Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Denní vs. noční krém: Opravdu vaše pleť potřebuje oba?

Denní vs. noční krém: Opravdu vaše pleť potřebuje oba?

Denní vs. noční krém: Opravdu vaše pleť potřebuje oba?

6. dubna 2020 od Eva Suchomelová

6. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Myslíte si, že si vystačíte jen s jedním krémem ráno i večer? Ukážeme vám, že je mnohem lepší pečovat o pleť denním i nočním krémem. Proč?

Pohodlnost se nevyplácí

Babička mi vždycky říkávala: „Víš, proč se lenoch ztrhal? Protože nechtěl jít dvakrát.“ A podobné je to i s krémy na pleť. Nestačí jen mazat se jím každé ráno a každý večer. To je jen polovina úspěchu. Ta druhá tkví v tom vybrat si vhodný denní a vhodný noční pleťový krém. Nejsou stejné, mají odlišné složení a vaší pleti poskytují každý něco jiného. V čem je síla každého z nich?
nanášení denního krému

Složky, které hledejte v denním krému:

1. UV faktor: zvlášť po zimě nebo v případě, že máte od přírody světlou pleť, vybírejte si svůj denní pleťový krém minimálně s UV faktorem 25, ale raději i vyšším. Např. NIVEA Remodelační denní krém OF 30 Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu).
2. Vitamin C: známý antioxidant bojuje proti volným radikálům, takže zabraňuje předčasnému stárnutí pleti. Najdete ho např. v Neutrogena Omlazujícím denním krému SPF 20 Cellular Boost (koupit v e-shopu).
2. Hydratační látky: látky, které dodají pleti hydrataci a dokážou v ní vodu také udržet jsou třeba kyselina hyaluronová, Aloe vera, které obě najdete např. v N.A.E. Anti-Age denním krému proti vráskám Bellezza (koupit v e-shopu).

Noční superhrdina

Úkolem nočního krému je kromě zásobování pleti velkým množstvím hydratačních a výživných látek hlavně podpora regenerace pleti a spuštění samoobnovujících procesů. Jde o složky, jako je např. kolagen, elastin či hyaluron, jež právě během spánku mají šanci opravit škody, které na kůži vznikly během dne. Mívá také hutnější konzistenci a můžete jej vnímat jako „mastnější“. Je to proto, že mnohdy obsahuje účinné pečující oleje. Často má intenzivnější protivráskové účinky a obsahuje složky, s nimiž není vhodné chodit na denní světlo, např. retinol.
nanášení nočního krému

Složky, které hledejte v nočním krému:

1. Retinoidy: jde o všechny molekuly, které patří do skupiny vitaminu A. Nejpoužívanější je v kosmetice retinol. Silný protivráskový účinek mají retinoidy, které se dají používat jen v noci a najdete je např. v L'Oréal Paris Zpevňující péči proti vráskám noční Age Specialist 45+ (koupit v e-shopu).
3. Koenzym Q10: antioxidant, který ochraňuje buňky před předčasným stárnutím, se vyskytuje např. v Ellie Nočním krému proti vráskám Q10 (koupit v e-shopu).
2. Anti-age boostery: Látky, podporující v kůži produkci vlastního hyaluronu, kolagenu či elastinu jsou aktuálním hitem, neboť povzbuzují vlastní regenerační schopnosti organismu. Podobný komplex poskytuje i NIVEA Remodelační noční krém Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu).
4. Oleje: Arganový olej pleť dokonale vyživuje, bambucké máslo vyhlazuje, jojobový a mandlový olej ji regeneruje. Všechny tvoří významnou součást NIVEA Regeneračního nočního krému Naturally Good (koupit v e-shopu), který má 99 % složek přírodního původu.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít