Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trend barevných vlasů: Budou slušet i vám?

Trend barevných vlasů: Budou slušet i vám?

Trend barevných vlasů: Budou slušet i vám?

17. ledna 2023 od Lenka Knápková

17. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Růžové, fialové nebo modré vlasy? Tento trend je stále v kurzu. Máte chuť ho vyzkoušet, ale nevíte, zda je pro vás vhodný? Přečtěte si, zda si tuto změnu můžete dovolit a jak o své vlasy následně pečovat, aby vypadaly skvěle.

Pro koho je tento trend barevných vlasů vhodný?

Zářivě barevné vlasy se hodí pro všechny, kteří na to mají odvahu a nebojí se přitahovat pozornost okolí. „Důležitou podmínkou je také kvalita vašich vlasů. Pokud máte vlasy zničené z předchozího barvení, poškozené a suché, rozhodně by jim tento trend neprospěl. Proto vždy před takovouto velkou změnou zkonzultujte stav svých vlasů s kadeřníkem,“ říká Martina Krupičková ze Salonu Libor Šula.
  • Tento trend je vhodný pro všechny ženy s kvalitními, zdravými vlasy a zejména pro blondýnky. Protože odbarvování nebude pro jejich vlasy tolik zatěžující.
  • Vlasy se musejí odbarvit na tzv. studenou blond, pozor, aby neměly žluté tóny. Studená blond vytvoří perfektní základ pro obarvení na růžovo, fialovo či modro.
  • Finální barva bude sytá, výrazná a zářivá.
  • Pokud se chystáte na tento proces, pamatujte, že mezi odbarvením a obarvením musí být alespoň týden odstup.
  • Pokud jste brunetka a toužíte vyzkoušet tento trend, počítejte s tím, že bude nutné buď provést úplné odbarvení vlasů – záleží na stavu vašich vlasů –, nebo obarvit stávající vlasy, ale intenzita barev bude nižší. Třeba růžová barva nebude skoro patrná.

Jaká barva vám bude slušet?

  • Sytě růžová barva vlasů sluší všem se studeným, světlým typem pleti a modrýma nebo šedýma očima. Majitelky dlouhých vlasů mohou změnit svůj účes i pomocí speciální barvicí techniky, jako je růžové ombré, které vypadá velmi efektně.
  • Fialová barva sluší ženám s bledou pletí, krásně ladí se zelenýma očima. Snědé pleti sluší spíš výraznější odstíny fialové.
  • Modrá barva bude slušet především světlým letním či zimním typům s modrýma nebo hnědýma očima.
  • Zelená sluší skoro všem, doporučujeme barvit do tmavě zelené až petrolejové, která vypadá velmi zajímavě a netradičně. Intenzitu barvy volte podle typu pleti, lidem se světlou barvou pleti a očí sluší syté světle zelené odstíny a naopak.
  • Červená barva sedí podzimním typům, které mají svou přirozenou barvu do zrzava. Krásně vynikne v kombinaci s pihatou pletí.

Čím barvit?

Rozhodnete-li se barvit doma poprvé, volte raději barvy semipermanentní – tzn. vymývací, které fungují na bázi masek nebo kondicionérů, jen s tím rozdílem, že vlasy zcela neobarví, ale natónují. Výhodou je, že vlasy tolik neničí, takže se nemusíte bát experimentovat,“ doporučuje kadeřnice.
  • Permanentní barvy

Chcete-li, aby vaše barva byla velmi intenzivní a vydržela na vlasech až 15 umytí, použijte barvu Schwarzkopf Live Ultra Brights 095 Ocelově modrá (koupit v e-shopu), která obsahuje také pečující olej pro hebké vlasy. Vyzkoušet můžete i jiné nápadné odstíny jako Schwarzkopf Live Ultra Brights 093 Party růžová (koupit v e-shopu) nebo nepřehlédnutelnou Schwarzkopf Live Ultra Brights 094 Rebelská fialová (koupit v e-shopu). Těmito barvami si můžete také obarvit jen konečky či pramínky dle fantazie.
Pokud se necítíte na tak výrazné jasné barvy, vyzkoušejte pro začátek pastelové odstíny růžové a fialové jako Schwarzkopf Live Pretty Pastels P120 Pastelová fialová (koupit v e-shopu) nebo Garnier Color Sensation Permanentní barva na vlasy 10.22 pastelová růžová (koupit v e-shopu).
  • Barvicí masky

Pro krátkodobé obarvení se skvěle hodí tzv. barvicí masky. Vydrží na vlasech maximálně 6 umytí. Nebo pokud chcete zvýraznit stávající barevný odstín vlasů, vyzkoušejte speciální 5ti minutovou masku Schwarzkopf Live Barvicí maska na vlasy Rosy Pink (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
K jednorázovému obarvení jednotlivých pramínků či konečků zkuste vychytávku, a to křídu
Schwarzkopf Live Paint It! Smývatelná křída na vlasy Icy Blue (koupit v e-shopu), kterou jednoduše smyjete.

Jak pečovat o barevné vlasy?

Pokud se rozhodnete pro zářivě barevné vlasy, pak jim musí odpovídat také péče.
  • Barvené vlasy obecně potřebují neustále dostatečně hydratovat a vyživovat.
  • Používejte produkty přímo na tento typ barevných vlasů.
  • Své vlasy nemyjte příliš často, aby nedošlo k rychlému vymytí barvy.
Tip redakce:
Doporučujeme šampon
Pantene Pro-V Lively Color Shampoo, se složením Pro-V a antioxidanty, pro barvené vlasy (koupit v e-shopu), který dodává vlasům aktivní živiny, jež posilují vlasy zevnitř a chrání takto barvené vlasy před poškozením. Nezbytný je i kondicionér, jako je Gliss Color Perfector Expresní balzám (koupit v e-shopu)kyselinou hyaluronovou a extraktem z brusinek. Obě tyto ingredience chrání barvu a vyživují vlasy. Jednou za týden naneste na vlasy intenzivní masku Gliss 7 Sec Expresní regenerační péče Color Perfector (koupit v e-shopu), která jim již za 7 sekund dodá až o 95 % více lesku a je stejně účinná jako klasická maska.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít