Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Matující papírky: Skvělá vychytávka do vaší kabelky

Matující papírky: Skvělá vychytávka do vaší kabelky

Matující papírky: Skvělá vychytávka do vaší kabelky

19. dubna 2018 od Helena Hladíková

19. dubna 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Žádná z nás jistě netouží po rozpitém make-upu a neustále se lesknoucí, mastné pleti. Jenže co s tím, když nepomáhá ani několik přepudrování denně, a teploty venku navíc začínají stoupat? Naštěstí existuje jedno řešení – vsaďte na matující ubrousky!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Kožní maz je olejovitá tekutina, kterou produkují mazové žlázy v dermis neboli prostřední vrstvě pleti. Jeho úkolem je chránit pleť před vysoušením a zároveň fungovat jako bariéra proti škodlivým látkám zvnějšku. I když vás tedy maz dokáže někdy pěkně potrápit, smiřte se s tím, že pleť se bez něj prostě neobejde. Na klidu nepřidají ani vysoké venkovní teploty nebo pobyt v klimatizovaných prostorách, které dovedou přivést k šílenství nejednu ženu, a to bez ohledu na její typ pleti. Každodenní povinnou výbavou se tak stává pudr, ale ani ten ve spoustě případů nevydrží celý den. Navíc se pod jeho vrstvami ucpávají póry a pleť začne být brzy opět mastná. Na pomoc si proto vezměte speciální matující papírky, které absorbují přebytečnou mastnotu a odstraní z pleti nežádoucí lesk.
balení ubrousků

Jak fungují?

Jde o malé savé ubrousky na jedno použití, které jsou vyrobeny z velice jemného materiálu pokrytého transparentním pudrem. Stačí přiložit papírek na obličej a veškerá mastnota se do něj ihned vsákne. Transparentní pudr pak zajistí zmatnění lesklých partií, a to aniž by na pleti zanechal silné nánosy, jež zabrání pleti volně dýchat. Pleť tedy po použití papírků působí svěžím, jemným dojmem a váš make-up přitom neutrpí žádnou újmu

Tip redakce:
Bez těchto savých papírků se podle zahraničních zdrojů neobejdou ani velké hollywoodské hvězdy. Pravidelně je používá Madonna, Jennifer Lopez nebo Sarah Jessica Parker.

žena používající matové ubrousky

Praktická velikost

Na matujících papírcích je skvělé i to, že se ve většině případů vyrábějí v menších velikostech a praktických baleních, která se vejdou do každé kabelky i sebemenšího psaníčka. Můžete je tedy s sebou nosit klidně po celý den a použít, kdykoli budete potřebovat. Navíc bez obav z toho, že se musíte znovu nalíčit. Kromě toho ubrousky nemají omezenou trvanlivost a neškodí jim ani vysoké teploty, používat je tedy můžete jakkoli dlouho a na jakémkoli místě. Vyzkoušejte například papírky proti mastnotě All about matt! od Essence v červeno-bílém opakovaně uzavíratelném balení. 
matující ubrousky

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít