Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Šampon ze salonu: Je lepší než ten „normální“?

Šampon ze salonu: Je lepší než ten „normální“?

Šampon ze salonu: Je lepší než ten „normální“?

6. června 2019 od Eva Suchomelová

6. června 2019 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Také vám kadeřnice vždycky doporučuje koupit si i na doma vlasovou kosmetiku ze salonu? Je profesionální šampon skutečně lepší než ten z drogerie? Zapátrali jsme a máme odpověď!

Mají kadeřnice pravdu?

Dokud vlasy vypadají dobře a žena je s nimi spokojená, otázku, čím pečovat o vlasy, zas tak moc neřeší. Kadeřnice se však často setkávají s tím, že vlasy jejich klientek jsou poničené dlouhodobým používáním nevhodné kosmetiky. „Častým jevem jsou oslabené vlasy se zbytky škodlivých látek, obsažených v běžné kosmetice,“ potvrzuje Monika Mairichová, kadeřnice a majitelka salonu Blue Bell. Výsledkem jsou zplihlé vlasy jakoby bez života. „Jakmile pak vyzkouší profesionální přípravky, zjistí, že i jejich vlasy mohou při jejich pravidelném používání vypadat skvěle,“ sdílí svoji zkušenost odbornice na krásné vlasy.


Výhody profesionální vlasové kosmetiky

Nejvíc se o obsah škodlivých látek v kosmetice zajímají budoucí maminky, a to jak u kosmetiky v drogeriích, tak i při návštěvě kadeřnického salonu. Co se týče obsahu silikonů, parabenů či sulfátů, profesionální přípravky jí obsahují zpravidla výrazně méně nebo jsou ty nejproblematičtější nahrazeny trochu šetrnějšími alternativami. Tyhle látky, které běžná kosmetika normálně obsahuje, způsobují po umytí krásně lesklé, jakoby naleštěné vlasy. Taky vás právě napadlo, jak je možné, že kosmetika ze salonu tyhle látky neobsahuje nebo jen málo, a přece odcházíte od kadeřníka s nádhernou hřívou? Tak si vzpomeňte, že účes od kadeřníka většinou nepřežije první mytí. Náhradou za chybějící „leštidla“ je vám v salonu profesionální péče kadeřníka – kvalitní přípravky a následný profi styling. Samy si vlasy doma nikdy tak nevyfoukáte, jako vám je vyfouká kadeřník.
speciální péče o vlasy

Problém s vlasy? Pomůže profesionální kosmetika

Velmi pečlivě by si kosmetiku měly vybírat zvlášť majitelky problematických vlasů: hodně se mastících, extrémně suchých, poničených barvením či trvalou, lámavých nebo i jemných vlasů. Ale i náhlý problém s vlasy může přivést ženu k zamyšlení nad tím, zda je její šampon (i další vlasové přípravky) ten pravý. „Běžná vlasová kosmetika z drogerie je bezesporu ta ‚zlatá střední cesta‘, ale doporučila bych renomované firmy, specializující se na vyloženě vlasovou kosmetiku. A když se chcete o vlasy starat opravdu co nejlépe, zvolte kosmetiku ze salonu,“ konstatuje kadeřnice Martina Kolářová.


Jak se v tom vyznat?

Donedávna se v drogeriích prodávala běžná vlasová kosmetika a v salonech ta profesionální. Ovšem v posledních letech se začala i v drogeriích objevovat kosmetika inspirovaná tou salonní - základem je stejná formule jako u profi kosmetiky, jen účinných složek obsahuje trochu míň. Cenově je dostupnější než kosmetika ze salonu. Efekt na vlasy je sice slabší než u profi kosmetiky, ale výraznější než u běžných vlasových přípravků. Ovšem nyní už se dají sehnat například v drogeriích Teta vlasové přípravky profesionálních řad, které byly původně dostupné jen v kadeřnictvích.
péče o vlasy v kadeřnictví
Pokud váháte, kterou značku vybrat, pak se podívejte po značce, která se specializuje na vlasovou kosmetiku. Takové mívají vlastní laboratoře, kde vyvíjejí účinné složení výrobků pro konkrétní typ nebo problém vlasů. Mívají řadu profesionální kosmetiky, řadu běžné kosmetiky a některé z nich i řadu kosmetiky inspirovanou tou profesionální, ale prodávanou v síti drogerií.

Tip redakce:
Chcete o své vlasy pečovat profesionální kosmetikou, ale do salonu to máte daleko nebo tam nestíháte dojít? Máme pro vás skvělou zprávu! V drogeriích Teta se začaly prodávat vlasové přípravky hned několika značek profesionální kosmetiky – např. John Frieda, Revlon Professional či Franck Provost.

V salonu vyzkoušíte, v drogerii jdete najisto

V salonu si všechny přípravky otestujete samy na sobě, a když nevyhovují, neutratíte za ně peníze. Stojí totiž výrazně víc než běžné přípravky na vlasy. „Kosmetika v salonu se kvalitativně neliší, kabinetní materiál je tentýž, který má klientka možnost si v menším balení odnést domů,“ vysvětluje Martina Kolářová. U běžné kosmetiky je to tak trochu sázka do loterie, větší či menší odhad, že vyberete ten správný přípravek jen podle popisu na obalu. Když se netrefíte a přípravek nevyhovuje, utratily jste peníze zbytečně za celé balení. Tohle částečně řeší cestovní balení kosmetiky neboli miniaturky. Ale jakmile si vyzkoušíte profesionální přípravek v salonu a sedne vám, můžete si další balení kupovat rovnou v drogerii.
výživa vlasů

Hledejte výrobky z jedné řady

„Ucelená řada vlasové kosmetiky je pro vlasy lepší, neboť jeden prostředek plynule naváže na druhý a vzájemně se doplňují,“ konstatuje svoji dlouholetou zkušenost kadeřnice Martina Kolářová. U přípravků pro mytí vlasů jde o to, že obsahují jak čisticí složky, tak zohledňují pH, které je velmi důležité.

Profesionální přípravky jako kondicionéry, balzámy a masky ze stejné řady už jsou podle odbornice schopné působit výrazně pozitivně na vlasovou pokožku a dodat jí účinné látky, které obsahují. V porovnání s běžnou vlasovou kosmetikou jsou koncentrovanější právě v obsahu nejrůznějších výživných, hydratačních a dalších látek, které vlasům prospívají. „Nejvíc účinných látek je ve vlasových vodách, ale ty si každý nemůže dovolit, zvlášť u mastících se nebo mastných vlasů, protože se tyto vody musí vmasírovat. Následně po prokrvení a aktivaci mazových žlázek jsou pak vlasy mastivější,“ doplňuje Martina Kolářová.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Silvie Šefčíková 20.července 2019
Již dlouhou řadu let používám profi vlasovou kosmetiku, ale nakupuji ji přes e-shop, kde vyjde cenově výrazně lépe než u kadeřníka. Občas si koupím něco levnějšího v drogerii, ale není to ono. Tak např. šampon použiji místo tekutého mýdla nebo na ruční praní.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít