Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy jako Einstein? Stop elektrizování vlasů

Vlasy jako Einstein? Stop elektrizování vlasů

Vlasy jako Einstein? Stop elektrizování vlasů

13. prosince 2021 od mno

13. prosince 2021 4 minuty čtení
Připravil/a mno ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Nejnáročnější období pro vaše vlasy právě začíná. Suchý vzduch, přechody z mrazu do tepla, věčné přetahování svetrů přes hlavu a čepice. To všechno může způsobit vašim vlasům hlavně jedno – elektrizování. Vlasy létají okolo hlavy a ne a ne je dostat k hlavě, natož pak jim dát nějaký tvar. Zachovejte si upravený účes. Jen je třeba vědět, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co může za zelektrizované vlasy?

1. Sucho

Podle kadeřnice Veroniky Vítové z kadeřnictví Evva může za poletující vlasy v zimě hlavně sucho. To totiž ovlivňuje i naše vlasy a pokožku. „Přechody ze zimy do přetopených místností jsou nejhorší. Vlasy kvůli suchému vzduchu mohou být přesušené, lámat se, krepatět, a nakonec začnou i elektrizovat,“ dodává kadeřnice.

2. Syntetické materiály

Jako další důvod poletujících vlasů pak vidí syntetické materiály, ze kterých máme v zimě různé šátky, šály, bundy, ale i čepice.

 

Tipy, jak na zelektrizované vlasy?

Víme to všechny a stejně ta pravidla občas porušujeme. V zimě ale nedodržování těch nejzákladnějších může způsobit, že budeme mít na hlavě neukočírovatelné hnízdo.

Tipy pro mokré vlasy: 

Tipy pro suché vlasy:

  • Elektrizovat mohou suché vlasy ale i jen kvůli špatnému kartáči nebo hřebenu.
  • Podle Veroniky Vítové není dobré si pořizovat na česání pomůcky, které nejsou vyrobené z přírodních štětin.
  • Dokonce existují i hřebeny speciálně určené tomu, aby předcházely vytváření statické elektřiny ve vlasech. Jde o tzv. ionizační kartáče, které neutralizují náboj vlasů, a tím je uhlazují. Kadeřnice ale sama dodává, že na samotné zabránění elektrizování vlasů stačí i mnohem méně.

Vhodná péče pro neposedné vlasy 

Suché vlasy a suchá pokožka hlavy znamenají jediné – hydratovat a zase hydratovat. „Doporučuji používat šampony, které jsou výhradně určeny pro suché vlasy. Dnes klientky chodí a ptají se přímo na vlasové produkty na zimní období,“ říká kadeřnice a dodává, že ještě důležitější je dbát i na další péči o vlasy a pokožku hlavy. Hlavně na krepatění a poletování vlasů zafunguje pravidelné používání masek a kůr pro suchou pokožku. „Určitě nestačí jen kondicionéry, ty se tolik nevstřebají do vlasu samotného. I když si to mnohé ženy myslí. Variantou jsou proto jen bezoplachové varianty kondicionérů, ty mají tendenci vlas obalit podobně jako pečující kůry,“ upozorňuje kadeřnice. Dobré je se podívat, jestli tyto přípravky obsahují takzvanou anti-freeze složku. Právě ta vlas uhladí, aby nepoletoval kolem hlavy, jak se mu zlíbí.


„Můj účes to vydrží.“ Opravdu?

Je období plesů, večírků a spousty osobních schůzek. Účes má být perfektní, držet, ale ty vlasy pořád jen létají kolem hlavy. Co s tím? Pomohou fixační přípravky? Ano, ale jen ty správné. „Jsou dva druhy, pro krátké a pro dlouhé vlasy," říká Veronika Vítová z kadeřnictví Evva. "Samotné laky a tužidla elektrizování nijak nepodporují, účes fixují, a pokud si nenarazíte na drdol čepici, vlasy by létat neměly." Podle kadeřnice je také vhodné používat třeba před žehlením přípravky s termosložkami. Tedy takové produkty, které vlas před horkem ochrání, zacelí ho, aby neměl tendenci krepatět, natož létat kolem hlavy. Krátké vlasy pak může v trendy účesu podpořit guma, vosk a další formy fixačních prostředků, které mají takzvaně paměť. I po sundání čepice se zkrátka vlasy vrátí tam, kde mají být.

Důležité je si zkrátka uvědomit jediné – když dáme vlasům v zimě správnou péči, na večírku jako Einstein vypadat nebudeme. I tak ale můžeme oslňovat třeba jeho moudrostí.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás mno ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít