Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Letní rychlovky: Sexy & krásné rty

Letní rychlovky: Sexy & krásné rty

Letní rychlovky: Sexy & krásné rty

30. července 2018 od Helena Hladíková

30. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Zamyslely jste se někdy nad tím, že vaše rty vlastně nikdy nezahálí? Používáte je při mluvení, líbání, naštvaném stažení i smyslném špulení… Dělají toho pro vás dost, tak se jim za to odměňte náležitou péčí, aby byly krásné a zdravé!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud chcete mít dokonalé rty doslova k zulíbání, měly byste se jim věnovat skutečně každý den. Zejména teď přes léto jejich velice jemná a tenká kůže trpí nadměrným působením slunce, větru, písku, chlorované a slané vody či klimatizace. Základní pravidlo letní péče tedy zní – mazat rty vhodným balzámem s hydratačními a vyživujícími účinky a nezapomínat na to, aby balzám obsahoval důležitý UV faktor. Klidně si pořiďte ne jeden, ale rovnou několik balzámů na rty, které budete mít neustále při sobě. V kabelce, na pracovním stole, doma… Jedině tak se nebudete moct vymlouvat, že nemáte nic po ruce, a lépe si zvyknete na pravidelné ošetřování rtů. A čím ještě svým rtům zaručeně prospějete?
 
Tip redakce:
Pokud používáte balzámy na rty v kelímku a nanášíte je pomocí prstů, pořiďte si raději špachtličku, kterou můžete po každém použití umýt. Jedině tak si na rty nepřenesete bakterie z rukou. U lesků a rtěnek můžete vyzkoušet malý kosmetický štěteček.


balzám na rty

1. Jemný peeling

Stejně jako v případě obličeje a těla platí, že peeling rty krásně vyhladí, prokrví, zbaví odumřelých buněk a celkově prospěje jejich krásnému vzhledu. Jen vždy myslete na to, že pleť rtů je opravdu extrémně jemná, takže peeling aplikujte pravidelně, ale nepřehánějte to ani s frekvencí, ani s vyvíjeným tlakem. Zcela postačí slabé potření zhruba 1–2x týdně.
 
Tip redakce:
Pořiďte si buď peeling určený speciálně na rty, anebo si doma vyrobte svůj vlastní. Bude vám na to stačit trocha cukru rozmixovaného s medem a kapkou oleje nebo mořská sůl s olivovým olejem.


používání balzámu na rty

2. Ingredience, které pečují

Vyzkoušejte například med, jenž patří mezi nejlepší pomocníky pro krásné rty. Krásně je totiž zvláční, zjemní, dodá jim výživu a vyléčí drobné praskliny a ranky. Pravidelně si jím potírejte rty (klidně několikrát za den), nechte chvilku působit a pak smyjte nebo slízejte. Výborné účinky mají rovněž:
  • olivový nebo kokosový olej
  • heřmánek
  • včelí vosk
  • bambucké máslo
  • aloe vera
Z přípravků pro péči o rty vybírejte ty s obsahem másla nebo vosku, které chrání na povrchu, a zároveň s oleji, jež pronikají hlouběji do pokožky a vyživují ji.

Tip redakce:
Máte v chladničce zakysanou smetanu nebo tvaroh? Tak si je naneste na rty a nechte pár minut působit jako masku. Zejména v parných dnech vás to zároveň báječně osvěží.


med

3. Strava plná vitaminů

Nejen zvenčí, ale i zevnitř je potřeba dodat rtům to nejlepší. Trápí vás popraskané rty a bolavé koutky? Jde pravděpodobně o důsledek nedostatku zinku, železa a vitaminů skupiny B. Zaměřte se tedy na správnou stravu bohatou na ořechy, maso, luštěniny, různá semínka, celozrnné pečivo, listovou zeleninu, přidat můžete také pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky či vaječný žloutek.
 
Tip redakce:
Namíchejte si třeba svou vlastní snídaňovou směs se spoustou ořechů, semínek, vloček apod. Skvěle vás nastartuje do nového dne a zároveň pomocí ní dostanete do těla látky důležité (nejen) pro krásné rty. Přes den si pak dopřejte dostatek čerstvé zeleniny třeba ve formě nejrůznějších salátů, které jsou pro letní období jako stvořené.


aplikace balzámu na rty

4. Stop zlozvykům

Jako by těch škodlivých faktorů, které během léta působí na naše rty, nebylo málo, přidávají se k tomu ještě zlozvyky nás samotných, jako jsou okusování a olizování rtů. Jistě to znáte – je vám vedro, máte sucho v puse a na rtech, tak šup a honem si rty jen tak mimoděk olíznete. To je ovšem špatně. Častým olizováním totiž svoje rty ještě více vysoušíte. Tak na to myslete, až budete mít opět ono známé nutkání, a raději svlažte ústa douškem čisté vody. Prospějete tak nejen rtům, ale zároveň celému tělu, protože dostatečná hydratace je v létě obzvláště důležitá.
 
Tip redakce:
Chcete se zbavit zlozvyků, které vašim rtům škodí? Kupte si balzám s příchutí, která vám není zrovna příjemná, pořiďte si krásnou a drahou rtěnku, aby vám bylo líto si ji zbůhdarma slíznout, anebo zaměstnejte svůj jazyk a svá ústa žvýkáním žvýkačky.


rtěnka

5. I rty potřebují odlíčit

Pokud nosíte rtěnku, mělo by odlíčení rtů patřit ke každodennímu rituálu stejně jako odstranění řasenky a make-upu. Použijte jemné pleťové mléko, dobře vám poslouží také přípravek určený na odlíčení očí, protože je uzpůsobený pro péči o jemnou a citlivou oblast pokožky.
 
Tip redakce:
Vysoušení rtů mají na svědomí i některé druhy rtěnek, např. ty dlouhotrvající nebo matné, proto večer po odlíčení nezapomeňte rty náležitě ošetřit vyživujícím balzámem. Stejně tak rty namažte balzámem ještě před aplikací rtěnky.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít