Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Úprava obočí: jaké jsou nové trendy pro tento rok?

Úprava obočí: jaké jsou nové trendy pro tento rok?

Úprava obočí: jaké jsou nové trendy pro tento rok?

29. září 2022 od Anna Šťastná

29. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Doba, kdy platilo, že čím hustější a tmavší obočí, tím lépe, je zřejmě definitivně pryč. S celkovým návratem módy 90. let se zužuje a stává méně výrazným. Jak se tomu přizpůsobit?
Dobrá zpráva je, že abyste vypadala i v současné době dobře, nemusíte vyrazit do boje s pinzetou a vykouzlit extra úzké čárky místo obočí, jaké se nosily na přelomu 80. a 90. let a pak jsme celá desetiletí čekali, až chloupky zase konečně dorostou.
 
Reakcí na tento dávný trend pak bylo hustější obočí a s hvězdnou érou modelky Cary Delevingne jste pak chloupky mohli klidně přestat trhat úplně. Začalo se zvýrazňovat a zahušťovat. Jenže pak do hry vstoupily filtry na Instagramu či TikToku, které již tak výrazné obočí ještě zintenzivnily, a bohužel některé ženy a dívky to začaly považovat za nový ideál krásy. Výsledkem bylo (a bohužel stále je), že nejen na sociálních sítích, ale i na ulicích vídáme tváře, které mají místo obočí jen syté černé pruhy.

Úzké obočí se hlásí o slovo

Tento způsob líčení však nejen dělá tvář zbytečně starší, ale také deformuje celý obličej. Obočí má totiž rysy zvýraznit, nikoli je zcela zastínit. Není divu, že slavní vizážisté i módní domy začali na svých módních show v reakci na tento nešvar experimentovat s odbarveným, a tím pádem zcela potlačeným a téměř neviditelným obočím.
 
Šok pak světu způsobila zpěvačka Rihanna, když se v roce 2018 objevila na obálce britské Vogue a místo obočí měla jen úzké, tužkou nakreslené linky. K tomu si připočtěte aktuální seriálový hit Pam & Tommy, který připomíná příběh manželství Pamely Anderson a Tommyho Lee. Herečka Lily James se tu dokonale proměnila v někdejší sexbombu, a to včetně jejího legendárního super úzkého obočí.

Jaké jsou trendy roku 2022?

Kterým směrem se trendy ubírají, je tedy jasné. Nezužujte ale příliš, výrazné obočí totiž tváři zajišťuje ženskost a vyváženost rysů, takže je také půvabnější. Obočí roku 2022 tedy znamená spíše odklon od tmavých hustých pruhů a návrat k tvarování. Husté obočí může být znovu hezky klenutémá tvar křídla vrány – první dvě třetiny směřují nahoru, poslední třetina se láme a směřuje dolů.
Zároveň ženy, jejichž obočí není přirozeně klenuté a tvoří spíš rovný pruh, navíc těsně nad okem, jistě comeback uvítají. Zúžením obočí totiž dosáhnou toho, že se jakoby zvýší prostor horního víčka a celé oko tak bude působit větší.

Jak na úpravu obočí:

1. Tužku, kterou jste zvyklá si obočí upravovat, volte o odstín světlejší. Lepší než syté fixy teď skutečně bude klasická tužka, která působí měkčím dojmem. Protože zásadní je hezký tvar, vybírejte tužku, jejíž součástí je i kartáček na učesání neposedných chloupků, jako je třeba Rimmel London tužka na obočí Brow pro micro (koupit v e-shopu).

2. Perfektně se ale pracuje také s pudrem v tužceDermacol Pudrový stín na obočí (koupit v e-shopu), což je praktická a snadno ovladatelná tužka s kuželovitým aplikátorem, která nabere optimální množství stínu našroubováním náplně ve víčku a umožní tak jednoduše vykreslit přesnou linii obočí. Výsledkem je dlouhotrvající, přirozený vzhled a pohodlná aplikace, jež je navíc daleko snadnější než vykreslení tužkou.
3. Aby chloupky přesně seděly na místě, není od věci vybavit se ještě bezbarvým fixačním gelem nebo řasenkou na obočí ve vašem odstínu. Zkuste například L’Oréal Paris gel na obočí Plump & Set Brow Artist (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pro vytrhávání obočí je vždy lepší pinzeta se šikmým hrotem, bude se vám s ní snadněji manipulovat a seberete jen požadovaný chloupek a žádný navíc. Naprosto ideální je
Sally Hansen Pinzeta se šikmou špičkou a komfortním držadlem (koupit v e-shopu).
Pokud se vám do nového trendu nechce, pak vyzkoušejte nějaký, ve kterém se budete cítit dobře. Nápovědu naleznete zde.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít