Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Šetrné mytí vlasů? Vyzkoušejte metodu Low Poo!

Šetrné mytí vlasů? Vyzkoušejte metodu Low Poo!

Šetrné mytí vlasů? Vyzkoušejte metodu Low Poo!

4. června 2018 od Helena Hladíková

4. června 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Fandíte-li různým kosmetickým alternativám, neměla by vás tato metoda rozhodně minout. A nebojte, nejde o žádný drastický experiment, právě naopak. S hair stylistkou Markétou Karvaiovou vás přesvědčíme o tom, že Low Poo si vaše vlasy mohou doslova zamilovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejspíš už jste něco zaslechly o nových metodách mytí vlasů, které v poslední době přitahují pozornost stále většího množství lidí. Asi nejznámější je metoda No Poo, což v překladu znamená mytí vlasů bez použití šamponu. Cesta ke krásným vlasům vede v tomto případě přes obyčejnou vodu, případně jedlou sodu, jablečný ocet, žitnou mouku či bylinné výluhy. Pokud se na tak razantní změnu necítíte, ale nějakou alternativu přesto chcete vyzkoušet, mohla by pro vás být zajímavá metoda Low Poo. Co je její podstatou?


Stop vysušujícím sulfátům!

Při metodě Low Poo se k mytí vlasů sice používá šampon, ale co nejvíce přírodní, který nemá výraznou parfemaci a především neobsahuje sulfáty způsobující pěnivost. Právě bohatou pěnu mívají lidé spojenou s dobrým výsledkem mytí („čím více pěny, tím lépe umyté vlasy“), a tak bývají při použití nepěnivých variant rozpačití. I umývání bez bohaté pěny je však účinné, navíc sulfáty mají často na svědomí vysušování vlasů i pokožky hlavy, podráždění a svědění, takže jejich vyřazení může být spíše ku prospěchu věci. Chcete-li si metodu vyzkoušet na vlastní kůži, sáhněte třeba po pečujících mycích krémech Elseve Low Shampoo.  Bezsulfátové složení je u nich obohaceno o výtažky z rostlin a semen a vyvinuté tak, aby se hodilo vždy na konkrétní typ vlasů. Otestovat je tedy mohou jak majitelky suchých, tak poškozených či barvených vlasů.

vysušování vlasů ručníkem

Jemné, ale účinné micely

Mezi Low Poo přípravky patří také různá přírodní mýdla nebo micelární šampony. „Ty jsou reakcí na trend všech nových metod mytí vlasů, které volají po eliminaci šamponů. Jsou to šetrné šampony, které pomocí částeček zvaných micely jemně zachytí nečistoty, jež je potřeba z vlasů dostat, aniž by narušovaly přirozenou lipidovou bariéru vlasové pokožky,“ vysvětluje odbornice.

Micelární šampony se hodí především pro ženy, které si myjí vlasy každý den, ale nechtějí své vlasy zbytečně vysušovat normálními šampony. „Potřebu mýt si vlasy denně mají především ženy s mastnou pokožkou hlavy. Pokud do takové skupiny spadáte a rozhodnete se pro Low Poo šampony, nezapomeňte si jednou za čas tuto rutinu proložit a vlasy ‚pořádně‘ vyčistit ‚normálním‘ šamponem,“ doporučuje stylistka. Vyzkoušet můžete například NIVEA Posilující micelární šampon s výtažky z leknínu, který je určen pro slabé vlasy a citlivou pokožku hlavy, nebo NIVEA Osvěžující micelární šampon. Ten účinně a šetrně odstraní nečistoty a je vhodný pro normální až mastné vlasy.

„Low Poo šampony obecně ocení i ženy, které si vlasy často barví. Šetrné šampony totiž barvu z vlasů vymývají déle a méně razantním způsobem. Jako u ostatních přípravků je však důležité si hlídat etikety se složením a vyzkoušet si, co sedí právě vám,“ dodává Markéta závěrem.

mytí vlasů

Kondicionér: Ano, nebo ne?

Při Low Poo metodě se příliš nedoporučuje následné používání běžných kondicionérů, masek nebo kúr na vlasy s obsahem látek, jimž se právě pomocí Low Poo a micelárních šamponů chcete vyhnout. Vhodným řešením může být třeba výroba domácího kondicionéru, který si připravíte jen z čistě přírodních ingrediencí. Takové kondicionéry navíc bývají bezoplachové, takže jejich aplikace nezabere další čas.


Rozmarýnový kondicionér (trvanlivost 4-6 měsíců)

150 ml vinného octa, 20 ml rozmarýnového extraktu, 100 ml vodky, 1750 ml čerstvě převařené destilované vody
Ingredience smíchejte. Jakmile budete chtít rozmarýnovou vodu použít, odměřte si jí po umytí vlasů panáka a doplňte ji studenou vodou. Vypláchnuté a vyždímané vlasy přelijte kondicionérem a neoplachujte.
 

Doporučené produkty:

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít