Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Krásné vlasy i pod čepicí

Krásné vlasy i pod čepicí

Krásné vlasy i pod čepicí

12. ledna 2017 od MNo

12. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Vlasy dostávají v zimě pěkně zabrat. Mráz, suchý vzduch, nošení čepic a mnoho dalšího způsobují, že pak na jaře vlasy vypadají jako bez života. Přitom stačí tak málo - pravidelná péče a vhodné regenerující výrobky, ale třeba také umět vlasy správně učesat. Poradíme vám, jakou kosmetiku používat, proč používat vlasovou masku i v čem vám pomůže suchý šampon.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vlasy v zimě nejvíce poškozuje časté střídání teplot. Z -10 stupňů venku vběhnete několikrát denně do místností, kde je o třicet stupňů víc. „Vysouší se hlavně pokožka a od ní pak samozřejmě i vlas, který má tendenci se třepit, poletovat, nebo se dokonce ulamovat,“ vysvětluje kadeřnice Veronika Vítová z kadeřnictví Evva. Podle ní pak vlasy vypadají jako krepaté. Navíc po takové zátěži, jakou celou zimu prožívají, ztrácejí vlasy lesk, objem a vypadají unaveně. Podobně jako my v zimním období. A jako nám pomohou vitaminy a zdravá strava, i našim vlasům se může správnou péčí ulevit.


Změňte šampon

Zima může kupodivu způsobit dvě naprosto rozdílné věci – buď vám vlasy vysuší, nebo se mohou začít hodně mastit. Suchá pokožka totiž začne vytvářet více mazu, a tak i tato varianta je v zimě možná. „Komu se mastí vlasy, ať vyzkouší přípravky na citlivé vlasy, ty uklidní pokožku. Kdo má suché vlasy, musí hledat v drogerii šampony s hydratačními složkami. Velmi dobře se mi osvědčil dětský šampon,“ podotýká kadeřnice. Dobré je také lehce snížit frekvenci mytí, u většiny vlasů stačí mytí dvakrát za týden, určitě ne denně. V obchodech jsou pak k sehnání i přípravky určené přímo pro zimní období.


Regenerujte, i na to mají vlasy nárok

Kondicionéry bereme již jako samozřejmost. V zimě k nim ale ještě přidejte vlasové kúry nebo masky. Měly by vlasy hlavně hydratovat, to samé platí i pro pokožku hlavy. Dobré je používat je dvakrát týdně. Kdo pak má tu možnost, může si v kadeřnictví nechat udělat speciální vlasový balzám. „Ať už dámy zvolí variantu v salonech, nebo doma, zajistí si tím to samé – vlas se díky maskám obalí a zacelí a nebude mít tendenci se lámat,“ říká Veronika Vítová. Velmi ceněné jsou pak také bezoplachové kondicionéry, kterými lze docílit téhož.

Myjte a češte se správně

Speciálně v zimě je dobré se řídit heslem, že méně je někdy více. Příliš časté mytí totiž vlasy akorát oslabuje. Zmizí z nich ochranný film a potom se třepí a lámou. Nikdy pak není dobré chodit ven s mokrou kšticí. A kdo má čas, měl by nechat vlasy volně schnout, čím menší zátěž vlasy dostanou, tím lepší. „Když už fénujeme, je dobré nikdy nefoukat úplně horkým vzduchem. Tady platí zlatá střední cesta,“ dodává kadeřnice s tím, že je vhodné jak fén, tak i žehličku pořizovat s ionizační funkcí. Ta by měla zabránit tomu, aby vlasy samovolně poletovaly kolem hlavy.

To, aby se vlasy nelámaly a neelektrizovaly v zimě, může ovlivnit i úplná drobnost – správně se česat. „Hodně žen dělá tu chybu, že jakoby násilím češou vlasy od hlavy až ke konečkům. Většinou tím ale utrhnou uzlíky, které se tam zacuchají a narušují tím strukturu vlasů.“ Podle Veroniky Vítové je tak dobré nejdříve se vrhnout na konečky a pak až česat celou délku. Rovnoměrně se tím navíc roznáší vlasový maz.


Suchý olej vlasy uhladí

Je na čase přizvat do vaší koupelny nového nejlepšího přítele – regenerační olejíček na vlasy nebo tzv. suchý olej. Suchý olej je speciální kosmetický výraz - označuje se tak olej, který má univerzální použití na vlasy, obličej a tělo a především nezanechává mastný film. Zničené vlasy v zimě hezky uhladí a ještě je vyživí. Kadeřnice doporučuje použít také kokosový olej, který je vhodný i na pleť. Dobré je používat oleje a další přípravky i před tím, než začnete vlasy žehlit a kulmovat. „Například termospreje krásně vlas obalí a nezničí ho tak ani přechod z horké žehličky do mrazivého o prostředí,“ uvádí Veronika Vítová. Kdo pak chce vlasy i zafixovat, může sehnat přípravky, které jsou pro zimu ideální – měly by obsahovat anti-frizz složku, která krotí poletující vlasy.


Suchý šampon pro objem i vůni

I s čepicí se může každá žena poprat s grácií. Kromě různých fixačních prostředků, které jsme zmiňovali již výše, existuje ještě jeden velmi efektivní sprej, který by měla mít v kabelce každá žena. Jde o tzv. suchý šampon, který má konzistenci jemného pudru. Stačí ho poté, co sundáte čepici nebo klobouk, nasypat ke kořínkům a protřepat vlasy rukou - a objem je tu. Na krátké vlasy pak dobře fungují přípravky na styling s pamětí, které obsahují polymery, jež účes okamžitě vytvarují do požadovaného tvaru.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít