Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak můžete tužkou na oči zcela proměnit svoji tvář

5 tipů, jak můžete tužkou na oči zcela proměnit svoji tvář

5 tipů, jak můžete tužkou na oči zcela proměnit svoji tvář

7. září 2022 od Anna Šťastná

7. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Asi dobře víte, že když ke svému dennímu líčení přidáte linky, rázem se oči stanou tou nejvýraznější částí obličeje a tvář najednou vypadá úplně jinak. Zjistěte, jak svůj vzhled můžete obyčejnou tužkou na oči proměnit i vylepšit.
Je totiž rozdíl, zda aplikujete tenké ostré linky, nebo tužku lehce rozmažete, zda použijete černou, hnědou, nebo dokonce modrou barvu. Připravili jsme malý manuál, který vám pomůže zjistit, jak přesně různé typy linek promění váš tvar očí a s ním i celou tvář.

1) Když chcete oči zvětšit

Pokud máte malé oči a udělaly byste tmavou linku na vnitřní část víčka, oko by se tím opticky ještě zmenšilo. Mnohem lepší je tmavou linkou oko 0obkreslit z vnější strany a dovnitř oka nanést linku tužkou v tělovém odstínu, čímž se oko hezky otevře. Dobře poslouží tužka Flormar Ultra Nude (koupit v e-shopu). Pokud byste chtěly oči ještě opticky nadzvednout, jděte do takzvaných kočičích linek, které budou protažené směrem ke spánkům – vždy ale musí mířit směrem nahoru, jinak budou mít přesně opačný efekt.

2) Když chcete oči zvýraznit

Velké kulaté oči hezky zvýrazní tužkou vytvořená linka, kterou jemně rozmažete. Nemusíte se bát ani vnitřní linky oka. Hnědá může být o něco lepší, protože vypadá přirozeněji než černá. Rozmazat ji můžete třeba vatovou tyčinkou, jednoduše prstem, případně si pořiďte takovou tužku, která má z druhé strany měkký polštářek právě pro tento účel. V každém případě použijte hezky měkkou, aby šla snadno rozmazat a nemuseli jste na oko příliš tlačit. Taková je například Flormar Ultra Hnědá tužka (koupit v e-shopu).

3) Když je chcete opticky otevřít

Pokud vás trápí, že jsou vaše oči příliš úzké, nespokojte se jen s jednoduchou oční linkou. Na horní víčko ji naneste ve větším množství a rozmažte tak, aby působila jako stín. Ideálně stínujte doztracena ve stylu kouřového líčení. Ideální na to je tužka s označením „kohl“, například Miss Sporty Kohl kajal eye pencil, odstín č. 002 (koupit v e-shopu).

4) Když chcete oči rozzářit

Když máte pocit, že vaše oči působí unaveně a potřebovaly by rozjasnit, naneste do vnitřního oka jemně perleťovou linku, kterou vykouzlíte třeba pomocí tužky Miss Sporty EyeMillionaire WP, odstín č. 05 (koupit v e-shopu). Když chcete rozsvítit a opticky „vybělit“ bělmo, vezměte kovově šedou nebo tmavě modrou tužku a jen jí jemně „poťupkejte“ mezi řasy. Vsaďte na Gabriella Salvete Eyeliner Contour, odstín č. 14 (koupit v e-shopu).

5) Když hledáte tu správnou barvu

Máte-li hnědé, oříškové nebo hnědozelené oči, budou vám kromě černých a hnědých linek slušet i modré, fialové nebo tmavě zelené odstíny, jako je třeba Gabriella Salvete Tužka Na Oči Automatic, odstín 33 (koupit v e-shopu). Pokud máte zelené nebo modré oči, klidně si troufněte na zlaté nebo měděné tužky. Nebo zkuste bronzovou Dermacol Crystal look Automatickou tužku na oči, odstín č. 01 (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít