Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak pečovat o obočí doma

5 tipů, jak pečovat o obočí doma

5 tipů, jak pečovat o obočí doma

27. února 2023 od Lenka Knápková

27. února 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Obočí je velmi výraznou součástí našeho obličeje, dodává totiž tváři výraz. Hezky upravené a tvarované obočí je základem pro každou ženu, která se chce cítit dobře a vypadat sebejistě. Víte, jak se o své obočí starat dom? Zkuste to s našimi tipy.

1. Dejte mu péči a výživu

Stejně jako vyživujeme naši pleť a staráme se o ni, je potřeba pečovat i o naše obočí. Pokud máte řídké obočí, zahrňte do svého jídelníčku potraviny bohaté na vitamin B, který podporuje růst vlasů, řas a obočí. Pravidelně také aplikujte vyživující sérum Saloos Bio sérum na řasy a obočí (koupit v e-shopu).

Občas své obočí pročešte pomocí Gabriella Salvete Kosmetického štětce na obočí (koupit v e-shopu), který se hodí i pro nanášení gelů a stínů.
Tip redakce:
Nezapomeňte
pečovat také o oční okolí. Pravidelně používejte oční krémy, které jemnou pokožku kolem očí vyživí a zpevní, jako Ellie Collagen Flexi Zpevňující oční krém (koupit v e-shopu).

2. Následujte trendy, ale s mírou

Horkým trendem je tzv. rovné obočí, které nosí celebrity i modelky, kdy vlastně úplně zmizí klenuté oblouky. Nesluší ovšem každému. Pokud přemýšlíte o změně obočí, vždy se řiďte svým tvarem obličeje a očí nebo se poraďte s kosmetičkou či odborníkem v tzv. brow baru.

Stále převládající trend je přirozené, ale upravené obočí. Co to vlastně znamená? Zachovejte tvar svého obočí tak, jak vám přirozeně roste. Pouze ho dotáhněte k dokonalosti tím, že ho poupravíte, pročešete či zbavíte přebytečných nežádoucích chloupků.

3. Dolaďte tvar

Jak již bylo řečeno, tvar nikdy drasticky neměňte, takové doby, kdy se nosila tenká čárka nebo krátké obočí, jsou dávno pryč.
Zásady úpravy obočí:
  • Před trháním obočí pečlivě odličte.
  • Pamatujte na to, že obočí by mělo začínat na pomyslné přímce, která prochází vnitřním koutkem vašeho oka a chřípím vašeho nosu. Konec obočí je pak ideálně na přímce, která chřípí nosu spojuje s vnějším koutkem oka. Nejvyšší bod obočí by měl ležet na spojnici chřípí a vaší zornice.
  • Používejte kvalitní pinzetu, která bude ostrá a chloupek správně chytne. Doporučujeme Sally Hansen Precizní pinzetu se šikmým hrotem (koupit v e-shopu).
  • Obočí nikdy nevytrhávejte z vrchní strany
  • Dlouhé a přečnívající chloupky nevytrhávejte, ale zkraťte je pomocí nůžek Abella Nůžky na nehty (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud při vytrhávání trpíte, nahřejte obočí nejprve teplou žínkou a pak začněte trhat, nebude to tolik bolestivé. Po vytvarování začervenalá místa zchlaďte kostkou ledu.

4. Zvolte správnou barvu

Obecně platí, že obočí by mělo mít barvu podobnou odstínu vašich vlasů. To platí zejména pro brunetky a tmavovlásky. U blondýnek a zrzek to může být o několik odstínů tmavší barva, než je barva vlasů, stále ale mějte na paměti, že barva obočí musí vypadat přirozeně.
Tip redakce:
Máte-li obočí hodně světlé, až neviditelné, můžete si ho
zkusit obarvit doma pomocí profesionální barvy Kallos Profi Pil Eyelash and Eyebrow Barva na obočí a řasy (koupit v e-shopu), dodržujte doporučený čas působení a dle toho bude výsledná intenzita barvy. Vždy postupujte podle návodu na obalu produktu.

5. Dokreslujte

Nechcete-li obočí permanentně barvit, ale toužíte po výraznějším obočí na nějakou speciální událost či se vám líbí jen nápadnější, je nejjednodušší cestou dokreslování.

Čím dokreslit obočí:

Gel na obočí

Pokud potřebujete barvu i tvar zvýraznit a dobarvit chloupky o něco víc, zkuste voděodolný gel Flormar Gel na obočí (koupit v e-shopu). Zkosený štěteček dokonale zabarví oblouky a vykreslí všechny části obočí.
 

Řasenka na obočí

Pro jemnější vzhled můžete vyzkoušet Bourjois Řasenku na obočí (koupit v e-shopu), která dodá obočí jak barvu, tak zafixuje tvar a udrží na místě i neposedné chloupky. Obočí navíc hezky pročeše.

Pudr/stíny na obočí

Stíny nebo pudrové tužky se hodí spíše pro světlovlasé ženy, nejsou totiž tolik výrazné a dají se lehce ubrat či přidat podle potřeby. Zkuste Dermacol Pudrový stín na obočí (koupit v e-shopu) v praktické tužce se speciálním houbičkovým aplikátorem. Další možností je Gabriella Salvete Eyebrow Palette (koupit v e-shopu), která obsahuje nejen stíny, ale také vosk na fixaci tvaru obočí, aplikátor, zrcátko a pinzetu. Vše v kompaktním balení, takže se můžete upravit kdykoli během dne.

Tužka na obočí

Máte-li raději klasiku, vsaďte na tužku Miss Sporty Eye Brow Pencil 004 blonde (koupit v e-shopu), která je doplněna o kartáček na víčku pro jednodušší roztírání.
Tip redakce:
Pro zvýrazněné obočí a velké oči naneste pod oblouk obočí trochu rozjasňovače
Maybelline Face Studio Strobing Stick 200 Medium (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít