Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 nejčastějších chyb při letním líčení

5 nejčastějších chyb při letním líčení

5 nejčastějších chyb při letním líčení

10. května 2021 od Vanda Vízková

10. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Máte perfektní líčící rutinu, jenže ouha – ta v teplých měsících přestává fungovat. Místo obvykle dokonalého make-upu jste lesklá, flekatá, nebo naopak připomínáte nepřirozenou masku. Co je zapotřebí v létě dělat jinak, aby vaše líčení bylo zase bezchybné?
Letní make-up se vyznačuje především lehkostí a svěžestí. Odpustí i nedokonalosti jako viditelné pihy nebo lesk. Celkově se proto snažte svůj letní look odlehčit, ať nepůsobí hutně a nepřirozeně – od make-upu přes řasy po rty. Zeptali jsme se expertky, vizážistky Veroniky Srbové, jakých chyb se ženy při líčení v teplých měsících dopouštějí nejčastěji a jak se líčit správně.

Chyba č. 1: Používáte těžký make-up

Zatímco přes zimu dáváte přednost vyššímu stupni krytí a matnému finiši a vypadá to skvěle, přes léto takový make-up působí jako maska. „Těžký krycí make-up v teplých měsících vystřídejte lehčím náhradníkem, který sice také dobře kryje a dlouho vydrží, ale zároveň působí přirozeně a nechává pleť zářit. Kromě toho by měl váš make-up mít také ochranný faktor. Díky tomu nejen zakryje nedokonalosti a pigmentové skvrny, ale také zabrání vzniku nových,“ doporučuje expertka.
Třeba Max Factor make-up Radiant Lift (koupit v e-shopu) s SPF 30 tato kritéria splňuje. Pokud přeci jen vyžadujete vyšší krytí, protože například trpíte na výrazné pigmentové skvrny, zkuste Maybelline New York Make-up SuperStay Active Wear (koupit v e-shopu). Dobře kryje, a ještě odolává potu, otěru i vodě, takže se vám v horkých dnech na obličeji nerozteče. Podobně funguje i L'Oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear Foundation (koupit v e-shopu). Pleť po něm působí celý den svěže a je hydratovaná. Pro dokonalý vzhled make-up zafixujte dlouhotrvajícím Dermacol Fixačním sprejem na make-up Longwear Make-up Fixing, který pleti dodá pocit svěžesti a líčení dokonale zafixuje.

Chyba č. 2: Neměníte odstín make-upu

Pleť přes léto vždy ztmavne alespoň o dva odstíny, a pokud se cíleně opalujete, tak i o více. Používat tedy stále stejný odstín make-upu se tak rovná kosmetické sebevraždě. Není ale nutné mít jiný odstín make-upu na zimu, pozdní jaro, týden po dovolené, začátek podzimu… podle toho, jak naše pleť vlivem slunce tmavne a zase bledne. „Kupte si make-up, jehož odstín odpovídá vaší pleti v zimě, a pak další, který kopíruje vaši pleť po letní dovolené. Na období mezi tím odstíny těchto dvou make-upů míchejte a poměry upravujte podle změn odstínů vaší pleti,“ radí Veronika Srbová.

TIP: Vybrat odstín make-upu, který bude odpovídat odstínu vaší pleti, není snadné. Odstíny zkoušejte nikoli na ruce, ale na čelisti. V případě, že svůj ideální odstín znáte, můžete jej koupit z pohodlí domova přes e-shop (pokračovat do e-shopu).

Chyba č. 3: Používáte moc pudru

V létě se obličej nejen více potí, ale také mastí. Abyste se nežádoucího lesku zbavila, několikrát za den obličej přepudrujete. „Jenže zanedlouho vidíte, jak se vám v záhybech, vráskách a pórech usazuje pudrová „kaše“. Mnohem lepší řešení pro toto období představují matující papírky,“ tvrdí vizážistka. Stačí je přiložit na lesknoucí se místa, lehce přitlačit a ony přebytečný maz z pleti odsají, aniž by vám poškodily líčení. Vaše pleť je zmatněná a není přitom zatížená dalšími a dalšími nánosy pudru.

Chyba č. 4: Příliš silně líčíte řasy

Pokud jste zvyklá na silně nalíčené objemné řasy, zkuste v horkých měsících ubrat. „Obvyklá objemová řasenka vaše řasy sice promění v bohaté kartáče, ale v létě to působí těžce a nepatřičně. Proto použijte spíše řasenku prodlužující a – co je důležité – voděodolnou,“ doporučuje Veronika Srbová. Zajistíte si výrazný, ale přirozeněji působící pohled bez rizika rozmazání. Zkuste třeba Maybelline Sky Hight voděodolnou řasenku (koupit v e-shopu).

Chyba č. 5: Přeháníte to se rtěnkou

Také líčení rtů nepřehánějte. Nekonturujte, nepřepudrovávejte, nenanášejte více vrstev… „Vašim rtům v létě úplně postačí, když budou vypadat jako svěžejší verze sebe sama,“ vysvětluje vizážistka. Sáhněte tedy spíše po barevných balzámech na rty, které sluncem namáhaným rtům dodají vláhu i jemný barevný nádech – například po Labello Pečujícím oleji na rty.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Srbová
nail artistka
"Když se chce, tak jde vše. Důležité je, aby vás to bavilo."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít