Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zázrak pro vaše vlasy: vyzkoušejte kúru místo masky

Zázrak pro vaše vlasy: vyzkoušejte kúru místo masky

Zázrak pro vaše vlasy: vyzkoušejte kúru místo masky

16. února 2022 od Anna Šťastná

16. února 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Také jste si myslela, že označení „kúra“ a „maska“ na vlasových přípravcích znamená to samé? Není to tak. A znát rozdíl může vašim vlasům přinést spoustu benefitů. Proč je vlasová kúra ještě účinnější než maska? A jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Kondici svých vlasů můžete zpravidla zlepšovat třemi nejčastějšími způsoby: kondicionérem, maskou anebo právě kúrou. Žádný z nich není vyloženě špatný nebo snad neúčinný. Jde jen o to, abyste výběr přizpůsobili kondici vašich vlasů. Pojďme si v tom tedy konečně udělat jasno a říct si, jak vlasy správně vyživit.
 
Samozřejmě platí, že každá značka vyrábí své přípravky trochu jinak a s jinými účinnými složkami, a tak některé typy přípravků pak mohou být intenzivní méně i více.

V zásadě však platí toto rozdělení:

Kondicionér – působí jako první pomoc, okamžité zklidnění, které vašim vlasům přinese úlevu. Může pomoci, pokud vlasy potřebují jen jemné oživení a netrápí je žádný vážnější neduh. Není totiž zdaleka tak intenzivní jako následující kroky.
 
Maska – už z jejího názvu vlastně vyčtete, jak funguje – problém schová, vlasy po jejím použití opravdu vypadají zdravě a krásně. Pokud ale například jejich vysušení způsobil nějaký hlubší a přetrvávající problém, po jejím použití budou vlasy úplně stejné jako před ním.
 
Kúra
– v angličtině se tento přípravek označuje slovem treatment, které znamená také ošetření. Proto teprve kúra vlas doopravdy ozdravuje a umí napravit problém, jenž způsobuje špatnou kondici vašeho účesu.
Jinými slovy, pokud použijete kúru, postačí vám někdy jediná, jindy dvě nebo tři aplikace a vaše vlasy zůstanou dlouhodobě ozdravené. Pak už stačí je jen udržovat v kondici správným šamponem, pravidelným použitím kondicionéru a jednou začas můžete přidat i masku pro ještě lepší vzhled. Konkrétní kúru proto vybírejte pečlivě a přesně s ohledem na to, co vaše vlasy trápí.
 

Jak si vybrat nejlepší kúru pro své vlasy?

Pro větší lesk barvených vlasů

Swiss O-Par Vlasová kúra kašmír (koupit v e-shopu) dodává svěžest a lesk i velmi namáhaným vlasům.

Na roztřepené konečky

Nature Box Intenzivní vyživující kúra na vlasy (koupit v e-shopu) díky obsahu arganového oleje regeneruje, hydratuje a zajistí hladké vlasy bez roztřepených konečků.

Na oslabené a poškozené vlasy

Nature Box intenzivní regenerační kúra na vlasy (koupit v e-shopu) pomáhá napravovat dlouhodobé poškození již při prvním použití.

 

Pro posílení šedých nebo zesvětlených vlasů

Swiss O-Par Vlasová kúra Silver (koupit v e-shopu) neutralizuje nežádoucí nažloutlý odstín ve vlasech, speciální receptura intenzivně pečuje o vlasy a zlepšuje jejich rozčesatelnost.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít