Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 tipů, jak dosáhnout sexy vlasů v létě

8 tipů, jak dosáhnout sexy vlasů v létě

8 tipů, jak dosáhnout sexy vlasů v létě

20. července 2023 od Lenka Knápková

20. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Na naše vlasy jsou v létě kladeny velké nároky v podobě vysokých teplot, slané i chlorované vody, rychlých přechodů z vysokých teplot do klimatizace, pocení a ostrých slunečních paprsků. Přes to všechno můžete mít krásné a sexy vlasy. Jak na to, vám poradíme – stačí dodržovat našich 8 tipů.

1. Nepoužívejte fén ani žehličku

Alespoň přes letní období schovejte fén a snažte se vyhýbat i žehličkám a kulmám. Nechte své vlasy odpočinout a ponechte je uschnout volně na vzduchu. Uvidíte, že budou za pár týdnů silnější a zdravější. Podpořit jejich růst a sílu můžete pestřejší stravou a dostatečným pitným režimem. Vitaminy a minerály doplňte kúrou Cemio Hair Skin Nails (koupit v e-shopu), obsahuje vyváženou kombinaci 5 vitaminů a minerálů, které podporují růst vlasů, krásu pleti a pevnost nehtů.
Tip redakce:
Pokud i přes veškerou snahu potřebujete použít fén, nezapomeňte své vlasy
chránit před poškozením teplem pomocí Elseve Spreje na vlasy pro tepelnou ochranu Dream long (koupit v e-shopu).

2. Zapleťte vlasy na noc

Toužíte po sexy vlnách, ale nechcete používat kulmu a na natáčky nemáte čas? Zkuste si před spaním zamotat vlasy do volného drdolu nebo si zaplést copánky. Ráno je pak stačí rozpustit, prohrábnout lehce prsty a vlny se samy přizpůsobí, takže nebudou vypadat příliš uměle.

Tip redakce:
Ještě než vlasy zamotáte do drdolu, aplikujte na ně noční masku  
Gliss Noční elixír pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu), která regeneruje vlasy během vašeho spánku. Ráno jsou vlasy krásné, hebké a pružné. Lehké složení s relaxační vůní se okamžitě vstřebá a nezanechá na polštáři žádné stopy.

3. Zkuste sea salt sprej

Pokud už nejste u moře a přejete si, aby vaše vlasy stále vypadaly, jako byste se právě vrátila z pláže, aplikujte do nich hydratační got2b Curlz Sprej na vlasy (koupit v e-shopu), který díky obsahu kokosové vody a mořských minerálů dodává přirozený rozcuchaný vzhled vln bez pocitu vysušených vlasů.

4. Vsaďte na ozdoby

Kdy jindy než v létě můžete své vlasy zdobit pomocí čelenek, šátků či zajímavých třpytivých sponek. Stačí sepnout patku na straně efektní sponkou, a elegantní vzhled je na světě.

5. Používejte produkty pro letní péči o vlasy

Zaměřte se na vlasovou péči speciálně navrženou pro letní měsíce, zkuste Schwarzkopf Gliss Obnovující letní šampon (koupit v e-shopu), který obsahuje meruňkový olej a keratin pro vlasy namáhané právě v tomto období, vlasy chrání, obnovuje a vyživuje. Spolu s Schwarzkopf Gliss Kondicionérem pro snadné rozčesání (koupit v e-shopu) zajistí lesk vlasů a usnadní jejich rozčesávání.
Tip redakce:
Aby byly vlasy pružné, hydratované a poddajné, přidejte do své denní péče
ELSEVE Hyaluron Plump Hydratační sérum s 2% hyaluronovým pečujícím komplexem (koupit v e-shopu), které jim dodá 10x víc hydratace než běžné přípravky na vlasy a zamezí jejich krepatění.

6. Nechte vlasy volně

Dejte svým kadeřím volnost alespoň v létě. Pokud máte polodlouhé a dlouhé vlasy, nestahujte je do příliš těsných culíků a drdolů. Pokud vám při práci prostovlasá hlava vadí, spleťte si třeba volný cop na stranu. U krátkých vlasů omezte používání většího množství zatěžujících produktů, tužidel a laků. Jeden produkt bude stačit. Zkuste Taft Kokosový vosk pro lesklé vlasy (koupit v e-shopu), který účesu dodá optimální fixaci, a navíc vlasy vyživí a provoní.

7. Bojujte proti vysušování

Pokud vaše vlasy v létě velmi trpí na vysušování a krepatění, používejte na mytí MAUI Vyživující šampon Kokosové mléko pro suché vlasy (koupit v e-shopu), který je uhladí, vyživí a zabraňuje jejich hrubnutí. Po umytí vždy aplikujte MAUI Vyživující kondicionér Kokosové mléko pro suché vlasy (koupit v e-shopu), který má lehké složení, takže vlasy nezatíží, a díky obsahu přírodního extraktu z aloe, kokosového mléka, manga a oleje z guavy budou vlasy hebké a sametově jemné.

8. Barvěte až po létě

Pokud uvažujete o změně barvy nebo oživení té stávající, dobarvěte si pouze odrost a „velké“ barvení nechte až po návratu z dovolené nebo až na konec léta. Barva by vlasy zbytečně zatížila a stejně by vlivem sluncem, moře či častého koupání v bazénu vyšisovala.

Pokud máte přesto pocit, že potřebujete barvu upravit, a nechcete jet na dovolenou s vykukujícími šedinami, pak použijte šetrný přeliv nebo tónovací barvu Schwarzkopf Palette Color Shampoo Barva na vlasy (koupit v e-shopu), která se používá velmi jednoduše jako šampon a vymyje se za 24 umytí. Kryje šediny a dodává vlasům lesk.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít