krém na ruce (koupit v e-shopu) s antibakteriálním účinkem nebo výživný Ameté Krém na ruce Propolis (koupit v e-shopu).

TIP: Objevte i mnoho dalších produktů pro péči o ruce na e-shopu Teta drogerie s doručením pohodlně a bezpečně k vám domů (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít