Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ženské tabu: Sex a menstruace?

Ženské tabu: Sex a menstruace?

Ženské tabu: Sex a menstruace?

20. července 2022 od Marta Pušová

20. července 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Pro někoho přirozená věc, pro druhého něco nepředstavitelného. Pokud vás ale milování během menstruace láká, není to nic nepřirozeného. Podle výzkumů provozuje sex v tomto období až 30 % párů, a číslo se neustále zvyšuje. Je však třeba dbát na důkladnou hygienu.
Vše o sexu při menstruaci, na co  jste se chtěli zeptat:
Pravdou je, že v dnešní době už přestává sex během menstruace být takové tabu. Muži s ním většinou problém nemají a pro ženy může mít nečekané benefity. Dokáže například snížit délku trvání periody, protože orgasmické stahy zvyšují rychlost vylučování krve.

Orgasmus může zmírnit křeče a PMS symptomy. Při orgasmu se uvolňují endorfiny, které mohou mít příznivý vliv na běžné příznaky PMS, jako je stres. U některých žen dokonce sex během periody může pomoct od bolestivých křečí provázejících menstruaci, a to v závislosti na síle a intenzitě vyvrcholení. Vaginální orgasmus má v tomto případě daleko větší efekt než stimulace klitorisu.

Hygiena je základ

Když už se pro sex během menstruace rozhodnete, bez důkladné hygieny to rozhodně nepůjde. Samozřejmostí by pro vás měla být sprcha před i po souloži. Teplá voda vás uvolní a připraví vaše tělo na milování. Pokud se bojíte krvácení, můžete přesunout milování rovnou do koupelny, kde pod teplou vodou krásně „roztajete“, nebo si připravte ložnici tak, abyste „nehodě“ zabránila. Ideální je podložit pod sebe ručník. Použijte mycí gel určený přímo pro intimní hygienu Chilly Delicate gel (koupit v e-shopu) a zvažte také kondomy Durex Feel Thin Ultra (koupit v e-shopu), které vás ochrání před zavlečením infekce.

Zkuste to s kalíškem

Patříte mezi fanynky menstruačního kalíšku, ale provozovat s ním sex vás ještě nenapadlo? Pak to určitě zkuste. Pravdou ale je, že to nemusí vyhovovat každému. Kalíšek může partner zasunout hodně dovnitř, až vás bude tlačit. Nebo ho může penisem posunout, takže nějaká krev nakonec unikne. Některým párům ale tato metoda funguje na jedničku. Zkuste menstruační kalíšek Tampax Regular (koupit v e-shopu), nebo se poohlédněte po takovém, který má ploché dno, takže budete mít pohodlí vy i váš partner.

Kouzelné houbičky

Ideální pomůckou pro sex při menstruaci je menstruační houbička. Pro ty z vás, které ji ještě neznají, jde v podstatě o přírodní alternativu tamponu. Houbičky se sbírají v moři, usuší se na slunci a ostříhají do oválného tvaru. Na suchu jsou poměrně tvrdé, ale po namočení nádherně změknou. A to je přesně ten důvod, proč jsou tak příjemné při milování. Díky své jemnosti a měkkosti ani jednoho z partnerů netlačí. Jsou navíc velmi savé, takže krev na svém místě udrží poměrně dlouho, záleží ale na síle menstruace. Před i po milování je třeba houbičku důkladně propláchnout.

Pozor na otěhotnění

Ženy s pravidelným 28denním cyklem většinou nemívají ovulaci během periody, a tudíž je méně pravděpodobné, že by mohly otěhotnět. Není to ale stoprocentní antikoncepce a trocha krve vás rozhodně nedělá neporazitelnou. Existuje spousta případů, kdy k ovulaci došlo ve dnech kolem menstruace, a protože spermie mohou žít až sedm dní, je vlastně možné v tomto období otěhotnět.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít