Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pigmentové skvrny na rukou: 6 tipů, jak se jich zbavit

Pigmentové skvrny na rukou: 6 tipů, jak se jich zbavit

Pigmentové skvrny na rukou: 6 tipů, jak se jich zbavit

13. září 2020 od Jana Kantorová

13. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Nadměrná pigmentace trápí po létě mnoho žen. A to zvláště na rukou, kterým nevěnujeme tolik pozornosti. Chcete se pigmentových skvrn zbavit? Pak se obrňte trpělivostí a obklopte se správnou kosmetikou.
Pigmentové skvrny se objevují nejčastěji kolem 30. a 40. roku života, i když potrápit vás mohou i mnohem dříve. Hlavními viníky jsou čas a sluneční svit – jakmile se objeví, vrátit čas zpátky nejde. Ale můžete zabránit jejich většímu výskytu, nebo se jich dokonce pokusit i zbavit. Víte jak?

1. Zastavte jejich tvorbu

To, jak rychle a v jakém množství se zrovna u vás skvrny objeví, opravdu závisí na tom, jak vystavujete pokožku slunci už od raného dětství. I když už se u vás objevily, je potřeba chránit se před UV zářením. A to dokonce i před zářením ze solárií. Kromě opalovacích přípravků mohou pomoci také výživové doplňky obsahující beta-karoten a antioxidanty, jako jsou vitamin E, C a lykopen.

2. Vybělte je

Dnes už existují i speciální bělicí séra a krémy, které zesvětlují tmavší místa na pleti a pokožce a potlačí přirozenou tvorbu kožního barviva melaninu, a to například NIVEA Remodelační sérum proti pigmentovým skvrnám Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu). Primárně je sice sérum určeno na pleť, ale chybu neuděláte, pokud jej použijete i na ruce. U krémů je zapotřebí notná dávka trpělivosti – krémy fungují, ale viditelných změn je možné si všimnout až po měsících pravidelné péče.

3. Dopřejte si peeling

Právě na podzim se pro domácí péči ideálně hodí pleťové i tělové peelingy. Podle toho, kde vás pigmentové skvrny trápí. U méně viditelných skvrn postačí jemné peelingy, u těch tmavších pak pomáhají až středně silné peelingy. Vyzkoušejte například Ameté Cukrový tělový scrub Grape & Kiwi (koupit v e-shopu), jemný peeling s obsahem vitaminu E, nebo Dove Tělový peeling s granátovými semínky & bambuckým máslem (koupit v e-shopu), který zabraňuje vysušování pokožky.
Tip redakce:
Velmi účinný je také
chemický peeling, který si s pigmentovými skvrnami poradí velmi rychle. Je ale dobré počítat s tím, že se na rukách mohou objevit stroupky. Ideální je proto pokožku rukou hydratovat, vyzkoušejte například NIVEA Zklidňující krém na ruce s aloe vera Soothing Care (koupit v e-shopu). 


4. Zkuste je zmrazit

Nemusíte čekat do zimy a běhat s odhalenýma rukama v mrazu. Tato metoda se nazývá kryoterapie, spočívá v aplikaci hlubokého suchého mrazu přímo na postižená místa a provádí ji estetický dermatolog. Nejčastěji se používá tekutý dusík. Ošetření je trochu bolestivé a po aplikaci, jak se rány hojí, se objevují stroupky.

5. Co takhle laser nebo IPL

Metody, které se používají na epilaci, najdou své využití při řešení mnoha kosmetických problémů včetně hyperpigmentace. Většinou stačí jedno IPL nebo laserové ošetření a skvrny jsou pryč. Ne vždy ale dokáže laser problém se skvrnami úplně vyřešit. Může se stát, že jsou flíčky jen světlejší. A dalším rizikem je ještě větší citlivost na UV záření. Právě proto se doporučuje odstraňovat skvrny až na podzim a stále je chránit opalovacím přípravkem s vysokým ochranným faktorem. 


6. Pomoc z přírody

Nebojte se ani toho, co najdete doma v kuchyni. Ideálním pomocníkem je například obyčejný citron. Jeho plátky stačí skvrny jen potírat.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít