Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 tipy na účes pro jemné vlasy v létě

3 tipy na účes pro jemné vlasy v létě

3 tipy na účes pro jemné vlasy v létě

4. července 2023 od Lenka Knápková

4. července 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Jemné vlasy jsou často tenké, náchylné k lámání a často bez objemu. Základem každodenní péče je výživa, kvalitní vlasová kosmetika a také ten správný střih. Zkuste naše tipy na jeden ze tří účesů, které vlasy udělá hustší a hezčí.
 „S jemnými vlasy bývá často problém, rychle zplihnou, a pokud se mastí, okamžitě ztrácejí tvar. V kombinaci s nevhodnou péčí a nedostatkem vitaminů se mohou třepit a lámat. Pokud jste majitelkou jemných vlasů, nezoufejte! Kvalitní péčí a vhodným střihem či stylingem můžete leccos zlepšit!“ říká Martina Krupičková ze salonu Libor Šula.

Tipy odbornice na účesy s jemnými vlasy:

1. Mikádo je jasná volba

Tip od Martiny: Nenechávejte vlasy příliš dlouhé, speciálně jemné vlasy způsobují, že účes rychle plihne a ztrácí objem. Tupý střih mikáda je nyní trendy a dodává vlasům objem, vlasy působí díky tomu hustší.
Mikádo je ideální účes pro jemné vlasy. Mikádo můžete jednoduše variovat a nosit hladké nebo vlnité, udělat rozcuchaný drdol, falešný culík nebo třeba jen sčesat na bok a oživit sponkou. Nezapomeňte si pořídit šampon speciálně pro jemné vlasy jako Syoss šampon Volume pro jemné vlasy bez objemu (koupit v e-shopu) a kondicionér Plantur 39 Kofeinový balzám pro jemné vlasy (koupit v e-shopu), které vlasům dodávají objem a nezatěžují je.

2. Krátký sestřih s ofinou

Tip od Martiny: Při upravování vlasů zapomeňte na těžké gely nebo krémy. Vždy volte přípravky na úpravu jemných a řídkých vlasů a spíše se zaměřte na přípravky, které vlasy nezatíží.
Krátký střih s holým krkem a delší ofinou je stále nestárnoucí a oblíbený. Pokud máte jemné vlasy, je pro vás perfektní volbou. Ofinu můžete česat, jak na stranu, tak dozadu. Oceníte ho zejména v létě, trpíte li vedrem a častým pocením. Střih je velmi praktický, úprava ani foukání nezabere příliš času a lze si s ním pohrát. K úpravě si pořiďte pěnové tužidlo Syoss pěnové tužidlo Volume Lift (koupit v e-shopu), které nanášejte po umytí a před foukáním.  Taft pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu) dodá okamžitý objem a díky nezatěžujícímu složení vlasy neslepí a pozvedne už od kořínků.
Tip redakce: Skvěle bude vypadat tzv. wet look, stačí nanést na vlasy gel Tip Line Wet look gel na vlasy (koupit v e-shopu) a pročesat prsty dozadu.

3. Krátký střih na kluka – pixie cut

Tip od Martiny: Tento střih je trendy a nosit ho mohou ženy všech věkových skupin, chcete-li se omladit, ubrat několik let a dodat jiskru, nebojte se ho.
Nadčasová klasika, která zvýrazní vaši tvář a uleví od vedra. Tento lehce chlapecký střih vypadá skvěle uhlazený nebo rozcuchaný a úprava nezabere příliš času. K úpravě vám bude bohatě stačit třeba suchý šampon got2b Extra Volume suchý šampon (koupit v e-shopu), který dodá vlasům objem a osvěží je. Pro rozcuchaný vzhled stačí do konečku nanést trochu Taft stylingového vosku Creative (koupit v e-shopu) a rozčepýřit podle chuti. Vosk zajistí dlouhotrvající fixaci a perfektní vzhled po celý den.

Jak pečovat o jemné vlasy?

  1. Nemyjte je tak často a používejte kvalitní fén, který je nebude přesušovat
  2. Nezapomínejte je stříhat, i jemné vlasy se mohou třepit a lámat a je potřeba je zastřihovat
  3. Používejte kvalitní kosmetiku vhodnou pro jemné vlasy bez objemu
  4. Zkuste masáž vlasové pokožky, která prokrví vlasové kořínky a podpoří tak růst vlasů

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít