Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 věci, které byste měla vědět, než půjdete do krátkých vlasů

4 věci, které byste měla vědět, než půjdete do krátkých vlasů

4 věci, které byste měla vědět, než půjdete do krátkých vlasů

21. června 2022 od Anna Šťastná

21. června 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Přemýšlíte o radikální změně účesu a máte chuť zkracovat? Než se vydáte do kadeřnického salonu, promyslete pár důležitých věcí. Vyhnete se rozčarování, které by jinak mohlo dost možná přijít.
Kdysi bylo zkracování vlasů považováno za určitý rituál, kdy se žena odstřihávala od svého předešlého života. Může to platit i dnes. Často mají ženy potřebu ostříhat si vlasy v souvislosti s nějakou životní změnou, například po ukončení nefunkčního vztahu, když se jim podaří zhubnout a podobně. Pro zkrácení vlasů ale samozřejmě bývají i mnohem prozaičtější důvody, třeba touha vyzkoušet něco nového nebo vypadat prostě jinak. Tyto důvody by ale neměly převážit.

Na co bychom měly myslet, než si necháme zkrátit vlasy?

1. Nechte to uzrát

Chytla vás momentální touha zkrátit vlasy a nejraději byste se objednala hned na zítřek ke kadeřnici? Udělejte to, ale vydejte se na konzultaci a svůj záměr s ní proberte. Nebo si se svojí myšlenkou pár dní nebo radši týdnů pohrávejte a představujte si, jaký bude váš život s krátkými vlasy. Vezměte v potaz svoje potřeby a zvyky, styl oblékání a líčení. Případně nechte vlasy nejprve zkrátit jen trochu, ať si zvykáte na myšlenku kratšího účesu.

2. Jaká je kvalita vašich vlasů?

To je docela důležitá věc. Třeba kratší mikádo nebo pixie se hodí pro jemné vlasy, kterým může dodat žádaný objem. Zvlášť když použijete speciální stylingové přípravky, například got2b pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu). Na druhou stranu zapomeňte na krátký účes s ofinou, která se za pár hodin po vyfoukání může proměnit v několik zplihlých pramínků. Pro krátké účesy nejsou stavěné hodně husté a kudrnaté vlasy, pokud tedy netoužíte vyloženě po účesu na ježka a nevadí vám náročná údržba.
Náš tip:
Ať už máte jakýkoli typ vlasů a krátký či dlouhý účes, myslete se začátkem léta na dostatečnou hydrataci. Sáhněte například po pečující řadě Schwarzkopf Gliss Hydratační šampon Aqua Revive pro normální až suché vlasy (koupit v e-shopu).

3. Máte dost času?

Zatímco dlouhým vlasů stačí při troše dobré vůle jednou za tři měsíce zastřihnout konečky, krátké účesy jsou na údržbu podstatně náročnější. Když ráno nestíháte, z dlouhých vlasů si uděláte culík během minuty. Ale kratší sestřih bude potřebovat času víc. Stejně tak třeba při sportu. Určitě se vyplatí nosit v kabelce lak na vlasy, díky kterému se vám vlasy podaří lépe zkrotit a zafixovat. Vyzkoušejte například silně tužící Taft lak na vlasy Power (koupit v e-shopu).
Náš tip:
Pro rychlou úpravu krátkého sestřihu se hodí také takzvaný wet look, tedy mokrý vzhled. Budete k němu potřebovat gel na vlasy Taft Wet Gel (koupit v e-shopu), který pomocí širokého hřebenu nanesete na vlasy a sčešete dozadu. 

4. Máte vhodný tvar obličeje?

Platí, že čím symetričtější obličej máte, tím víc vám budou krátké sestřihy slušet. Existuje i pomůcka. Změřte si délku mezi vaší bradou a ušním lalůčkem: Vezměte tužku, kterou přiložíte vodorovně pod bradu, a pravítko přiložte svisle od ucha tak, aby s tužkou svíralo pravý úhel. Protíná tužka pravítko v úrovni menší než 5,5 cm? Pak se nebojte vlasy zkrátit. V opačném případě bude lepší zůstat u delších. Sázkou na jistotu ale bude vaši touhu po krátkých vlasech probrat s kadeřnicí, která váš vysněný střih může přizpůsobit rysům vašeho obličeje. Poradí vám také, jak na styling a péči, abyste byly se svým novým účesem opravdu spokojené a své změny nelitovaly.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít