Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Cop, nebo culík? Vyzkoušejte 3 super snadné tipy!

Cop, nebo culík? Vyzkoušejte 3 super snadné tipy!

Cop, nebo culík? Vyzkoušejte 3 super snadné tipy!

16. května 2022 od Petra Lamschová

16. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Rozpuštěné dlouhé vlasy jsou fajn, ale občas je potřeba vlasy trochu zkrotit a dát jim určitý tvar. V copu či culíku vám alespoň nebudou poletovat kolem obličeje, vy budete moct sportovat a provádět jakoukoli činnost, ale zároveň vám to bude slušet. Vyzkoušejte tipy zkušené hair stylistky Kláry Šebelové z Libor Šula The Salon.
Patříte do skupiny žen, která nosí ráda culíky, nebo naopak copy? Hair stylistka Klára Šebelová pro vás ale nakombinovala obojí. A co je důležité, jde o tři velmi jednoduché  a rychlé účesy, které zvládnete v podstatě s hřebenem, gumičkou a lehkými stylingovými prostředky sama doma před zrcadlem.

3 tipy na rychlé letní  účesy:

 

Bohatší culík

Je vhodný pro všechny ženy, které mají  jemné a řídké vlasy, nebo naopak ne příliš dlouhé vlasy.  Tímto účesem dosáhnete bohatého ohonu.

Jak na to:

  1. Před samotným začátkem česání vlasy rozčešte hřebenem dohladka a případně lehce přežehlete žehličkou dorovna. Pak si rukama rozdělte vlasy na dvě pomyslné poloviny. Z první poloviny vlasů na temeni hlavy a lehce po skráních udělejte culík v horní poloviny týla. Stáhněte tenkou gumičkou.
  2. Nyní udělejte těsně pod tím prvním culík z druhé poloviny vlasů.
  3. Jakmile máte oba culíky pod sebou, je dobré je oba natupírovat, aby získaly objem. Zafixujte lakem pro větší objem – zkuste třeba Nivea Volume Care lak na vlasy (koupit v e-shopu), zvláště pokud máte velmi jemné vlasy. Nyní už jen dva culíky na sobě doupravte prsty.
Tip redakce:
Vlasy v culíku můžete buď ještě dožehlit žehličkou, nebo konce
natočit lehce kulmou.

Provlíkaný culík

Tenhle účes je něco na způsob falešného culíku, ale s výrazným efektem. Falešný culík se totiž dělá jen z vlasů temene hlavy a nad ušima. Kdežto tenhle je ještě provlékaný.  A záleží jen na vás, kolikrát budete provlékat, zda jednou či vícekrát, nebo takto zapletete celou hřívu.

Jak na to:

  1. Začneme tím, že si z vlasů na temeni hlavy uděláme culík. Gumička by měla být více nahoře na temeni hlavy než v týle.
  2. Gumičku nestahujte příliš k hlavě, naopak. Chytněte si prsty culík, gumičku povytáhněte od kořínků na cca 2 až 3 centimetry a pod gumičkou si prsty udělejte prostor (díru), kterou culík zezadu dopředu prostrčíte tak, aby vlasy z culíku nyní ležely na všech ostatních vlasech. Tím jsme získali efekt provlečeného culíku a ozdoby vytvořené z vlasů.
  3. Provlečený culík může zůstat takto jeden, nebo nyní z každé strany hlavy opět vezmete pár pramenů, uděláte další culík, jen lehce pod tím prvním a opět postupujete jako u prvního.  Pod gumičkou uděláte otvor a culík jím zezadu dopředu prostrčíte, jako když se dělá kotoul.
  4. Nakonec vlasy můžete lehce provlnit kulmou nebo takto provlékat celou délku vlasů až dolů. Nebo je možné tento falešný culík udělat jen z vlasů ofiny a začátku temene.
Tip redakce:
Lehce vlnitého a letního looku docílíte, když do vlasů nastříkáte
L’Oréal Paris Stylista Beachwaves stylingový sprej pro vytvoření plážových vln (koupit v e-shopu). Pak stačí vlasy jen prsty lehce promačkat a nechat uschnout.

Falešně zapletený culík

Tenhle falešně zapletený culík je pro ty, kterým se  líbí  klasický francouzský cop, ale nikdy se ho nenaučili. Zde vám bude stačit jen pár gumiček a uvidíte ten efekt. Tenhle culík lze udělat naboku nebo vzadu, podle vlastní fantazie.

Jak na to:

  1. Začneme tím, že vlasy pročešeme. Lehce na boku si z vlasů okolo čela a skrání uděláme tenký culík. Zafixujeme jemnou  gumičkou. Nebojte se toho, že by gumička byla vidět. Naopak, tuhle sezonu je to in, zvláště pokud mají gumičky neonové barvy.
  2. Nyní si vezměte další prameny z každé strany hlavy, udělejte z nich culík v ruce, rozpulte tento pramen vlasů a prostrčte jim již zafixovaný culík, vlasy pod ním opět spojte a rovněž zafixujte gumičkou. Pokračujte opět tak, že zase vezmete z každé strany pramen vlasů, uděláte culík nejprve v ruce, rozdělíte vlasy na polovinu, prostrčíte poslední udělaný culík, vlasy pod ním spojíte a opět zafixujete.
  3. Pokračujete tak dlouho, jak dlouhý chcete mít zafixovaný cop. My jsme ho udělali celý, zbytek vlasů dole již klasicky zapletete. Poté jednotlivé části falešně zapleteného culíku můžete ještě prsty povytáhnout.
Tip redakce:
Aby účes lépe držel a vám se s vlasy lépe pracovalo a neklouzaly vám, můžete do vlasů zvláště před vytahováním nastříkat texturační sprej, suchý šampon nebo tvarovací pudr
got2b Roaring High texturovací pudr (koupit v e-shopu), který vaši snahu podpoří.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít