Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vítr a déšť: Jak ochránit účes před nepřízní počasí

Vítr a déšť: Jak ochránit účes před nepřízní počasí

Vítr a déšť: Jak ochránit účes před nepřízní počasí

23. října 2017 od Eva Suchomelová

23. října 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Znáte to – vyjdete po ránu do sychravého a vlhkého podzimního počasí a za chvíli máte na hlavě místo účesu téměř vrabčí hnízdo. Jak vypadat upraveně i přesto, že musíte každý den do deště, mlhy, větru a dalších povětrnostních zlomyslností? Zde jsou naše tipy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Co všechno vlastně může na podzim potrápit váš účes? To záleží především na typu a kvalitě vlasů.


Nejčastější problémy s účesem na podzim

1. Krepatění je problém všech žen, kterým se vlasy vlní od přírody. Stačí více vlhkosti (někomu začnou vlasy krepatět i při pobytu ve vlhké koupelně) a již váš účes získá vzhled jak z 80. let. Existuje mnoho rad, jak krepatění řešit.

Vedle pravidelné péče s vhodnými produkty existují i hřebeny a kartáče proti krepatění, vybavené ionizačními štětinami. Nylonové ionizační štětiny redukují krepatění tak, že dodávají do vlasů negativní ionty s cílem uzavřít každou vlasovou kutikulu pro zářivější a zdravější vzhled vlasů. Těmito ionizačními štětinami jsou vybaveny masážní kartáče, tupírovací hřebeny či ploché kartáče pro rozčesávání nepoddajných silných vlasů a redukci krepatění. Díky tomu jsou vhodné pro vytváření jak hladkých, tak i kontrolovaně zvlněných účesů.

vlasy v dešti

Jestli je krepatění právě váš problém, doporučujeme pořídit si pečující stylingové přípravky proti krepatění vlasů, které najdete pod názvem anti-frizz. Nás zaujal např. bezoplachový kondicionér Toni&Guy Leave in Conditioner, který reguluje krepatění a chrání vlasy před vlhkem, silně tužicí vlasový sprej WELLA Wellaflex Frizz Control Extra Strong Hold Hairspray či lak na vlasy Taft Ultra Control Hair Lacquer od značky Schwarzkopf.

2. Udržení hladkých vln bývá také problém. Vlnité vlasy trpí krepatěním, od přírody rovné vlasy mají tendenci při vlhkém počasí a větru plihnout. Už při péči o vlasy je dobré přihlédnout k radám, jak si udržet vlny i v podzimním počasí, ale určitě pomohou i nejrůznější fixační stylingové přípravky a vlasová kosmetika na podpoření vln. Zkuste třeba vlasový sprej Syoss Volume Lift Hairspray proti plihnutí vlasů, silně tužicí pěnu pro podporu vln Wellaflex Curls & Waves Stronghold od značky Wella, pěnové tužidlo pro tvarování loken Aussie Curl Define + Shine, olej na vlnité vlasy Toni&Guy Curl Lock Oil pro kontrolu a zvýraznění vln, vlasový sprej s ceramidy Syoss Ceramide Complex Hair Spray, který chrání proti vlhkosti, či extrémně tužicí lak na vlasy Toni&Guy Extreme Style Creation Hairspray pro silnou fixaci účesu.

vlasy ve větru

3. Elektrizování vlasů nezpůsobuje ani tak samotné podzimní počasí, ale v chladné části roku s ním bojuje mnoho žen. Jakmile chtějí zajistit dostatečný tepelný komfort, začnou nosit pokrývky hlavy a pak řeší, jak mít krásné vlasy i pod čepicí.

elektrizování vlasů

Pomocníkem proti elektrizování vlasů může být i antistatický plochý kartáč. Má nylonové štětiny napuštěné mikrokondicionéry, které se uvolňují během stylingu a působí antistaticky, proti krepatění a dodávají vlasům lesk a hladký vzhled.

Nechete-li mít vlasy jako Einstein, pak se dívejte po přípravcích, které obsahují složku paraffinum liquidum, zvanou též minerální či parafínový olej. Má ověřené antistatické účinky, chrání vlasovou pokožku před vnějšími vlivy a hydratuje ji.

Vítr a déšť: Jak ochránit účes před nepřízní počasí

4. Roztřepené vlasové konečky. Pokud jste si ještě od léta nestihly zajít ke kadeřníkovi, je nejvyšší čas to udělat. Když se rovnou nerozhodnete pro krátký účes, nechte si alespoň zkrátit kadeře o roztřepené konečky. Husté vlasy doporučují odborníci prostříhat, aby se lépe rozčesávaly i tvarovaly do účesu. Vždy ale myslete na praktičnost a variabilitu, kterou vám zvolený střih umožní. Samozřejmostí je správná péče, abyste předešla problémům s roztřepenými konečky.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít