Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 tipy, jak si zesvětlit vlasy před létem. Jde to i doma!

3 tipy, jak si zesvětlit vlasy před létem. Jde to i doma!

3 tipy, jak si zesvětlit vlasy před létem. Jde to i doma!

10. května 2022 od Lenka Knápková

10. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Vypadají jako políbené sluncem a skvěle ladí s opálenou pokožkou. Navíc vám propůjčí mladistvý a odpočinutý vzhled. Na léto ideální volba. Jak si přirozeně zesvětlit vlasy, aby byly krásné, lesklé a nepoškozené?
Zesvětlit vlasy si můžete, i když zrovna netoužíte po platinové blond. V kurzu jsou stále různé techniky, které se hodí i pro brunetky. Důležité je ale vsadit na šetrný přístup a vhodnou péči. Jinak hrozí, že budou vlasy vysušené, lámavé, bez lesku a s roztřepenými konečky. Zesvětlení můžete docílit i v pohodlí domova. Možností je víc.

3 tipy, jak zesvětlit vlasy doma:

1. Tip: Vsaďte na proužky

Pokud nechcete vlasům dát jednolitý světlý odstín, vsaďte na zesvětlení jednotlivých pramínků. Je to skvělý způsob, jak účes oživit a dodat mu objem a strukturu. Na výběr máte v zásadě dvě melírovací techniky:
 
Balayage – technika, která je postavena na prosvětlení pramenů tak, že se jednotlivé odstíny prolínají a nemají ostré hranice, takže výsledek je přirozený. Balayage si můžete dopřát nejen v kadeřnictví, ale při troše šikovnosti ji zvládnete i doma třeba za pomoci odbarvovačů určených právě pro tuto techniku.
Melíry - klasické proužky byly v uplynulých letech považovány za beauty přešlap, ale nyní se spolu s módou 90. let opět vrátily na výsluní. Melíry mohou být po celé hlavě, v celých délkách vlasů nebo jen rámovat obličej. Na rozdíl od balayage jsou světlejší proužky jasně ohraničeny. Docílit jich můžete například díky přípravku Absolute Cosmetics The Natural Melír na vlasy (koupit v e-shopu).

2. Tip: Když chcete být blond

Máte-li světlejší odstín vlasů a hodláte ho ještě více zvýraznit a zesvětlit, neobejdete se bez blond barvy na vlasy nebo zesvětlovače. Sáhněte po kvalitním produktu, který kromě zesvětlení dodá vlasům i náležitou péči a výživu, například Syoss Platinový zesvětlovač (koupit v e-shopu) nebo použijte Schwarzkopf Palette Deluxe zesvětlovač Platinová Blond  koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pozor, máte-li tmavé vlasy, nepouštějte se do odbarvování doma, ale raději se svěřte do rukou odborníků.

3. Tip: Přírodní cestou

Zesvětlit vlasy lze i bez chemie, šetrnou přírodní cestou. Nevýhodu je, že je to možné pouze o jeden či dva odstíny. O to víc je ale výsledek přirozený. Na zesvětlení se používají různé bylinky a potraviny.
  • Toužíte-li jen po světlejším lesku, oplachujte si pravidelně vlasy odvarem z heřmánku.
  • Dobrou službu vám prokáže i vitamín C. Stačí několik tabletek (cca 8) rozdrtit na prášek a přidat do šamponu, který běžně používáte.
  • Jako přírodní zesvětlovače fungují například také med, ocet, citron, rebarbora nebo skořice.
Náš tip: Nezapomeňte na péči
Aby byl výsledek dlouho perfektní, je třeba dopřát zesvětleným vlasům odpovídající péči.
Odbarvené vlasy jsou vždy slabší a poškozené, takže vyžadují kvalitní šampon a kondicionér. Vybírejte ideálně z produktů určených pro suché a poškozené vlasy, které dodají výživu a hydrataci. Alespoň jednou týdně jim dopřejte masku, která posílí strukturu a ochrání konečky před třepením. Spolehnout se můžete například na Gliss Kur Vyživující masku 4v1 (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít