Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Regenerační poločas: Co můžete pro své vlasy udělat právě teď?

Regenerační poločas: Co můžete pro své vlasy udělat právě teď?

Regenerační poločas: Co můžete pro své vlasy udělat právě teď?

17. července 2018 od Anna Adlerová

17. července 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Polovina léta je za námi a přesně touhle dobou přichází ten pravý čas na kontrolu stavu vlasů. Připravily jste vlasy před dovolenou na extrémní zátěž? Nebo už teď pozorujete neblahý vliv intenzivních letních měsíců na stav svých vlasů? Nenechte je napospas škodám! Začněte jednat právě teď! První pomoc při regeneraci vlasů po létě a tipy na jejich ochranu se nesmí podcenit!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vlasy suché jako papír

Vypadá to na zanedbanou hydrataci a nedostatečnou ochranu vlasů před sluncem. Dopřejte svým vlasům první pomoc v podobě hydratační a regenerační masky. Zavedení dalších hydratačních přípravků by se pro vás mělo stát samozřejmostí. Sáhněte třeba po hydratační řadě Pantene Pro-V Aqua Light, po níž budou vlasy nadýchané a svěží bez záteže, nebo po kolekci maska/šampon/kondicionér Dove Advanced Hair Series – Oxygen & Moisture poskytující hydrataci i objem. V dalším letním měsíci se pokuste omezit vliv slunečního záření na své vlasy!


Tip redakce:
Úžasnou regeneraci a ochranu před poškozením nabízí také masky z přírodních olejů, jako je olivový nebo
kokosový olej. Doporučit můžeme bio kokosový olej Allnature Premium.
kokosový olej na vlasy

Roztřepené konečky 

Ke konečkům vlasů se dostane nejmíň přirozené výživy, a proto jsou nejnáchylnější k poškození. Externí vlivy jako UV záření si s nimi dokážou pohrát ještě víc. Bohužel nejrychlejším a nejefektivnějším řešením je konečky ostříhat, a to zvlášť v případě, že jsou poničené i nešetrným odbarvováním a jsou spálené. Vlasy ale zkrátit nestačí. Nechcete se přece za měsíc potýkat se stejným neduhem a vlasy opět přistřihovat! Preventivní opatření, jako je správná hydratace vlasů, ochrana před sluncem a používání pouze přípravků pro váš konkrétní typ vlasů, by se měla stát vaším přirozeným návykem. Stav svých vlasů můžete vylepšit na první pohled bez stříhání hlavně používáním olejíčků. Vyzkoušejte třeba olejovou esenci Gliss Kur Hair Repair 6 Miracles, která nabízí ochranu před teplem, redukci roztřepených konečků a další pozitivní efekty na vaše vlasy.

hydratační maska

Podivná barva i kvalita

Regenerace vlasů nefunguje jako mávnutí kouzelným proutkem. Potřebuje čas, správné produkty i pravidelnost. Pokud už jste pro své vlasy v tomto ohledu udělaly maximum a stále to není to pravé ořechové, vsaďte na přeliv. Nová barva nemusí být radikální změnou vzhledu. Za použití nízkého vyvíječe vlasům dopřejete barevnou svěžest, na první pohled vylepšíte kvalitu vlasů, a dokonce můžete obalením vlasového vlákna předcházet dalšímu poškození. Raději se ale s touto procedurou svěřte do péče kadeřníka.

péče o vlasy

Stále mastnější vlasy

Tady se někdo snažil až moc! Pokud jsou vaše vlasy v polovině léta mastnější než předtím, znamená to pravděpodobně, že péče bylo až moc. Jedná se o celkově obvyklý problém, kdy si ženy, v touze je mít stále krásně čisté a voňavé, myjí vlasy více než obvykle. To pak má na svědomí narušení přirozené bariéry vlasové pokožky, a ještě častější maštění vlasů. Tady platí rada, že méně je více! Omezte mytí vlasů a v případě, že to bez šamponu prostě nevydržíte, vsaďte třeba na šetrnější mytí jemnějšími šampony, jako jsou např. NIVEA micerální šampony. Pak už jen stačí pozorovat, jak se problém „jakoby sám“ vyřeší… Co pro vlasy můžete udělat ihned? Zkuste oplach z pelyňku, který vlasy rychle odmastí.
 
Tip redakce:
Ideálním letním přítelem pro vás bude i suchý šampon ve spreji, který dodá vlasům novou svěžest, vůni a překrásný objem!


Vlasy v pořádku (zatím)

Na místě je gratulace! Abyste si ale kvalitu svých vlasů uchovaly i po létě, určitě se pro čas letních radovánek vybavte výkonnými bojovníky proti poškození vlasů.Šikovný přípravek, který dodá hebkost a lesk, ale i vlasy ochrání díky obsaženým UV filtrům, je tropický elixír Toni & Guy Casual Radiating.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít