Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Chraňte vlasy před sluncem správným účesem

Chraňte vlasy před sluncem správným účesem

Chraňte vlasy před sluncem správným účesem

15. června 2020 od Eva Suchomelová

15. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Ochraňte své vlasy před poškozením, sebe před úpalem, a ještě buďte okouzlující kráskou! Jak na to? Zapojte do hry šátek a udělejte si s ním letní účes!

1. Romantická pirátka

Zakryté temeno hlavy ocení především majitelky tmavších vlasů, které mívají sklon k úpalům. Tenhle styl má mnoho variant v závislosti na tom, zda ostatní doplňky a líčení pojmete spíš něžněji, anebo víc sexy.

Co budete potřebovat: větší čtvercový šátek, ochranný olej, např. Gliss Kur Ochranný olej Thermo-Protect (koupit v e-shopu)

Jak na to:

  • Vlasy důkladně pročešte, aby nebyly zacuchané.
  • Pro uhlazení použijte ochranný olej. Rozetřete jej mírně v dlaních a naneste je do délek.
  • Pro rovnoměrnější aplikaci oleje vlasy pročešte hřebenem.
  • Rozdělte vlasy uprostřed hlavy pěšinkou a vlasy na každé straně sčešte dopředu před ramena.
  • Šátek přeložte napůl do trojúhelníku, na nejširší straně přehněte cca 10 cm od okraje dovnitř.
  • Tímto přehybem zhruba uprostřed přiložte šátek na horní část čela a volné cípy uvažte na uzel vzadu na hlavě. Prostřední cíp zastrčte pod uzel.
Tip redakce:
Máte-li barvené vlasy, v létě je ochráníte pomocí vhodné masky na vlasy, když ji použijete během mytí po šamponu a před kondicionérem, např.
Pantene Maska na barvené a melírované vlasy Color (koupit v e-shopu).

2. Ležérní cop

Strukturovaný účes obecně lépe chrání vlasy před negativními účinky slunečních paprsků, proto se pro dlouhé vlasy nabízí varianta uvolněného copu s vytaženými prameny vlasů, dozdobená podlouhlým šátkem, který vlasy částečně kryje před sluncem.

Co budete potřebovat: podlouhlý šátek či lehkou letní šálku o délce delší strany alespoň 1 m (nevadí, když bude trochu delší), stylingový přípravek pro tvorbu copu, např. Toni&Guy Zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu)

Jak na to:

  • Suché vlasy rozčešte a před samotným zaplétáním na ně aplikujte zpevňující balzám.
  • Sčešte vlasy k jedné straně a upleťte cop. Jednotlivé záhyby trochu rozvolněte, kolem obličeje vytáhněte tenké pramínky, aby účes působil příjemně nedbale, ale ne neupraveně.
  • Šátek podélně přeložte na výslednou šířku asi 15 cm a zhruba uprostřed na něm zavažte volný uzel.
  • Přiložte šátek uzlem nad opačný spánek, než kde máte cop, a šátek obtočte kolem hlavy. Můžete jej fixovat sponkami, pokud hrozí, že by sklouzl.
  • Cípy volně zatočte kolem copu a nechte je volně splývat dolů.
Tip redakce:
Chcete svým vlasům dodat ochranu, ale máte
vlasy se sklonem k maštění? Použijte přípravek přímo na tento typ vlasů, např. Pantene Sprej bez oplachování na často se mastící vlasy Aqualight (koupit v e-shopu).

3. Hlava samá kudrlinka

Kudrnaté vlasy od přírody nebo od kadeřníka? Rozhodně je na léto vyčešte do vysokého culíku, ale nenarovnávejte je! Když si pak část hlavy omotáte šátkem, vytvoří dokonalou iluzi dovolené v Karibiku!

Co budete potřebovat: hladký vzorovaný šátek s třásněmi na koncích, na přírodní kudrny stylingový gel na ochranu před vysušením, např. Taft Gel na vlasy Power Activity Mega Strong 5 (koupit v e-shopu), ty uměle vytvořené umocněte přípravkem pro podporu vln, jako je např. NIVEA Stylingový primer Curl (koupit v e-shopu)

Jak na to:

  • Pokud potřebujete vlny podpořit, naneste stylingový primer do vlhkých vlasů a vysušte difuzérem.
  • Gel lze aplikovat na suché nebo mokré vlasy podle toho, jakého vzhledu chcete dosáhnout. Na suchých vlasech funguje jako nelepivý fixátor kudrn, na mokrých vytvoří „mokrý“ vzhled vlasů.
  • Vlasy vyčešte hřebenem se širšími zuby na temeno hlavy a sepněte širší silnou gumičkou.
  • Šátek omotejte kolem hlavy tak, aby vám na straně hlavy zbyly cípy na uvázání malé mašličky.



Tip redakce:
Létem namáhané vlasy opečovávejte například
Gliss Kur Pečujícím šamponem Summer Repair (koupit v e-shopu), který obsahuje meruňkový olej a UVA/UVB filtr, a tím chrání vlasy před vysušováním a blednutím barvy. Péči pak doplňte ještě Gliss Kur Regeneračním expres balzámem Summer Repair a Gliss Kur Maskou na vlasy Summer Repair.

Dobré rady pro výběr šátku

  • Preferujte šátky z přírodních materiálů, nebude se vám potit hlava. Vhodná je bavlna, len, hedvábí, přírodní satén, mušelín.
  • Do slunných dnů noste šátky jen ve světlých barvách: černé a tmavě zbarvené přitahují sluneční paprsky a velmi rychle vám bude pod šátkem vedro. Pokud navíc šátek bezprostředně sousedí s pokožkou či pletí na obličeji, snadněji se v těch oblastech spálíte.
  • Úplně nejlepší jsou šátky se vzorem, který rozbíjí jednolitou plochu, takže se sluneční paprsky rozkládají a neopírají se plnou silou do jednolité plochy.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít