Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dokonalé obočí: 5 plusů a minusů microbladingu

Dokonalé obočí: 5 plusů a minusů microbladingu

Dokonalé obočí: 5 plusů a minusů microbladingu

17. srpna 2022 od Anna Adlerová

17. srpna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Microblading, čepelková úprava obočí nebo mikropigmentace, je technika na pomezí líčení a tetování. Řada celebrit i žen se proto svěřuje do profesionální péče. Jaké jsou největší výhody microbladingu a je tato technika pro každého? Jaké české celebrity díky ní neskutečně prokoukly?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je to microblading?

Microblading je revoluční technika úpravy obočí, která ho vystaví do ideálního tvaru a dodá mu barvu. Je prováděna pouze rukou odborně vyškoleného profesionála. Ten obočí nejdřív na aplikaci řádně připraví a potom mu dodá správnou barvu a tvar pomocí čepelky namočené do vybraného pigmentu. Na závěr nanese ještě jednolitou vrstvu barviva, která chvilku působí. A pak najednou – nádherné obočí!

Plusy microbladingu


1. Ideální tvar a 3D efekt

Tento permanentní make-up je založen na jednotlivém zvýraznění samostatných chloupků, kterým vznikne velmi přirozený 3D efekt napodobující přírodní růst obočí. Žádné dlouhé čáry, jen přirozeně vyhlížející zahuštěné obočí. Doplnění chloupků probíhá do předem vykresleného ideálního tvaru obočí, kterým je možné vyladit drobné nesouměrnosti obličeje.

úpravy obočí

2. Krásná bez snažení

Po podstoupení microbladingu už není nutné (ale je to možné) obočí líčit, gelovat, řasenkovat ani jinak dobarvovat. Prostě o práci míň každý den. Navíc budete vypadat stejně na pláži, v sauně, bazénu, na horách a všude tam, kde by se nalíčené obočí smylo v řádech sekund.


3. Sebevědomí plus 100 %

Microblanding vrací ztracené sebevědomí ženám, které mají hodně světlé, až neviditelné obočí, nebo těm, které o něj ze zdravotních důvodů přišly. Dostupné jsou i jemné světlé barvy, jež jsou ideální pro blondýnky.


4. Bezbolestná procedura

Metoda microbladingu je mimořádně šetrná, a to také díky lokálnímu anestetiku, které se na začátku nanáší. Zákrok je sice prováděn pomocí čepelky s 18 jehličkami v řadě, spíš než o řezání do kůže se však jedná o jemné škrábání.

průběh procedury

5. Není to navždy

Skvělou zprávou je, že vám výsledek procedury vydrží dlouho. Odborníci slibují trvanlivost efektu asi 1,5 až 2 roky. Ještě lepší zprávou ale může být, že takto upravené obočí časem bledne. V případě, že se vám jeho vzhled přestane líbit nebo se módní trendy vrátí k vytrhaným obloukům à la 30. léta, máte vždy na výběr.


VIP, které podstoupily microblading?

Microblading podstoupily už mnohé slavné osobnosti českého beauty světa. Podívejte se, jak s touto technikou prokoukla modelka Veronika Kašáková nebo známá youtuberka Carrie Kirsten. Obě dvě se zákrokem pochlubily svým fanouškům veřejně, aby je svým novým, stále upraveným vzhledem mohly inspirovat.

 

Mínusy microbladingu

Pokud se rozmýšlíte, jestli si tuto proceduru dopřát, pak určitě přemýšlíte i nad nevýhodami, které jsou s ní spojené. My jsme je pro vás pěkně seřadili.


1. Vyšší cena

Rozbijte prasátko - nové krásné obočí vás vyjde od 3000 do 7000 Kč. To se najednou může zdát trochu moc. Když si ale sečtete cenu produktů na obočí, kterou za 2 roky spotřebujte, odličovací přípravky nebo pravidelné udržování tvaru u kosmetičky a hlavně vyčíslíte čas, který tím vším strávíte, cena už se tak dramatická zdát nemusí. Pro mnoho žen ale zůstává důvodem, proč se microbladingu vyhnout.


2. Krátkodobé omezení aktivit po zákroku

Po podstoupení zákroku se obočí musí nejprve zahojit. Aplikací barvy vznikají drobné stroupky, které zhruba do týdne vypadají. Mění se také jeho barva, která se může ihned po opuštění salonu zdát příliš tmavá. Do vyloupání a konečného barevného výsledku se nesmíte koupat, saunovat ani obočí sprchovat.

Tip redakce: 
K ošetřování  stroupků je dobré obočí upravené microbladingem důkladně čistit od hojící tekutiny. Stačí do vlažné vody namočit 
Tip Line Kosmetické tampony (koupit v e-shopu) a otřít, dokud není tampon čistý. Poté  natírejte  Vaseline Original kosmetická vazelína (koupit v e-shopu) dokud se stroupky neodloupnou. 

barva na obočí

3. Svědění

Občas je možné po zákroku pociťovat nepříjemné svědění. Jedná se ale o krátkodobou záležitost. Ke zmírnění tohoto pocitu pomáhá poklepávat na obočí prsty.


4. Špatná aplikace

Vybrat si zkušeného odborníka je priorita číslo jedna. Nepovedená úprava obočí trvající až dva roky se může stát noční můrou. Dejte na doporučení a klidně dopředu vyžadujte konzultaci, kde si ověříte nejen kvalifikaci kosmetičky, ale naplánujete i přesný postup a kýžený cíl svého zákroku. Příliš nízká cena zavání průšvihem. Kosmetička by se taky měla zajímat o váš zdravotní stav. Pokud to tak není, zbystřete.


5. Nehodí se pro každou pleť

Asi největší nevýhodou je, že si microblading nemůže dopřát každá. Nedrží totiž na mastné pletirozšířenými póry. Dále je třeba zvážit váš zdravotní stav. Nelze ho například provádět u onkologicky nemocných pacientek nebo u žen s epilepsií. Může se také vyskytnout alergická reakce na použité barvivo, takové případy jsou ale extrémně vzácné. Pro jistotu by ale odbornice měla provést na začátku ošetření alergický test.
 
Tip redakce:
Jestliže nepatříte mezi ženy, které svěřují své obočí do rukou odbornice, ale raději si ho upravujete doma, nemusíte si zoufat. Díky
extra tipům na úpravu obočí to hravě zvládnete i ve své koupelně.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít