Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Trendy v úpravě obočí: Shading, microblading, powder brows

Trendy v úpravě obočí: Shading, microblading, powder brows

Trendy v úpravě obočí: Shading, microblading, powder brows

22. března 2020 od Vanda Vízková

22. března 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Lada Holman

Názvů technik zkrášlování obočí je tolik, že je pro běžného smrtelníka téměř nemožné se v tom vyznat. Která je která a jaká se hodí pro jaký typ pleti? Zorientovat se ve změti názvů a pomoct vybrat si to správné pro vás pomůže odbornice na microblading Lada Holman.

Když vám není přáno, ale chcete to!

Trendy v úpravě obočí jsou už několik let pod diktátem přirozenosti. Ženy touží mít obočí jako modelka Cara Delevigne nebo herečka Lily Collins. Úzké vytrhané obočí dokreslené tmavou kajalovou tužkou už je (díky bohu) pasé. Jenže, co když vaším problémem není to, jak obočí zkrotit, ale to, že není co krotit a vytrhávat? Když je zapotřebí hustotě a délce obočí trochu napomoct, přichází na řadu microblading.

Co je microblading?

Microblading bývá zaměnován s permanentním nebo semipermantním make-upem, mikropigmentací a dalšími názvy. V podstatě se jedná o jedno a to samé,“ vysvětluje Lada Holman. Pod všemi těmito označeními se skrývá tetování – na rozdíl od toho klasického, kterým si zdobíme tělo, se ale tento druh tetování vpravuje pouze do vrchní vrstvy kůže epidermis. Microblading je ruční technika, při které se tetují rovné a ostré chloupky. Ty se strojkem sice také dají zvládnout, ale ne tak ostré a jemné jako při tetování rukou. Hlavním znakem této techniky je – kromě přesně vytetovaných chloupků – i to, že je tetování dočasné a po několika měsících samo zcela vymizí. „Nehrozí vám u něj tedy efekt, kterého se většina žen obává a kvůli kterému si obočí vytetovat nenechá – a to, že jí obočí zůstane vytetované na věky, změní barvu a rozpije se,“ objasňuje expertka.
Vyměřování obočí

Na tohle pozor!

Odbornice Lada Holman ale varuje: „Podle mého odhadu až 80 % kosmetiček a brow artistů toto pravidlo nedodržuje, nebo o něm dokonce ani neví. Tetování aplikují hlouběji, než by měli, ve většině případů do škáry. Odtud už ale tělo nedokáže pigment nijak vyloučit ven, a tak vzniká problém, že vám permanentní make-up zůstane v pokožce na věky věků.

Druhým velkým nešvarem jsou podle odbornice nekvalitní pigmenty. „Spousta tetovacích pigmentů obsahuje těžké kovy. Což způsobuje právě to, že vám pigment v kůži zezelená, zmodrá, zfialoví nebo zčervená. Proto s takovými pigmenty vůbec nepracuji, “ říká expertka.

Co je co?

Jaký styl úpravy obočí zvolit, když je jich tolik na výběr?
  • Máte ráda přirozenost a nechcete, aby bylo poznat, že máte obočí tetované, nebo chcete prostě jen lehce doladit tvar? Zvolte microblading.
  • Když chcete stále vypadat přirozeně, jako byste si obočí lehce nalíčila, vyberte si zlatou střední cestu – microblading & shading.
  • Jste zvyklá na výrazné líčení a „nahé“ obočí by pro vás bylo málo? Zkuste machine shading.  Jím se dá obočí zcela vyplnit (full shading) nebo vystínovat do ztracena (ombré shading). 
dokreslování a úprava obočí

Co se hodí pro který typ pleti?

Tetované obočí bohužel nemůže mít každý. Obecně pro každou techniku tetování platí, že nejlépe je aplikovat je na suchou, normální nebo smíšenou pokožku. „Na mastné pokožce žádná z technik kvalitně nedrží, a hlavně ani v mastné pórovité kůži žádný typ tetování nevypadá dobře. Pokud pokožka má příliš rozšířené póry a je mastná, doporučuji z technik pouze machine shading,“ objasňuje expertka. Ten každý brow artista nazývá po svém (pudrové obočí, powder brows, ombre brows, full shading, magic shading atd.).


Kdy na microblading raději úplně zapomenout?

  • Když máte mastnou a pórovitou pokožku.
  • Když trpíte kožním onemocněním.
  • Když jste těhotná nebo kojíte.
  • Když máte výrazný předchozí permanentní make-up.
produkty na obočí
Patříte mezi ty, které nejsou na microblading vhodnými kandidátkami? Nebo ještě stále nejste přesvědčená, že je to pro vás to pravé? Nevadí. I tak můžete mít obočí upravené podle posledních trendů. Vyzkoušejte například:

Připravil/a pro vás Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Lada Holman

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lada Holman
Brow artist
"Jediný způsob, jak dělat dobře svoji práci, je milovat to, co děláš."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít