Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Oil pulling: Jednoduchá metoda pro dokonalé zuby?

Oil pulling: Jednoduchá metoda pro dokonalé zuby?

Oil pulling: Jednoduchá metoda pro dokonalé zuby?

13. listopadu 2020 od Vanda Vízková

13. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Metody v péči o zuby jdou neustále kupředu. Metoda oil pullingu vychází ze staré ajurvédy. Dnes zažívá comeback a influenceři a trendsetteři ji vynášejí do nebes. Oč jde a je vážně tak účinná?

Oil pulling spočívá v tom, že nejlépe ráno nalačno vložíte do úst lžičku panenského oleje (nejčastěji kokosového) a tady ho 20–30 minut převalujete. Poté ho vyplivnete do odpadkového koše (olej do vodovodních trubek nepatří!), vypláchnete si pusu vlažnou vodou a následně si ještě vyčistíte zuby a jazyk kartáčkem bez zubní pasty. Tak. A boj s bakteriemi ústní dutiny, záněty dásní a žloutnutím zubů máte pro daný den vyhraný.

zubní kartáček a pasta z kokosového oleje

TIP: Všechno, co potřebujete k dokonalé zubní hygieně, najdete v sekci Péče o zuby na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

 

Detoxikace úst

Hlavním benefitem oil pullingu by měla být detoxikace dutiny ústní. Olej – slunečnicový, sezamový, olivový, ale hlavně kokosový – má schopnost narušovat tukové vrstvy bakterií, které se pak uvolňují z povrchu úst a navážou se na olej. Velmi účinný by měl být olej kokosový, který obsahuje kyselinu laurovou. Ta má výrazné antimikrobiální i protizánětlivé účinky. Když pak olej vyplivnete, zbavíte se i spousty škodlivých bakterií. A nejen to, olej by měl na zubech vytvořit film, který znesnadňuje usazování zubního plaku. Působí tak nejen na daný problém, ale i jako prevence jeho vzniku.
žena kloktá
Tip redakce:
Na oil pulling vyzkoušejte třeba
Allnature Kokosový olej panenský BIO (koupit v e-shopu). Využít ho pak můžete i na péči o své vlasy nebo v kuchyni.

Bělejší zuby

Mnozí zastánci trendu oil pullingu si mimo čistší dutiny ústní pochvalují i to, že jim zesvětlala sklovina. Je pravda, že pomocí oleje lze vyčistit např. nádobí znečištěné od mrkve. Je to z důvodu rozpustnosti betakarotenu v tucích. Co se týká bělení zubní skloviny, jsou odborníci opatrní. Poukazují na to, že bělení zubů je složitý chemický proces, kterého olej není schopen dosáhnout. Proto se přiklánějí spíše k tomu, že bělejší odstín je placebo nebo důsledek toho, že oil pulling přispívá ke zvýšené zubní hygieně a ta vede k čistší, a tím pádem také světlejší zubní sklovině.

Tip redakce:
Jste na vážkách a nevíte, jestli zůstat věrní „chemii“, nebo se přiklonit k přírodě? Vyberte si spojení toho nejlepšího z obojího –
Signal Kokosovou zubní pastu Nature Elements (koupit v e-shopu). Tato zubní pasta obsahuje to nejlepší z dlouholeté zkušenosti s péčí o zuby s výtažky z kokosových ořechů.
zářivý úsměv

Je vhodný pro i vás?

Odborníci se shodují na tom, že pokud máte závažný problémzánět dásní, problémy se zápachem z úst nebo skvrny na zubech –, měli byste se spolehnout na vyšetření a postupy doporučené odborníkem. Pokud žádné problémy nemáte a chcete jen vylepšit svou péči o zuby a dásně, směle do toho. Oil pulling berte jako součást zubní hygieny (třeba místo ústní vody), nikoli jako její náhradu, nebo snad dokonce léčbu. V první řadě dbejte na dokonalé čištění zubním, mezizubním a jednosvazkovým kartáčkem a také na schůzky se svým zubařem a dentální hygienistkou alespoň jednou za půl roku. 
Tip redakce:
Objevte produkty péče o zuby, které jsou v souladu s přírodou a její udržitelností 
SOFTdent ECO Zubní kartáček (koupit v e-shopu) nebo DentaMax Bambusové mezizubní kartáčky (koupit v e-shopu)

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít