Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 důvodů, proč vyzkoušet menstruační kalíšek

5 důvodů, proč vyzkoušet menstruační kalíšek

5 důvodů, proč vyzkoušet menstruační kalíšek

7. října 2020 od Pavla Maříková

7. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Menstruační kalíšek získává stále na větší oblibě. I my v redakci jsme si ho oblíbily a prozradíme vám proč! Navíc vám poradíme, jak vybrat správnou velikost i jak s kalíškem zacházet na cestách.
Musím se přiznat, že i u mne budil menstruační kalíšek ještě před pár lety nedůvěru a upřímně jsem si myslela, že jde jen o přechodný trend s nádechem alternativy, který velký úspěch mít nebude. Jak jsem se mýlila! Dnes je menstruační kalíšek jednou z velmi populárních hygienických pomůcek, která hravě konkuruje klasickým vložkám, tamponům apod. A i já jsem si ho oblíbila a mám ho doma. Cesta to ale nebyla úplně jednoduchá. První menstruační kalíšek, který jsem vyzkoušela, mi zkrátka nesedl. Špatně se mi zaváděl, necítila jsem se s ním pohodlně atd. Takže jsem si řekla, že to asi pro mne nebude to pravé ořechové…

Dát menstruačnímu kalíšku druhou šanci mě přiměla moje kamarádka, také aktivní sportovkyně, která mi doporučila maličko jiný typ a tvar kalíšku. Vyzkoušela jsem ho a na první pokus se mi podařilo zavést ho perfektně, tak abych ho necítila, neprotékal, a já byla naprosto nadšená. I proto jsem se rozhodla sepsat tento článek s pěti důvody, proč dát menstruačnímu kalíšku šanci… 
Menstruační kalíšek mooncup

1. Je to pohodlné

Ano, opravdu! Mooncup Menstruační kalíšek (je-li správně zaveden) je extrémně pohodlný, protože na svém místě včetně svého obsahu vydrží mnohem déle než vložky nebo tampóny. Při středně silné menstruaci vám stačí ráno kalíšek umístit na správné místo a večer jej vyprázdnit. Hodí se tak pro všechny ženy, které žijí aktivním životním stylem, cestují nebo zkrátka zrovna mají den, kdy nemohou na toaletu příliš často.


2. Ušetříte

Ano, přesně tak! První investice do kalíšku je sice vyšší – jeho běžná cena se pohybuje mezi 300 a 600 Kč -, ale vydrží vám několik let.


Tip redakce:
Existuje hned několik možností, jak menstruační kalíšek skládat a zavádět. Každé ženě vyhovuje jiný typ skládání, a proto se podívejte na přiložený obrázek a inspirujte se, který způsob bude ten pravý pro vás. 

možnosti skládání menstruačního kalíšku

3. Nevysušuje poševní sliznici

Možná se vám už také stalo, že jste při slabší menstruaci při výměně tampónu cítily, že je poševní sliznice vysušená. To se vám při používání menstruačního kalíšku nepřihodí. Silikon, ze kterého je menstruační kalíšek nejčastěji vyroben, je v lékařství používán už léta alergie na tento materiál se téměř nevyskytují.


4. Potěšíte přírodu

Tvrdí se, že jeden menstruační kalíšek vám vydrží zhruba 5–15 let. Z tohoto pohledu je jeho ekologický benefit jasně zřetelný.

5. Je vhodný pro ženy před i po dětech

Kalíšky mají různé velikosti, a proto si mezi nimi vyberou jak ženy před, tak i po porodu. Vhodnou velikost si můžete vytipovat díky jednoduchým testům (věk, po/před porodem, typ porodu atd.), nicméně ten „pravý“ poznáte až ve chvíli, kdy ho vyzkoušíte.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít