Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Sluncem políbené vlasy: Budou vám slušet?

Sluncem políbené vlasy: Budou vám slušet?

Sluncem políbené vlasy: Budou vám slušet?

16. července 2021 od Lucie Nagyová

16. července 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem

Přejete si, aby vaše vlasy vypadaly, jako byste se vrátila z dovolené u moře? Žhavým trendem v letním barvení vlasů je prosvětlení, které připomíná dotek slunečními paprsky. A jaké odstíny jsou letos v létě nejvíc in?

Trendy odstíny blond

„Vyšisované vlasy jsou stále více trendy. Nejčastěji se dělají technikou balayage. Odstínů jako od slunce nejlépe docílíme světle blond, lehce do zlatavých odstínů. Ty jsou letos v létě nejvíce in. Vlasy jsou postupně prosvětleny od nejtmavšího odstínu u hlavy po nejsvětlejší v koncích. Okolo kontury obličeje se vlasy prosvětlují tuhle sezonu silněji,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž.

Slušet vám budou i další populární blond odstíny, ve kterých budete okouzlující. Tohle léto k nim jednoznačně patří:
  • platinová blond,
  • krémová blond,
  • odstín champagne,
  • růžová blond,
  • pšeničně zlatá,
  • popelavá blond.

Vsaďte na balayage

Existuje hned několik technik prosvětlení vlasů, podle kadeřníka Libora Smrže je ale nejvhodnější metoda balayage. „Pro prosvětlení vlasů doporučuji jednoznačně techniku balayage. Tou se docílí nejlepších výsledků. Je vhodná pro všechny typy vlasů, protože síla barvy se určuje na míru,“ vysvětluje vlasový expert.

Zesvětlení pomocí metody balayage vede k tomu, že vlasy po tomto způsobu barvení vypadají velmi přirozeně. Kadeřník pracuje s jednotlivými pramínky, na které štětečkem aplikuje barvu a rozhodne, které se nabarví a které ne. Barva se nenanáší ke kořínkům, a tak výhoda je, že poté nemusíte tak často navštěvovat kadeřníka. Do ztracena zesvětlené proužky navíc dodávají pramínkům nadýchanost, opticky přidávají dlouhé hřívě objem a rozzáří obličej. Technika balayage je vhodná pro blond, zrzavé i hnědé vlasy, a čím delší vlasy jsou, tím kreativněji se pramínky mohou umístit.

Vyzkoušejte i další trendy

Další oblíbenou technikou, která je k vlasům rovněž šetrná, je ombré. Ta nepracuje s jednotlivými pramínky jako balayage, ale zesvětluje vlasy po celé délce a pouze u kořínků zůstává barva nejtmavší. Metoda ombré je vhodná spíše pro brunetky, které chtějí mít vlasy přirozeně zesvětlené. A můžete klidně namixovat i více odstínů barev.
A konečně velkým trendem v zesvětlování vlasů je také metoda zvaná dip dye neboli „namáčení konečků do barvy“. Jde o kontrastní zesvětlení pouze ve spodní části vlasů a sluší každé ženě. Doporučujeme mít dostatečnou délku vlasů: v případě, že vás výsledek brzy omrzí, barevné konečky snadno ostříháte.

Jak a čím pečovat o prosvětlené vlasy?

O jakékoliv barvené nebo zesvětlené vlasy je důležité správně pečovat. Vhodnými pečujícími produkty jim zajistíte potřebnou regeneraci, lesk a trvanlivost barvy nebo vitalitu, aby byly plné života. „O barvené a zesvětlené vlasy pečujeme tak, že používáme více hydratační kondicionéry a masky. Na noc přidejte nejlépe pár kapek olejíčku,“ doporučuje vlasový expert Libor Smrž. Na zesvětlené vlasy použijte šampon, vhodný je například NIVEA Jemný micelární šampon Pure Color (koupit v e-shopu), který hydratuje a respektuje barevné pigmenty vlasů. 

Po umytí šamponem aplikujte balzám na vlasy. Pro snadné rozčesávání použijte Syoss Balzám Blonde & Silver pro zesvětlené, blond a šedé vlasy (koupit v e-shopu), který obsahuje semena květů čaje Camellia oleifera, jež chrání vlasové vlákno. A jednou týdně naneste do vlasů L'Oréal Paris Masku Elseve Color-Vive (koupit v e-shopu), která pomáhá chránit vlasy i jejich barvu a vyživuje je do hloubky.

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít